Tips på bloggar

Hallå!
Har haft en riktigt seg förmiddag, har inte direkt haft nånting att göra. Rummet är städat (!). Tvätten ligger i tvättmaskinen. Har gått igenom min blogglista typ 5 gånger. Ingen uppdateeeraaar. Många av er kanske inte vet det här men jag läser väldigt många bloggar, har sparat alla i en egen mapp i "Favoriter". I nuläget kanske jag läser ~50 bloggar. Det skiljer dock rätt mycket på hur ofta dom uppdaterar, alla är med andra ord inte jätteaktiva. Läser kompisars bloggar, andra au pair bloggar, några stora bloggar, random bloggar som jag hittat av en slump, och så vidare. Tänkte nu fråga er om ni kan tipsa mig om nån blogg ni läser? :) Kan vara er egen också. ;) Bra, inspirerande, roliga, fina - you name it - kom med tips!

Det är svårt att välja ut några bloggar när man läser så många men här är i alla fall fem stycken som jag tycker om lite extra mycket. Tror jag lyckades ta någon ur varje genre, eller vad man ska säga.

- Emma, utbytesstudent i USA
En tjej på 18 år som bor i Texas där hon är utbytesstudent i ett år. Uppdaterar rätt ofta, lägger alltid ut mycket och fina bilder och skriver på ett roligt sätt. Hon verkar vara lite weird, men på ett bra sätt!

- GAYMASEN
Blir alltid glad när jag läser hans blogg! Humor enligt mig men det kanske inte är alla som förstår den. Han är 20 år, gay och bor i Skövde. Skriver bra och bilder finns det alltid.

- La bella vita
Inspiration. Har redan skrivit lite om den här bloggen förut. Handlar om en tjej vid namn Nathalie som jobbar som au pair i Italien. Så fort jag läser hennes blogg får jag alltid ett sug efter att åka till Italien. Uppleva det hon upplever. Uppdaterar inte jätteaktivt men det kommer ofta upp flera inlägg på en gång.

- Lotta "Vimmelmamman" Gray
Skriver bland annat om sitt liv som mamma och mycket om hennes vardag. Hon drabbades av tjocktarmscancer för ett par år sedan så hon skriver rätt mycket om cancer. Idag ska hon få sitt halvårsbesked om hon fått mer cancer eller om hon är "frisk" (man är inte frisk från cancer förrän typ 4-5 år efter att man först fick den och blev av med den). Hon uttrycker sig väldigt bra i skrift.

- Lady Dahmer
Genus, feminism, könsroller, "manligt" och "kvinnligt", unisex. Sen jag började läsa den här bloggen har jag blivit mycket mer medveten om speciellt genus och vad det innebär. Håller inte med till 100% av allt det hon skriver men hon får mig ändå att tänka till om saker jag tidigare inte brytt mig om eller ens ägnat en tanke på.

Framsteg

Woho! Jag kan nu ligga på mage med datorn framför mig. :') Har en laptopbräda så datorn står inte direkt på sängen. Men gud så skönt!

För över lite bilder/filmer på mig och Emelie. Ska till henne i helgen så tänkte passa på att ge henne allting så att hon har det digitalt. USB-minnet är pyttelitet!

A Saturday in Dublin

Hallå! Tänkte skriva om vad jag och Emelie hade för oss i lördags. Jag orkade som sagt inte krångla med att åka nattbussen hem på fredagen så jag övernattade på samma hostel som E. Hade ändå bestämt att jag skulle tillbringa lördagen med henne inne i Dublin så det blev enklast så. Vaknade i gårdagens smink och kläder haha, hade ju inte tagit med mig nånting. Dags att inta frukost på hostelet men det var så tråkigt (toast, smör och marmelad typ) så vi gick till Burker King och käkade frukost istället! Mycket godare med en macka med ost, korv och ägg, hash browns och apelsinjuice. ;) Efter det irrade vi runt på Penneys ett tag. Köpte en engångskamera, så kul! Har lite bilder kvar att fota men efter att rullen är slut ska jag se till att framkalla bilderna nånstans. Vet inte riktigt var man gör det haha. Var även tvungen att köpa en ny väska för att min andra gick sönder. Vet inte vad vi gjorde efter det riktigt men vid halv två gick vi på bio och såg Hall Pass - otroligt rolig film! Lite seg i början men den är absolut sevärd. Det är billigare att gå på bio här än i Sverige (eller Sthlm bara kanske?), kostade €7 för en biljett vilket är lite mer än 60 kr. I alla fall, se den! Mötte sedan upp tyska Katrin (finns bilder på henne från i fredags) och fikade på ett glasscafé i Temple Bar-området. Lite häng på hostelet efter det och Yatzy-spelande på E's mobil innan vi gick ut lite senare. Blev dock en kort utgång för E mådde inge bra och jag var rätt trött. Men hade en väldigt trevlig dag. :)
Turistbild. ;) Ni kan även se min nya väska.

Var in i en nyöppnad godisaffär, Happy Pills, där det fanns massa amerikanskt godis! Var tvungen att köpa dessa som Marika tjatat så mycket om och gud så gott det var!

Emelie & jag


Innan vi gick till en pub drack Emelie cider. Swedish style. ;)

Hook

Hej hej.
Magen drygar sig fortfarande men jag tror att det sakta men säkert blir lite bättre, gör dock fortfarande ont speciellt om jag gör nånting som involverar att jag rör på mig. Typ går. Tar djupa andetag. Nyser. Hostar. Hickar. Sätter mig eller reser mig upp. Ja, ni fattar. Till råga på allt så har jag även mensvärk. FML!11!!1one!!! Tänkte slå på en film, krypa under täcket och tycka synd om mig själv. Men tack för kommentarerna jag fick. ♥ Det får bli Hook, en av mina favoritfilmer!


Pretty

Bild från i fredags på Jennie & mig. Tycker den är fin. :)

Ont i magen

Anledningen till att jag inte bloggat idag är för att jag konstant har haft ont i magen sen klockan 8 imorse. Det går inte över. Det var värre imorse och jag skickade massa panik-sms till båda mina värdföräldrar och min mamma. Min värdpappa kom hem efter 11 nån gång och körde mig till doktorn. Jag har aldrig någonsin haft så ont i magen förut! Det gör fortfarande ont nu men tack och lov inte lika ont som förut. Tror att det är magkatarr jag har. Doktorn trodde mer på att jag bara hade en tummy bug (typ som magsjuka) men jag spydde bara en gång imorse och jag tror mest att det var av smärta för jag mådde inte direkt illa. Har i alla fall fått ett par mediciner som jag ska ta tre gånger om dagen. Än så länge har det inte hjälpt så himla mycket men det kanske tar ett tag innan det kickar igång ordentligt? Ni vill inte vara mig just nu i alla fall...

Har ju varit riktigt sjuk en gång förut sen jag kom hit (hade en njurbäckeninflammation, det värsta jag varit med om typ) och även fast jag får bra hjälp här så vill jag bara HEM. HEM till Sverige. HEM till MAMMA. Finns inget bättre botemedel än sin egen mamma tror jag. Skulle kunna ge min vänstra arm för att få åka hem just nu... Det är inte kul att vara sjuk i ett annat land.

Jag behöver lite uppmuntran!
Det här kommer gå över när jag väl är frisk igen men nu känns det som att jag kommer vara fast i det här tillståndet för evigt. Det finns liksom inget slut på skiten. Jag brukar inte ens vara sjuk ofta! Men sen jag kommit hit har jag haft njurbäckeninflammation, otaliga förkylningar, blivit matförgiftad och nu det här jävla magproblemet. Magkatarr eller vad fan det nu är. Känns bara som att det räcker nu, jag vill inte mer... :'(

Jennie's last night out

Tjenare!
Förlåt för att jag inte bloggat men i fredags hann jag inte och direkt när jag slutade jobba bytte jag om och sminkade mig innan jag åkte in till Dublin för att träffa ett gäng tjejer. Som jag skrev för några dagar sedan var det dags för Jennie att åka hem till Sverige igen så vi gick ut en sista gång med henne! Vi sjöng karaoke haha, så sjukt kul! Ingenting jag hade gjort nykter kan jag säga men vilken "tur" att det finns alkohol. Hade en sjukt rolig kväll! Var dock rätt jobbigt att säga hej då så det blev lite tårar. Jennie, jag saknar dig redan! Istället för att ta nattbussen hem så sov jag på samma hostel som Emelie övernattade på.
God men dyr pizza till middag

Tjejgänget! Jag, Emelie, Katrin, Ame, Sherin & Jennie

Jag & Emelie

Swedish style. ;)

Ame, Jennie och Emelie

Jennie hade ett par utmaningar under kvällen som hon var tvungen att göra. En av dom var att sjunga karaoke (hon gjorde det med mig och Emelie, vi sjönga ABBA - Mamma Mia) och en annan var att hon var tvungen att hångla med en kille precis bredvid River Liffey. Mission accomplished! ;)


Tack för en sjukt rolig kväll tjejer! Alltid tråkigt att säga hej då men jag vet att vi kommer ses igen, antingen här på Irland eller hemma i Sverige igen när alla befinner sig där. Jag röstar dock på Irland, det är ju här Bulmers finns! ;)

Makes me wanna go to bed

Dagens inköp
Världens skönaste pyjamasbyxor, alltså ni anar inte hur sköna dom är! Penneys €6

Tröja? Skjorta? Tunika? Vad det nu är; Penneys €11

Grått och korall/rosa nagellack från H&M. €3,95/styck

Filmer från HMV. Det var ju så billigt. ;)

Frappuccino

Hallå!
Efter att ha lämnat barnen i skolan imorse traskade jag till köpcentret i det fina vädret. Det är nästan sommarvärme ute! Höll på att svettas ihjäl i det jag hade på mig. Det luktar även väldigt somrigt ute eftersom allting blommar nu. Man börjar även ana löv på vissa träd. Åh så härligt! Blev lite shopping och jag är mycket nöjd över mina inköp. Kan fota och visa senare. Eftersom jag var på sånt strålande humör beslöt jag mig för att gå till Starbucks. Bara varit där en gång innan sen jag kom hit! Beställde en grande caramel cream frappuccino with wipped cream. Otroligt onyttigt men gud så gott det är! Drack den väldigt flitigt för två år sedan när jag var här med ett par kompisar. Fler kommer det bli eftersom vädret äntligen tillåter det! Det är is i den så det passar bäst att dricka den när det är lite varmare ute.




Dom har nyligen bytt ut själva Starbucks-bilden med en ny. Jag föredrar den gamla faktiskt!

Du är saknad

Idag är det one of those days då jag saknar Marika lite extra mycket! Du förgyllde mina tre första månader här på Irland så otroligt mycket. Även fast jag hittat många nya och bra kompisar sen dess så är det inte samma sak här utan dig. Jag saknar alla våra galna utekvällar, alla övernattningar på hostel, allting vi skämtade om jämt och ständigt, våra överdrivna Facebook-chattar, vår besatthet av Only Girl (In the world) med Rihanna och hur vi totalt flippade ur varje gång vi hörde den, allting mer eller mindre men mest av allt saknar jag oss. Vi två är oslagbara!



Jag har sagt det förut men jag säger det igen ändå: det absolut värsta med att vara au pair är alla underbara människor man måste säga hej då till! Det finns verkligen inget värre. Nu för inte alltför länge sedan har jag fått reda på att två fina tjejer som jag kommit otroligt nära har bestämt sig för att åka hem. Jennie åker hem på lördag och Emelie åker hem om fyra veckor ungefär. Major sad face! :(

Irländare alltså...

I och med att jag var ute väldigt mycket förra veckan träffade man ju på väldigt mycket nytt folk. Namn, ålder, var man bor och var man kommer ifrån är ju det vanligaste att prata om första gången man ses. När jag sagt att jag kommer från Sverige och vanligtvis bor i Stockholm när jag inte bor i Dublin som nu, så vet jag inte hur många som frågat om jag pratar flytande svenska! Och nästan alla blir ganska chockerade när jag säger att jag gör det? Vad är grejen liksom? Att kunna prata svenska när man kommer från Sverige och har gjort det i hela sitt liv är tydligen en väldigt stor grej här. ;) Många har även frågat om jag känner/är släkt med Henke eller Stieg Larsson för vi har ju samma efternamn. Borde kanske köra det som partytrick nästa gång!

New stuff

Blev liiite shopping förra veckan för min del! Hade ju sparat pengar sen innan till förra veckan men det var till mat, alkohol, bussresor och taxiresor bara, mer eller mindre.
Halsband från Forever 21 €3,80

Väska från Penneys €11

Hörlurar från HMV €6,99

Förra veckan

Hallå!
Ber verkligen om ursäkt för den obefintliga uppdateringen men förra veckan var rätt fullspäckad. En av dom roligaste veckorna i mitt liv om inte den roligaste! Jag har verkligen the time of my life här på Irland. Helt sjukt hur bra jag trivs! Tänkte lite kort uppdatera om vad som hänt. Ni får vänta lite till på bilder och så, det finns en hel del..
Måndag: Spenderade större delen av dagen inne i Dublin. Shoppade min outfit till Paddy's Day bland annat och trängdes bland allt annat folk. Det kommer ju hit sjukt mycket turister under Paddy's Day-veckan. Köpte även ett par nya hörlurar eftersom mina andra började glappa. Lite senare vid 7-tiden mötte jag upp svenska Maria och vi satte oss på nån pub (The Auld Dubliner har jag för mig) och bara pratade och hade det trevligt. Hon skulle jobba dagen efter så hon var tvungen att åka hem rätt tidigt men jag fick tag i en annan kompis som jag sov över hos sedan.
Tisdag: Blev avsläppt i the city centre av min kompis och kort efter det mötte jag upp Naoise! Hon skulle hämta ut ett par pass till hennes syskon så vi gick till passgrejsimojset som har hand om det. Sen strosade vi runt lite, gick in i ett par affärer och bara pratade. Mycket trevlig eftermiddag.
Onsdag: Sov lite för länge och hade en miljon saker att göra innan jag skulle åka hemifrån. Skulle egentligen åkt till Maria i Finglas och käkat lunch på Ikea med henne men jag hann inte med det. På eftermiddagen mötte jag upp en svensk som kommit hit för att träffa sin gamla värdfamilj och för att fira Paddy's Day och så, hon kikade i en massa butiker och planerade sin shopping för dom nästkommande dagarna haha. Mötte sedan upp Emelie och Jennie och gick till Eddie Rockets och åt. Efter det blev det utgång!
Torsdag: Emelie sov över hos mig så vi åkte in till Dublin för att se paraden på O'Connell Street. Helt GALET mycket folk! Mycket mer än förra året. Mat efter det. Alkoholintag redan vid 4-5 på eftermiddagen vid bänkarna vid River Liffey. Sen var man full och glad resten av kvällen! Jag hade det så himla kul. Kan tyvärr inte skriva allting om vad som hände här (censur) men en av dom roligaste kvällarna och nätterna i mitt liv! Kommer mer om den här dagen senare.
Fredag: Var helt galet trött efter att ha kommit hem halv sex på morgonen så jag spenderade dagen med att sova och kolla på film haha! Vid halv elva på kvällen fick jag dock ett sms av Maria som undrade om jag ville hänga med ut med henne för hennes sällskap ställde in planerna. Var tveksam först eftersom jag var så trött och sliten men man lever fan bara en gång! Så utgång blev det. Igen.
Lördag: Sov aaaaalldeles för länge och fick stressa en hel del för att hinna med en buss som jag skulle ta hem till Maria. Blev lite förfest hemma hos henne med Captain Morgan innan vi vid 10-tiden åkte in till Dublin. Tanken var att vi skulle möta upp några kompisar till oss men vi fick inte tag i dom och dom hörde inte av sig så det blev inte riktigt så. Vi hade det dock väldigt roligt vi två och jag hade ännu en väldigt rolig och bra utekväll! Kom dessutom hem med mer pengar än vad jag hade när jag först gick ut, vet inte riktigt hur det gick till haha.
Söndag: Sömn. Sömn. Sömn. Sov i princip ingenting natten till söndagen och kom inte hem till mig förrän vid 12-13 på dagen (sov hos en kompis) så ni kan ju gissa att jag var trött.

Förra veckan var helt galen alltså. 5 utekvällar varpå 4 av dom var 4 kvällar i rad onsdag-lördag. Känns som att jag efter den veckan skulle behöva ännu en veckas ledighet bara för att vila! Men man lever som sagt bara en gång och jag har haft det så otroligt roligt. Väldigt kortfattad version av det som hände men det får duga tills vidare. ;)

Livet leker

Idag ska jag inte göra många knop inte. Ligga i min säng hela dagen och kolla på film är det som jag har planerat att göra idag. Kom hem 05:20 imorse efter en av dom galnaste, sjukaste och roligaste dagarna/kvällarna/nätterna i mitt liv! Paddy's Day 2011 kommer bli svår att slå. Livet leker.

Happy St Patrick's Day!

Nu är det dags att ta sig in till Dublin och kika på paraden! Gick och la mig 04:45 imorse och vaknade 08:30 men är förvånansvärt pigg. Nu kör vi!!!

Sneak peak

.. på det som jag ska ha på mig imorgon. ;)

Sneak peak

.. på det som jag ska ha på mig imorgon. ;)

Jag veeet..

.. att min blogg inte är nånting att hänga i julgranen just nu. Men jag har faktiskt varit upptagen! Kom hem vid 6-tiden idag efter att ha varit på vift i över ett dygn. Hem och laga mat, starta en maskin tvätt, fixa iordning rummet lite då två personer ska övernatta här imorgon, duscha, ladda kamerabatterier, vika tvätt från i söndags, och en massa andra saker. Nu ska jag gå och lägga mig eftersom jag inte sov så himla bra inatt. Imorn ska jag till Ikea och äta lunch med en kompis och barnet hon passar och sen har jag lite saker att fixa inför torsdag då det är Paddy's Day! Imorn kväll ska jag ut i Dublin med Emelie och Jennie, vi ska dela på en taxi hem till mig sen. Det är dom som ska sova över alltså. Sen på torsdag ska vi in till Dublin på förmiddagen och se paraden och sen bara "fira" St Patrick's Day hela dagen lång! Uppdateringen kommer fortfarande vara väldigt låg med andra ord. Hoppas ni har överseende med det. :) God natt!

Grönsaker och dipp

Har skurit upp en massa morötter och gurka och gjort en vitlöksdipp! Försökte hitta såna där färdiga dippmixar som man har till chips men det verkar inte finnas här. Har ändå varit här i ett halvår och har inte sett det nånstans. Ska slå på en film och sen ska jag sova. Vet inte vad jag ska titta på riktigt.. Jag "känner" inte för någon speciell film. Nåja, nånting hittar jag på!

Storstädat

Hallå!
Idag har jag ägnat större delen av dagen åt att storstäda rummet och rensat undan en massa skit. Tycker det är konstigt när man städar att det vid en viss punkt alltid ser stökigare ut än innan man började? Känns som att man aldrig kommer bli färdig! Färdig blev jag ju till slut men det tog sin lilla tid.













Just nu


Prosit!

Nös nyss så att mina hörlurar flög av hahaha! Blev så jävla full i skratt och satt här och skratta för mig själv, dom verkligen flög iväg!

HAHAHA, så kul att fula sig i camen!


Dagens inköp

Orkade inte duscha innan jag gick hemifrån så jag satte upp håret i en slarvig tofs för att dölja mitt skitiga hår. ;) Kom hem med det mesta som jag hade tänkt köpa förutom ett par saker. Får ta det på måndag då jag tänkt åka in till Dublin, både Dunnes och Penneys är ju större där. Har nämligen sett det jag ville köpa men det fanns inte i köpcentret. Ikväll ska jag nog bara vara hemma, kanske kolla på finalen i Melodifestivalen för att ha nånting att göra. Har inte hört ett enda bidrag haha! Fast om nån hör av sig och vill ses och gå ut eller nåt är det också ett alternativ, men jag kommer vara lat och inte kontakta någon. Vi får se hur resten av dagen artar sig helt enkelt. :)
Jag idag innan jag gick hemifrån. Mina hörlurar har börjat glappa för det vänstra örat, buhu!

Rosa blom på väg till bussen


Åh vad gott det ska bli med fiskpinnar! Och kokt potatis! Och gurka!

Kjol från H&M

Lite skönhetsattiraljer från H&M, Dunnes Stores och Boots

Woop woop!

Nu har man huset för sig själv i en vecka framöver! Min värdfamilj åkte nyligen hemifrån och kommer hem igen på lördag nästa vecka. Nice!

Vet inte vad jag ska hitta på idag riktigt... Eller under alla andra dagar då jag har ledigt haha? Vill göra en massa saker men tyvärr så säger plånboken nej. Det kommer gå åt mycket pengar nästa vecka med bussresor, taxiresor, mat, alkohol, outfit till Paddy's Day, osv. Som det ser ut nu kommer jag gå ut på måndag, onsdag och torsdag. Tur att jag varit duktig och lagt undan pengar sen några veckor tillbaka. Funderar på att traska iväg till köpcentret idag och inhandla lite välbehövliga prylar, då har jag nåt att göra i alla fall. Först måste frukost/lunch intas och jag måste duscha, men sen så. Vi hörs senare idag!

Digestives caramels

Milk Chocolate Digestives with a layer of Caramel
Finns dom här i Sverige? Om dom finns så måste ni testa, så otroligt goda!

Off I go

Tjenare!
Jag ska snart börja röra mig in mot Dublin för att träffa Jennie och en annan au pair som är från Tyskland. Vi ska käka middag (tror att det blir crepes. Fast jag är SÅ sugen att käka på Eddie Rockets!) och sen vet jag inte vad som händer riktigt. Lär väl ta ett par Bulmers nånstans kan jag tänka mig! Ska bli skönt att komma ut ur huset lite då jag inte stigit utanför dörren annat än när jag lämnat/hämtat barnen från skolan.
Just nu lyssnar jag på kvartsfinal tre mellan HV71-AIK och jag är så sjukt jävla förbannad! Domarjäveln gav Falk 5+20 (5 minuters utvisning + matchstraff, han får inte spela resten av matchen) men det var fan ingen matchstraff! Aaaaaaaaah! Kommentatorerna sa att det var det hårdaste straffet dom någonsin sett i en hockeymatch. Jävla helvete! Hoppas HV vinner i alla fall mot dom jävla aporna. (När det kommer till hockey kan jag knappt kontrollera mig själv så jag ursäktar för mitt ovårdade språk. KJDfjefkjenfkwenfkfnefnkfe.)

Kort arbetsdag

Som jag nämnde i det förra inlägget så hade jag sovmorgon idag och började inte jobba förrän 13.25, då jag går och hämtar Emily från skolan. Anne kom hem kort efter det, erbjöd sig att hämta Luke från skolan och 10 minuter efter att han kommit hem fick jag sluta jobba. Jobbade alltså bara mellan 13.25 och 14.50 idag. Härligt, härligt! Och nu har jag 9 dagars ledighet att se fram emot. Man kan ju ha det sämre!

Home alone?

Hej och god morgon! :)
Idag tog Anne hand om barnen på morgonen så jag fick sovmorgon. Jäkligt gött med 11 timmars sömn! Länge sen jag kände mig såhär utvilad och inte ännu mer trött eftersom jag sov så länge. Har vaknat upp på strålande humör också! :)

För två-tre veckor sedan var jag i köket samtidigt som Anne pratade med nån kompis på Skype på franska. Jag har ändå haft franska i skolan i ungefär 6 år så jag kunde snappa upp lite här och där, även fast jag långt ifrån förstod allting. En av sakerna jag hörde var nåt i stil med att hon köpt flygbiljetter och att det kostar så och så mycket för fyra personer att åka nu i mars. Jag tänkte direkt att dom ska åka till Frankrike under veckan jag har ledigt (nästa vecka), men efter att jag hörde det har jag inte hört nånting alls om att dom ska iväg på semester eller nånting. Men nu på morgonen fick jag ett sms av Anne: "Hi anna i will not be home to get the kids. I see you later. We won't be home next week. But the kids don't know so sh :-)"
Därför dom inte pratat så himla mycket om det då men jag var helt säker att jag hörde rätt och att min översättning inte var käpprätt åt helvete. ;) Väldigt nice att ha huset för sig själv måste jag säga! Behöver inte vara tyst som en mus om jag skulle komma hem sent på kvällen. Eller tidigt på morgonen. Hehe. Nej men det ska bli skönt med lite ledighet även fast jag inte ska göra nånting speciellt. Skönt att få ett litet break från familjen också, och det är säkert skönt för dom att få ett break från mig haha!

Birthday girl

Idag är ingen vanlig dag för det är Emilys födelsedag, hurra hurra hurra! :) 7 år blev den lilla sötnosen. I min värdfamilj verkar man inte lägga så stor vikt på födelsedagar, eller andra högtider heller för den delen. Hade det här varit min födelsedag hade jag nog blivit rätt besviken faktiskt! Vi sjöng inte för henne (förutom jag imorse med nyvaken hej-jag-har-rökt-i-sjuttiofem-år-röst), dom bakade/köpte ingen tårta eller andra sötsaker, hon fick tre presenter på hela dagen (en från mig, en av Jessica som är hennes bästa kompis, och en från Anne och Derek), när hon sa att hon ville ha pommes frites till middag sa A nej (i min familj är det typ en tradition att födelsedagsbarnet får välja middag). Man märkte liksom inte ens att det var hennes födelsedag. Fast vad vet jag, dom kanske firar henne mer nu i helgen. Inte för att man nödvändigtvis måste spendera en massa pengar på presenter, mat och godsaker men jag tycker ändå att ens födelsedag ska vara lite speciell! Nåja, Emily verkade vara hyfsat nöjd i alla fall. Imorse sjöng jag för henne och gav hennes present + kort, hon fick välja vad hon ville ha till lunch vilket blev pannkakor, jag har varit lite extra kramgo och pussat på henne lite, när mina värdföräldrar kom hem rusade jag inte upp till rummet som jag brukar göra utan stannade kvar på nedervåningen ett par timmar extra. Hoppas att hon är nöjd med dagen ändå!
Det här är nog min favoritbild på Emily, tagen 2010-09-30. Vet att den är oredigerad men idag känner jag mig som en rebell! ;) Världens gulligaste!!!

Omtanke

Möttes av detta imorse när jag gick upp. Min värdmamma som plockat fram det innan hon åkte till jobbet. :)


Pancake Tuesday

Idag är det tydligen nån "pancake tuesday" så det blev pannkakor till lunch såklart! Jag hade verkligen tur för min lukt/smak kom tillbaka efter att jag hämtat E från skolan och höll i sig i ett par timmar, men nu har den försvunnit igen. Fick i alla fall njuta av pannkakorna. :) Klicka här om ni är intresserade av vilket recept jag använder mig av. Har dock bara i 5 dl mjölk, inte 5,5-5,6 som det står i receptet. Sen har vi inte gjort så mycket annat idag, Luke har varit på sin fotbollsträning, Emily har tagit sin dusch, jag har diskat. Ja, ungefär det. Har liksom inte orkat göra så mycket. Nu blire lite bloggläsning, ciao!
Många au pairer här på Irland som ätit pannkakor. ;)




Powernap

Efter en välbehövlig dusch mår jag en aning bättre men långt ifrån bra. Länge sen jag mådde såhär dåligt på grund av en förkylning! Har dessutom tappat lukten/smaken. Tog nåt Alvedon-liknande förut för att lätta på huvudvärken lite så nu kan jag tänka igen. Imorse när jag gjorde iordning barnens lunchlådor så råkade jag stoppa plastfolien (som jag använder när jag slår in barnens mackor) i kylskåpet?! Hujedamig. Gick dessutom bara med barnen till the lollipop lady så fick dom gå resten av vägen själva, bara över skolgården till deras klassrum. Mådde riktigt kasst alltså. Nu ska jag ta mig en välbehövlig powernap, hade svårt att somna igår kväll och jag vaknade säkert 20 gånger inatt så jag har inte fått jättemycket sömn.
/ klagar som fan

Dunderförkyld

Hallå!
Jag har lyckats bli jätteförkyld - täppt näsa, jätteont i halsen och en huvudvärk som heter duga. Anade en släng av feber förut också men jag är inte säker på om jag hade det eller inte. Den där milslånga promenaden i fredags kväll/natt är nog mest troligt tjuven i dramat. Ångrar det dock inte fast det var en rätt korkad idé för gud så kul jag hade! Verkligen ett minne för livet. :) Nu ska jag krypa under täcket och kolla på en film, sen får jag se om jag lyckas somna eller inte. Det är alltid så svårt att somna när man är förkyld/täppt i näsan men jag har smort lite VapoRub (vet inte vad det heter på svenska?) på bröstet vilket underlättar lite i alla fall. Jag ska uppdatera om helgen men jag vet inte när det blir riktigt, kanske imorgon eller på onsdag. Beror på hur pigg och motiverad jag är.
Får lite obehagliga minnen från sist jag använde VapoRub. Det var i höstas när jag var så sjuk på grund av min njurbäckeninflammation, mådde ju illa hela tiden och sniffade i VapoRub-burken för att underlätta illamåendet lite. Väldigt effektivt faktiskt, men inte tillräckligt.


Sexmånadersdag

Idag är det exakt ett halvår sedan som jag kom till Irland! Helt galet hur fort tiden går. Jag älskar mitt liv här, allting jag får uppleva, alla nya kompisar jag träffar, hur jag själv ändras till att bli mer självständig och social. Det är så underbart här. Jag ♥ Irland!!!

Citat

För att citera det Emelie skrev på Facebook om igår kväll/natt:

"Man blir såååå smart när man förtärt alkohol. "JAAAA! Vi går in till Dundalk (7-8 km bort) och äter på Mc Donalds!" Tre genvägar, två timmar, ett 2,5 m högt staket och dryga milen senare är man till slut där. Det är stängt. Vi tar en taxi hem? Galet!"

Haha, ja gårkvällen var en aning galen! Bilder + mer text om det kommer upp imorgon eller i början av nästa vecka! Och förresten, idag åkte vi till Nordirland med två rumänier, helt jävla awesome!!!

Have to run!

Min helg ska spenderas hemma hos Emelie i Blackrock, Co. Louth så nu ska jag kila till bussen som tar mig till the city centre! Sen vidare till bussen som går mot Dundalk. Hinner inte skriva så mycket mer än så men jag ska försöka uppdatera minst en gång när jag är hemma hos Emelie. Får norpa datorn en stund. Vi hörs när vi hörs, hej då!

Lugn eftermiddag

Båda barnen gick ut efter ombyte, läxor och lunch så min eftermiddag har varit väldigt lugn. Det är så skönt när barnen går ut och leker! ;) Totalt idag har jag väl jobbat typ 3 timmar eller nåt. Härligt, härligt. Jag slutar inom en timme och då är det hockey som gäller! Nu är det bara två matcher kvar av grundserien innan kvartsfinalerna börjar. Spannend! HV är redan klara för kvartsfinalen men det är ännu inte bestämt vilka lag som ska möta vem + vem som vinner grundserien. Vinner HV dom två sista matcherna nu har vi en god chans att vinna (grundserien). :) Sen är det bara att hålla tummarna för att vi går vidare till semifinalerna och sedan finalen!

Fixardag

Idag har jag varit någorlunda effektiv! Städade rummet, tvättade en maskin tvätt, bytte sängkläder, duschade, lånade om mina biblioteksböcker, och lite annat smått och gott. Nu ska jag slå in en födelsedagspresent i julomslagspapper, haha. Har kvar sen jag gav min värdfamilj deras julklappar och jag har glömt att köpa presentpapper så det får duga! Emelie fyller år nästa vecka (& Emily, flickan som jag tar hand om) så jag ska till henne i helgen i Blackrock och fira henne lite i förskott. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra resten av kvällen. Krypa under täcket och kolla på en film vore inte helt fel. Jag hatar att vara tjej ibland, har förjävla ont i magen. Vet inte vad jag ska kolla på för film eftersom jag redan har sett alla jag har minst ett par gånger förut så jag får se vad jag hittar på.

& svar till Sanna: Bulmers är en irländsk cider! Bulmers Original har smak av äpple men cidern är inte speciellt söt. Finns även Bulmers Berry och Bulmers Pear men jag föredrar originalet. :) Det är svårt att förklara smaken för jag tycker inte riktigt att den smakar äpple men den har en ganska speciell smak. Antingen gillar man det eller så gillar man det inte.

Regular Ordinary Swedish Meal Time

Haha, jag typ dog lite när jag kollade på deras klipp. :') Finns totalt 9 stycken men här är i alla fall tre av dom! Säkert ingen som har lika skum humor som jag och tycker att det här är kul, men ge det ett försök i alla fall! ;)


Våren är här

"When I was 5 years old, my mom always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assignment and I told them they didn't understand life."






RSS 2.0