Bambi på hal is

Min eftermiddag spenderades utomhus med Emily som åkte rullskridskor! Även fast jag höll henne i handen nästan hela tiden ramlade hon några gånger. Hon var så jäkla söt när hon irrade runt!

Emily




Obligatoriskt att ta bilder ihop när kameran åker fram!


Området där jag bor



Hålla handen :')


Shamrocks!


Gatan där jag bor! Där borta framme till höger är 'mitt' hus *pekar* ;)

Bilder på Facebook!

Woho! Frågade nyss mamman om jag fick lägga upp bilder på barnen på Facebook eftersom jag bara har familj och vänner där som kan se bilderna och gissa vad? Hon sa att det var okej! :) Så till er som har mig på Facebook, inom snar framtid kommer ni få se de oredigerade bilderna på Facebook!

Dagens shopping

Väska, örhängen & klänning / Penneys / €7/€2/€11


När jag kom hem ser jag såklart att en av "knapparna" är borta, men har fan ingen lust att gå tillbaka. Det fanns inte ens en knapp från början, inga märken eller trådar eller nånting syns i tyget nämligen. Får vara så tills nästa gång jag gör ett besök på Penneys. Hehe. ;)


Mina arbetsuppgifter

Tänkte att jag kunde skriva mer utförligt om vad jag har för arbetsuppgifter!

På morgonen (~08:00):
- väcka barnen runt 8
- få dom att klä på sig sin uniform eller gympakläder dagen dom har idrott
- göra deras lunch som består av 2 mackor (utan kanter, "givetvis") med chocolate spread, en frukt och juice
- göra frukost som består av en macka med chocolate spread till Luke och en macka med smör till Emily
- ge lunchlådorna till dom så dom kan lägga den i skolväskan
- borsta tänder och hår
- 08:40 går vi till skolan
13:25:
- går och hämtar Emily i skolan
- se till så att hon byter om till vanliga kläder när vi kommer hem
- hjälpa henne med läxor
- TV-tittande innan vi går hemifrån
14:25:
- går med Emily och hämtar Luke i skolan
- se till så att han byter om till vanliga kläder när vi kommer hem
- hjälpa honom med läxor
15:10-15:30:
- göra nån slags lunch till barnen (mackor, chicken goujons, pommes, vad dom nu vill ha)
15:30-18:00:
- underhålla barnen! Rita, måla, titta på TV, titta på film, gå ut en sväng, göra dom sällskap när dom leker i sitt rum, spela kula och så vidare
...med lite tur så är dom dock ute och leker hela eftermiddagen ;)

Hushållssysslor: diska disken som jag & barnen förbrukar under dagen, ingenting mer förutom det! Ja, städa efter mig själv förstås. Duh?

Lön: får €100 för 4 dagars arbete. Jobbar jag 5 fulla dagar, mån-fre både morgon och eftermiddag that is, får jag dock €120 istället! Pappan brukar vanligtvis ha ledigt en dag i veckan då han tar hand om barnen istället, men på grund av sjukhusvistelsen och allting så har jag tagit hand om dom istället. Måste även sitta barnvakt ibland vissa kvällar, men Anne sa att det inte alls händer ofta. :) Jag är supernöjd med mitt "schema"!

"The shopping centre"

The shopping centre som jag skriver om var och varannan dag är i själva verket Blanchardstown shopping centre - Irlands största shoppingcenter! Den har:

- 180 shops
- 4 department stores
- 3 retail parks
- 9 screen cinema
- 7000 free parking spaces
- 20 restaurants
- 1 four star hotel

Gå in på deras hemsida om du vill veta mer om butikerna, restaurangerna eller nåt annat! Om nån får för sig att åka dit tar man buss 39 mot Ongar (om man åker från Dublin). 



Klicka på bilden för att komma till hemsidan!
För mig är det bara 25 minuters gångavstånd till köpcentret eller typ 5 minuter med buss. Om det inte regnar så försöker jag dock att gå istället för att ta bussen, känns meningslöst att betala €1,15 dit och lika mycket hem igen. Väl värt ett besök om man vill ha alla butiker under samma tak! :)

Helgens planer

Woho, har redan planer för helgen! :) Vill inte ha en till lika tråkig helg som sist haha.

Fredag: träffa Annukka (hon från Finland), utgång i Dublin (:D!), övernattning på hostel
Lördag: åka till Malahide med Annukka för att träffa Marika (hon från Sverige) och en tjej som heter Sylwia som jag inte träffat förut! Vet inte vad vi ska göra än men jag tror vi kommer få det jättekul! Om jag inte åker hem eller övernattar hos en kompis så ska jag spendera natten i Dublin igen med Annukka
Söndag: beror på hur jag gör på lördagen

Jag har nästan inga kläder som passar för utgång så imorgon får det bli en sväng till the shopping centre (ska skriva mer om det imorgon) och försöka hitta nåt billigt och bra! (Jag älskar paranteser.)

Painting

Skulle egentligen lägga upp dom här bilderna igår men ni får se dom nu istället! Spenderade nästan 3 timmar med Luke vid matbordet och målade. Tur att barn är relativt lättroade i alla fall...







Solen skiner idag

Eh alltså, jag ska vara tyst. ;) Börjar såklart blåsa så man inte hör vad jag säger men det var ändå inget vettigt. Spelades in förut idag precis innan jag gick för att hämta Emily i skolan och det fina vädret har hållt i sig hela dagen!


Dålig karaktär

Haha fan vad sämst jag är. Sitter fortfarande vid datorn och har inte rört en fena efter tidningen/boken jag tänkte läsa :') Så gåre ibland!

Jag som var så duktig dom två första veckorna här. La mig i lagom tid, snoozade inte på morgonen, gick inte och la mig och sov igen nån gång under dagen (tänkte göra det en gång, men somnade aldrig. så det räknas inte. heh). Skärpning kommande vecka alltså!

Hemgjord pizza

Blev pizza till middag idag!
Hade tomatsås, kryddstark korv, färsk tomat, basilika och getost på. Jag älskar getost, så underbart gott! Bästa kombinationen är getost, rödbetor och pinjenötter tillsammans. Nom nom nom.

Nu: läsa lite med musik i bakgrunden. Spotify har varit igång precis hela dagen. ;)
Snart: sova.
Imorgon: äntligen ny vecka! Rutiner. Nånting att göra. Vända tillbaka på dygnet.

Hörs imorgon!

Spotify

Av någon konstig anledning är inte Spotify Open tillgängligt här på Irland, det är det du har om du har fått en invite till Spotify. Alternativet är att du istället har Spotify Free som begränsar att du bara kan lyssna på musik i 20 timmar varje månad (wtf?) eller uppgraderar till Premium för 99kr/månaden vilket jag gjorde igår!

Med Spotify Premium..
- slipper du reklam
- lyssnar du obegränsat på musik
- kan du lyssna på låtar även fast du är i offline mode (ingen internetåtkomst)
- kan du lyssna på Spotify även fast du är utomlands
- får du bättre ljudkvalité
- plus massa mer!

Så värt!


Lördagsmys

Ligger i sängen, dricker Coca Cola och äter Pringles hot & spicy!



Lyssnar på en massa bra musik gör jag också. Den här lördagen blev inte så tokig ändå! :)

Wanna get breakfast?

Hej! :)
Innan jag gick iväg till shoppingcentret fastnade jag i köket där jag pratade med Anne i nästan en timme. Hon stekte pannkakor med choklad till mig, mums! Vädret hann förstås bli sämre under tiden men det har inte regnat (än) idag i alla fall! Gick ändå dit och hem.

Tröja / River Island ♥ / €29,50


Film / Dunnes Stores / €5


Nagelfilar & trosor / Penneys / €1,50/€2/€1,50


Mer inställda planer

Kan tyvärr inte träffa Martina idag som det var tänkt :( Nu har jag ingen aning om vad jag ska hitta på!

Ska börja med att duscha och klä på mig i alla fall. Orkar nog inte åka in till Dublin nu när jag inte har någon att vara med men det kanske blir en promenad till the shopping centre som jag har tänkt göra hela veckan. Hade tänkt shoppa lite! Vädret är strålande fint idag med sol och väldigt få moln så en promenad dit skulle inte döda.

Men nu: dusch och kläder!

Min tråkiga dag

Idag har verkligen varit en bläääädag! Hade svårt att somna igår kväll, vaknade på fel sida imorse, barnen slutade kl 12 idag istället för 13.35/14.35 på grund av att lärarna skulle ha möte i skolan, skulle egentligen träffa Naoise idag men vid 3-tiden så ställde hon in våra planer (hatar't!), folk svarar inte på sms och nu har jag ingenting att göra ikväll. Urk!

Skulle vara skönt att lägga sig under täcket, somna till bra musik och vakna upp pigg och glad imorgon istället! :) Är dock på lite bättre humör nu efter att ha tuggat upp ett paket Juicy Fruit (socker socker socker). Blir en fredagskväll framför datorn/TV:n. Kul, verkligen.

Onepiece

Jag är med och tävlar om en Onepiece hos DennisM!
De verkar vara så himla mysiga och eftersom jag själv bloggar kanske jag borde följa bloggtrenden. ;)




Skulle välja den svarta om jag vann - de andra känns som att det blir "för mycket".
Wish me luck, jag vinner aldrig bloggtävlingar jag medverkar i haha!

Gött med lön!

Money money money!
Fredagar är allt bra. :)


Varför?!

Varför funkar inte Facebook?! Har varit sådär hela kvällen!
Funkar det för nån annan?

/ beroende av Facebook ♥


I min mp3





För er som är intresserade så är det dessa låtar som bor i min mp3 för tillfället! Hittade många gamla låtar på min externa hårddisk som jag inte lyssnat på på evigheter. Just nu är det Teenage Mutant Ninja Turtles (Theme Song) som strömmar ur hörlurarna! Nostalgi på hög nivå.

17.59 - skål!


Arthur Guinness Day - cheers!

Idag torsdag 23 september är det Arthur Guinness Day!
Klockan 17.59 höjer alla glasen och utbringer en skål för att fira skaparen - över hela världen!

Established in 2009 during our 250 year anniversary, Arthur Guinness Day is a series of events and celebrations taking place around the world to celebrate the life and legacy of Arthur Guinness and the brewing tradition which Arthur brought to the world.
The highlight of the Arthur Guinness Day celebrations will see people around the world raise a Guinness at 17.59 local time from 23rd September in a truly remarkable global toast which kick starts the celebrations.

Nu är det ju såhär att jag jobbar just då och det skulle inte vara uppskattat om jag drack alkohol under arbetstid men jag får skåla i vatten, te eller tranbärsjuice istället. ;) But I do love Guinness, nom nom nom.

Bild från när jag var här i mars


Från min och Bobs "Irish night" - SKÅL!


Just nu

Har precis tagit tummen ur röven och lagt in en massa nya låtar på min mp3! Vet inte varför jag skjutit upp det så himla länge men nu är det gjort i alla fall. Blev cirka 180 nya låtar - skönt att slippa behöva lyssna på en skiva av Jethro Tull och soundtracket från Juno om och om igen.

Just nu lyssnar jag på Freestyle - Rider omkring hahaha! :') Såklart med mina hörlurar Koss Porta Pro, bästa hörlurarna enligt mig!



Imorgon har jag sovmorgon (till 13.25 närmare bestämt ;D) då D tar barnen till skolan men jag ska ändå gå upp innan klockan nio - måste kolla på Top Model hallå?! Haha. Om vädret tillåter, och om jag orkar, tänkte jag även gå till the shopping centre. Annars får det vänta till en annan dag!
Nu ska jag fortsätta att lyssna på musik och sen sova. God natt!

Rainbow(s)

Idag har det varit riktigt ruskigt väder här på Irland! Förmiddagen var solig och blåsig, på eftermiddagen regnade det, framåt nu på kvällen har det åskat och blixtrat - med uppehåll av lite sol - och nu regnar det som bara den igen. Men medan solen kikade fram såg jag två regnbågar! En som 'lös' starkt och en som mer såg ut att vara en skugga/vag spegelbild av den andra. Tycker regnbågar är otroligt fina. :)



D is home

Derek (pappan) kom hem från sjukhuset idag!
Kan dock inte skriva alla detaljer om vad som hänt men för att göra en lång historia kort: samma dag som jag kom hit försvann D, dagen efter hittades han och hamnade på sjukhus och kom nu hem 2½ vecka senare. Han kommer vara sjukskriven från jobbet i ungefär en månad = mitt redan lugna schema kommer vara ännu lugnare vissa dagar!

Hoppas bara att det inte blir awkward nu när vi nästan varje dag kommer vara hemma tillsammans. Kommer nog hålla mig rätt mycket på mitt rum haha. :) Imorgon ska jag i alla fall gå en sväng till the shopping centre, tanken var att jag skulle göra det idag men i och med att D kom hem så var jag tvungen att hålla mig hemma (han hade ingen egen nyckel på sig).

Ser fram emot helgen då jag på fredag får träffa Naoise igen och på lördag äntligen träffa Martina (au pairen från Italien) som jag pratat med i två-tre månader nu via FB! Life is good.

Ledsna_flickor_91 när vi skildes åt förra gången!


Saker jag saknar

Tjolahopp!
Min dag har bestått av TV, sömn, Ben & Jerry's, läxläsning, irritation, dator och tranbärsjuice. På ett ungefär haha.
Jag saknar att ha nånting annat än vitt rostbröd hemma. Nån som kan skicka en Lingongrova kanske? Hönö-kaka? Knäckebröd? Morotslimpa? Annat pålägg än chocolate spread (typ Nutella) vore också trevligt. Grevéost. En tub kaviar. Bredbar leverpastej med purjolök. Skivbar leverpastej med smörgåsgurka. Pepparsalami. Mjukost. Vanlig rökt eller kokt skinka. Nånting?! Till en början var det rena himmelriket att få ha choklad på mackan, men tro mig - man tröttnar faktiskt!

Får ge mig ut på marknaden och se om jag i alla fall kan hitta nåt annat bröd. Förstår inte ens hur A endast kan låta de äta sånt bröd? Inte bra!

Nu vill Luke att jag ska gå ut och leka med honom så jag måste kila, hörs senare!

Look back to go forward

Jag vet inte vad jag ska skriva om på vardagarna! Jag gör ingenting speciellt, allting ser likadant ut varje dag, samma rutiner hela tiden.

- urinvägsinfektionen är betydligt mycket bättre nu men jag har inte blivit av med den helt
- på onsdag får jag (troligtvis) träffa pappan i familjen för första gången!
- i och med att pappan kommer hem och ska vara sjukskriven i en månad kommer jag få mycket ledigt
- jag har varit tvungen att ge Luke både utegångsförbud, TV-förbud och "8 minutes on the stair" för dåligt beteende (dvs att han inte lyssnar)
- jag trivs över förväntan bra här!

Imorgon efter att ha lämnat kidsen i skolan ska jag gå till Centra och köpa mer tranbärsjuice. Om jag kommer ihåg ska jag även försöka fota barnen i deras skoluniformer - de är så jäkla söta! Nu blir det till att läsa lite bloggar innan det är dags att sova. God natt!

Digital Factor - Dopamin
(Obs! Måste höras med bra hörlurar/ljudanläggning, annars är låten rätt värdelös haha!)


Ett sätt att träffa andra au pairer

Som ni kanske la märke till så skrev jag att jag började prata med Marika via en grupp på Facebook. Även tjejerna jag träffade förra helgen var genom en sån grupp! Det är ett väldigt bra sätt att träffa nytt folk på och knyta nya band. Det är kul att dela med sig av sin upplevelse och sina uppfattningar, samtidigt som man får höra om andras!

Grupperna jag är medlem i:

Au Pair in Ireland


Au Pair in Ireland 2010-2011


Au pair in Dublin



Du får såklart själv anpassa din sökning beroende på var du bor, men det finns gott om sådana grupper på Facebook! Nästa helg ska jag träffa en au pair från Italien!


Fråga - hemsida?

Fråga: Har du några bra tips på ställen som man kan söka aupair jobb på? :D Typ hemsidor och sånt? :D

Svar: Sidan jag använde mig utav heter Au Pair World - en sida där du sköter allting själv istället för att ta hjälp av en agentur. Man skapar ett konto, skriver om sig själv och vad man söker, och gör sökningar på familjer baserat på var de bor. När man hittar en familj man är intresserad av skickar man ett meddelande och om de svarar ja får du deras kontaktuppgifter (mejl & telefonnummer) och så får man gå vidare därifrån!
För att få tillgång till kontaktuppgifter måste man ha premiummedlemskap vilket kostar pengar, men det är till 97% av fallen alltid familjen som redan betalt för det! Om du däremot vill kontakta en familj utan att göra en "intresseanmälan" först får du själv betala för medlemskapet. Premium kostar 39€ för 90 dagars tillgång till kontaktuppgifter.




Någon som har nån fråga eller fundering? Lämna en kommentar eller skicka ett mejl till [email protected]

Ännu en lördag i Dublin

Hej!
Igår åkte jag som sagt in till Dublin för att träffa en annan svensk au pair, Marika. Det kändes så konstigt att prata svenska! Visst att jag skriver på svenska och läser svenska bloggar, men det blir inte riktigt samma sak. Otroligt hur fort man vänjer sig att prata engelska istället.
Jag visade henne runt Dublin lite, typ The Spire, längs Grafton Street, St Stephen's Green, Temple Bar-området, Trinity - det som ligger mest centralt helt enkelt. Vi åt på ett jättecoolt ställe som heter Eddie Rockets, en USA-inspirerad diner i 50-talstil, där jag definitivt kommer äta igen! Efter att ha gått runt lite till gick vi till nåt fik där jag drack min allra första chailatte och sen blev det bråttom till att hitta tillbaka till tågstationen. Blev ett snabbt hej då och M fick ta en taxi dit för att vi inte hittade!

Inne på köpcentret Ilac såg vi dessa söta skapelser


Inne på dinern



Marikas Oreo cookie milkshake


Jag åt hamburgare med pommes, gooott!


Marika :)


En liten jukebox på väggen


Eddie Rockets! Ligger på en sidgata från Grafton Street.


Jag i St Stephen's Green


St Stephen's Green


Det regnade, men det är föga förvånande va?


En husfasad som helt var täckt av murgröna/växter


Tyckte synd om hästarna som fick stå i regnet!


Muffins & Chailatte på cafét Insomnia



Jag hade en jättetrevlig lördag i Dublin och det var riktigt kul att få träffa Marika! :) Kika in på hennes blogg för att se mer bilder från dagen.

I'm alive

Ville bara säga att jag lever! Innan jag tar tag i att svara på kommentarer och bloggar om gårdagen så ska jag fixa nånting att äta. Hörs om ett litet tag igen!

07:47

... var klockan när jag vaknade. Hade jag varit hemma i Sverige hade jag gjort allt jag kan för att somna om, men nu så gick jag faktiskt upp! Framsteg ;)

Dagens planer är att jag ska åka in till Dublin och träffa Marika - en svensk au pair som är bosatt i Wicklow! Vi började prata via en grupp på Facebook och nu är det dags att äntligen ses. :) Vi ska nog bara strosa runt lite i Dublin och eventuellt shoppa lite.

Nu ska jag hoppa in i duschen, klä på mig, äta, och sen börjar jag röra mig in mot stan. Vi hörs senare!

I brist på annat!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där? 
past school year, my teacher told my mother she can't 

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En vit, kall vägg.

3. Vad var det senaste du såg på tv? 
CSI tror jag det var. 

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
Typ... 11? (Mohaha, 23:01!)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Digital Factor - Dopamin

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Jag var ute på baksidan av huset och kastade sopor, intressant va? ;)

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Faceboook.

8. Vad har du på dig?
Min "I ♥ Dublin"-tröja och ett par gröna shorts.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jag har oftast väldigt svårt att komma ihåg vad jag drömmer om! Speciellt när jag ska tänka på vad jag faktiskt drömde om haha.

10. När skrattade du senast?
När jag var nere i köket och pratade med Anne. :)

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Absolut ingenting! Färg?

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Camp Rock 2. *ryser*

13. Vilken var den senaste film du såg?
Delar av Camp Rock 2, ve och fasa!

14. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. 
Eh, jag vet inte? Jag överanalyserar nästan precis allting. 

15. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Jag skulle vilja att alla fick förmågan att göra sig själva lyckliga, för att sno Svorskans svar.

16. Tycker du om att dansa?
När alkohol är inblandat!

17. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Haha, jag bor utomlands just nu? Tycker alla som kan borde ta chansen att bo i ett annat land!

18. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Gud vem?

Aj. Ge mig en toalett.

Aj. Som. Fan.
Tror att jag har drabbats av urinvägsinfektion. :(

Fick använda mina skills (eh) i franska för att klura ut vad jag skulle göra med nåt slags "tranbärspulver". Jag är glad att jag kommer ihåg lite av min franska nu! Man ska blanda 1-2 teskedar av pulvret i ett glas vatten eller ett glas juice. 3 gånger dagligen ska man dricka det.

Att nånting som smakar så äckligt kan uträtta underverk tycker jag är skumt. Får vänta och se om det blir bättre om ett par dagar!


Konsten att överraska

Numero 1: Igår när jag precis gått och lagt mig fick jag ett sms (till min svenska telefon). Tänkte att det är väl Villy eller mamma som skickat sms:et, men icke! Det var från min 21-åriga storebror Nicklas:

Hej, hur mår du och vad gör du ^^ jag mår bra och spelar mycket halo :)

Snacka om att jag blev förvånad haha! Det är nog det första sms:et jag får som är till mig, inte typ "har du X:s nummer" eller "be mamma ringa mig". ;) Den bastarden var nämligen inte hemma när jag åkte till Irland, han var uppe i Boden och levde loppan med en kompis, så jag fick aldrig säga hej då.

Numero 2: Imorse när jag precis vaknat och fått på mig lite kläder så kikar Emily upp från vindsluckan och bah "Good morning! Look, I'm already dressed!!!" Hon hade alltså gått upp helt själv och klätt på sig utan att jag väckte henne! Hon är så himla söt och hon var så himla stolt haha :)

Det går smidigare och smidigare varje morgon att få upp barnen, få dem att klä på sig, äta frukost, borsta tänderna, packa ner sin lunch osv. och vi har aldrig kommit sent till skolan. Feels good!


Inköp

Hej :)
Idag efter att ha lämnat kidsen i skolan så gick jag till the shopping centre. Tanken var att jag bara skulle gå till biblioteket men det öppnade inte förrän klockan 10 så jag fick strosa runt lite och kika i affärer. Hamnade på Penneys där jag köpte ett par tofflor för typ 30 kr och sen Dunnes Stores där jag var tvungen att köpa lite förnödenheter såsom egen tandkräm, schampo(sp?) och balsam. Lagom efter att ha gjort det öppnade biblioteket och efter att ha virrat runt lite lyckades jag till slut låna tre böcker. Gick tillbaka hem. Åt. Powernap. Och sen var det dags att hämta barn nummer ett från skolan.
Imorgon måste jag sitta barnvakt till klockan nio ungefär för att A har ett ärende hon måste ta hand om efter jobbet. I don't mind, extra pengar ftw liksom ;) Hade ändå inga planer.
Nu ska jag börja läsa en av böckerna och sen sova, Guten Nacht!

Förnödenheter


Böckerna jag lånade + mitt bibliotekskort!

God natt!

Trots att jag haft en väldigt lugn dag så är jag otroligt trött! Efter barnens läxläsning och lunch var de ute med kompisar ända tills Anne kom hem vid halv sju, så min dag har spenderats i soffan med datorn i knät och TV:n igång. Ibland behövs såna dagar också.
Åt förresten världens godaste middag idag - anka gjord i ugn och en massa broccoli! Så himla gott! Första gången jag åt anka men jag blev positivt överraskad. Har även tagit en dusch för er som vill veta haha. Vet inte riktigt vad jag ska skriva.
Nej, sova var det jag skulle göra. Vi hörs imorgon!


Nedervåningen

Hej! :)
Eftersom jag inte visat er hur det ser ut i huset så får ni se nedervåningen till att börja med (kamerabatterierna tog slut, måste köpa nya laddningsbara AA-batterier asap så de håller längre igen!). Huset är väldigt litet men på samma gång rymligt, man känner aldrig att man är ivägen för att det är för lite plats. De äter vanligtvis middag i vardagsrummet med tallriken i knät eller i handen, för det finns bara plats för två kring matbordet. Lite ovant om man jämför med hemma men jag lovar att jag kan vänja mig ;)

"Hallen"


Trappan som leder direkt upp till övervåningen när man kommer in


Vardagsrummet




Köket


Loppor

Aldrig hade jag trott att det skulle vara så populärt att göra loppor! Vika, färglägga/rita, skriva 'uppdrag', leka! Förhoppningsvis så vill de leka nånting annat om ett par dagar hoho ;) Det var det hela min eftermiddag och delar av kvällen bestod av, hur har ni själv haft det? :)

Luke


Här färgläggs det för fullt


Söta små barn det där, håller verkligen tummarna för att få lägga ut oredigerade bilder på barnen i framtiden!


Loppor in the making


Gruppbild


Världens sötaste Emily & jag


Luke har också rätt svårt att vara seriös på bild! Han älskar att bli fotad.

Hänger tvätt

Direkt när jag kom hem från att ha lämnat Emily & Luke i skolan så satte jag igång en maskin tvätt! Det tog ruskigt lång tid innan maskinen var färdig, nästan 2½ timme, så jag hoppas att jag fick igång den rätt haha. Dom har en torktumlare men om det inte är så att jag måste ha nånting torrt fort så tänker jag hänga upp tvätten istället! Mycket bättre för miljön, eller hur R? ;)

Tvättställningen och lite av mina andra kläder som jag har fått upp


Färdig med att hänga tvätten


Nu när Naoise har åkt sover jag på båda madrasserna, så otroligt skönt!

Bilder från i söndags

Här kommer lite bilder som togs i söndags när jag åkte in till Dublin för att möta upp Naoise. Inget märkvärdigt men bilder brukar uppskattas :)

Naoise


Jag som nästan aldrig kan vara seriös på bild haha


Samma kille, på samma ställe, skrev samma saker som när jag var här i mars


Vi lekte turister och tog bilder på typ allting; här har ni Trinity College och en irländsk taxi ;)


Utanför nån butik med cigarrer


Glad "turist"!


Fick Naoise att köpa den här till mig när hon var på Ikea i lördags!


Sales & Information Centre (det var där Yankee Candle Store låg förut, måste hitta vart affären har flyttat!)


Favorit i repris ♥


Starbucks som jag fortfarande inte har varit på än, fy på mig



Sen gick vi på bussen, spelade in videon i det förra inlägget och sen var minnet i kameran fullt haha!


Dublin bus tour

Här hade jag visst inte uppdaterat idag!
Följde med Naoise till hennes första dag i skolan idag, fick åka Luas* för första gången och sedan ta mig tillbaka med Luas och buss tillbaka till Blanchardstown - jag åkte inte vilse! Hann bara ta mig hem, äta lunch och diska innan det var dags att hämta Emily från skolan. Få henne att byta om (det tar längre tid än vad man tror) och sedan läxor. Hämta Luke från skolan och gå igenom samma procedur. Sedan blev det att spendera tid med Naoise och hjälpa henne med packningen, hon flyttade ut ur huset idag, buhu!

Sen har jag försökt få lite ordning på rummet - packa ur resväskorna och hänga upp kläder och lite såna saker. Imorgon ska det tvättas! Om det är fint väder tänkte jag ta en promenad till biblioteket också :)

I alla fall, här kommer en video som jag & Naoise spelade in igår när vi precis hoppat på bussen tillbaka till Blanch'. Hahaha jag dör!



* Luas är som en blandning mellan tvärbana, tunnelbana och pendeltåg, fast den går ovan jord. Klicka för större bild.

Friends for life ♥



Mer bilder från dagen kommer imorgon när jag kan vara på nedervåningen istället! Hann inte ens se färdigt ett avsnitt av Little Britain innan Naoise ville att jag skulle åka in till Dublin och möta upp henne.

Nu ska jag sova om ett litet tag. Anne tar barnen till skolan imorgon så jag har sovmorgon!
God natt ♥


Gårdagen

Hej!
Igår åkte jag en sväng in till Dublin för att kika runt lite, allt är sig fortfarande likt ;) Mötte även upp en au pair från Finland som jag pratat med på Facebook ett tag, och en annan au pair-kompis till henne som var från Frankrike. Det var kul att prata med några som går igenom samma sak som en själv! Vi pratade om våra familjer, löner, vad vi har för sysslor och såna saker. Dom tyckte att min engelska var riktigt bra (jämfört med dom som varit här i 1-2 månader redan + att dom var äldre än mig) så nånting bra har jag fått ut från skolan i alla fall! Trodde aldrig jag skulle säga det haha. Vi gick till ett jättemysigt café i Temple Bar-området och käkade lite och snackade och så. Mysig dag!
Sen mötte jag upp en kompis jag träffade sist jag var här i Dublin och spenderade natten där, kom hem för ungefär en timme sedan. Jag är fortfarande sjuk! Dumma, dumma förkylning. Den har hållt i sig i typ 10 dagar nu.

Nu ska jag krypa under täcket och titta på Little Britain och försöka bli frisk. Hörs senare idag!


En helt fantastisk dag

Hej bloggen! :)
Som jag skrev igår så spenderades dagen med Naoise i the shopping centre. Jag införskaffade ett vattenfilter, en ny mobil som jag har ett irländskt nummer på och vi gick även till biblioteket och skaffade ett bibliotekskort till mig! När vi kom hem flummade vi mest runt, testade vattenfiltret (det är HELT FANTASTISKT!!!), bakade brownies och försökte få igång min mobil - man måste registrera sig och hålla på, mycket krångligare än hemma i Sverige.

Naoise upptäckte även min kamera så hon blev helt galen och tog en massa bilder, vissa av dom vågar jag nog inte ladda upp här haha! Men några ska ni få i alla fall:

Naoise the chocolate warrior (uhm, läs: retard)


Naoise & Emily


"Who aaare weee?"


... so sexy it hurts. Yeah ;)


Såhär cool är jag när jag diskar hoho


My weird friend :')


Inte är man mycket bättre själv ;)


Reklam för strössel!


Min nya mobil, en väldigt basic Nokia


Min nya vattenfiltrerare ♥


Man får nytt, fräscht vatten på en minut! Helt fantastiskt! Alla här tyckte också att det var helt fantastiskt, typ "OH, är det såhär vatten ska smaka?!". Jag säger det igen...
helt fantastiskt!
 

Ja ehm, i alla fall. För 7€ fick man kannan och ett filter för en månad. Köpte även filter för 3 månader till för 10€. Money well spent! Allt på Argos.

Vet inte vad jag ska hitta på idag (lördag), kanske åker en sväng in till Dublin! I såna fall ska jag nog möta upp ett par andra au pair:er som jag har pratat med :)

Life is good. ♥



Getting along

Jag är så glad att jag och Naoise kommer så bra överens! Vi har samma konstiga och lite udda humor och det känns aldrig obekvämt eller krystat när vi pratar. Vi pratade om just det tidigare idag och kom fram till att det hade varit lite jobbigt om följande konversation hade ägt rum:

A: So, how are you?
B: Fine.
A: Do you have any pets?
B: No, I'm allergic.
A: Uhm. What's your favourite colour?
B: I'm allergic to colours too.
A: [...]
B: And having a personality.

Lite överdrivet, men ni förstår vad jag menar! Imorgon tar Anne barnen till skolan så vi har sovmorgon men nån gång under dagen tänkte vi gå till the shopping centre :) Jag ska bli bättre på att ta bilder jag lovar!

Naoise (uttalas Niiisha. typ.)

Hungrig!

Alltså jag är inte vad vid att äta sena middagar! Hemma brukar jag vanligtvis äta runt 17-18, nu är klockan här snart halv åtta (halv nio i Sverige) och Anne är fortfarande i affären och handlar, det kommer alltså ta ett tag innan det blir mat. Vill heller inte säga "Laga mat, jag är hungrig!??!?!" så det är bara att vänta snällt.

Något som jag heller inte är van vid är att ungarna alltid har chocolate spread på sina mackor, varje dag, till både lunch (skola) och mellamål? Och äter pommes frites med ketchup/majonnäs till lunch (hemma) efter att dom gjort sina läxor?

Båda två är pinnsmala men det är ändå inte bra att trycka i sig det där varenda dag! Återstår att se vad Anne får med dig från affären så det kanske blir lite mer variation på pålägg och lunch. :)

Konstigt väder och äckligt vatten

Ena stunden är det strålande sol och klarblå himmel, en kvart senare är det kolsvarta moln och spöregnar, eller som idag var det båda två samtidigt ;) Just nu är det jättefint väder i alla fall, sol och 16-18 grader!

För övrigt så tycker jag att kranvattnet här är näst intill odrickbart! Det funkar om man blandar saft eller gör te, men bara vanligt kranvatten smakar klor. Som att du är i en simhall och får en kallsup. Yuck. Jag och Naoise har kollat på nån slags kanna med ett filter som filtrerar vattnet som jag troligtvis ska köpa men så länge fick det bli en stor flaska med vatten (jag vet River, förlåt) som jag har i kylskåpet.

Vet inte vad jag ska göra resten av dagen, Anne kom precis hem och ungarna är över hos ett par kompisar så nu är jag ledig. Ska försöka fota hur det ser ut i huset men det får bli när jag är ensam hemma, vill inte att dom ska tro att jag är dum i huvudet eller nånting hehe ;)

Vi hörs senare!


Andra dagen

Hej!
Så nu är min första hela dag över. Allting går superbra! Kan beskriva på ett ungefär hur mina vardagar kommer se ut:

08:00-08:40 ~ få upp barnen, få dom att klä på sig, packa ner sina skolsaker och lunch
08:40 ~ gå med barnen till skolan
09:00 och framåt ~ ledig
13:30 ~ hämta Emily från skolan, byta om från skoluniform till vanliga kläder
14:30 ~ hämta Luke från skolan, byta om från skoluniform till vanliga kläder
15:00-18:00 ~ läxläsning, tv-tittande, lek & bus, en till lunch, jag tar hand om disken innan föräldrarna kommer hem
18:00 (ungefär) och framåt ~ ledig

Skolan är bara runt hörnet, det tar 5 min att gå dit om ens det! Idag under ledigtiden gick jag och Naoise till the shopping centre för att hon skulle skicka iväg ett paket, så nu hittar jag dit också. Lata som vi är tog vi visserligen bussen men det är bara 3-4 stationer och det skulle väl ta ungefär 20 min om man skulle gå. Sen har jag segat vid datorn och tittat på tv, pratat en massa med Naoise (det är au pair:en som jag ersätter, hon flyttar på lördag) och fått vara med om en rätt besvärlig sak, kan dock inte skriva ut det här (än) men när jag får mer information ska ni även få ta del av det.

Här kommer lite bilder från när jag precis är väg att landa, rummet och idag när jag lekte med barnen!

Första skymten jag såg av Irland, den gröna ön


Precis landat!


Madrassen jag sover på; Naoises ska vara under den sen när hon åker


Till vänster om det finns det där


Ett litet bord och en stol


Naoises saker överallt haha!


Jag bor "på vinden" så denna läskiga trappa/stege måste jag gå upp och ner för varje dag


Både Luke & Emily älskar att leka med sina mega bloks, dock så älskar dom inte att komma överens om vem som ska ha vilken bit





Jag tar hand om världens sötaste barn ♥


Luke är en riktigt liten cirkusapa!



Det har tagit hur lång tid som helst att fixa och uppladda bilderna, internet är inte det bästa två våningar upp från internet-saken. Nu måste jag verkligen sova men jag återkommer imorn. Adios!

Framme på Irland

Hej!
Jag har kommit fram och allting har gått hur bra som helst. Det jobbigaste (efter att ha sagt hej då till mamma, Malin & Benny såklart) var själva flygresan - det är inte skoj när man är sjukt förkyld...

På tal om det, så himla sött! Luke kom just upp och bah; I heard you coughing... here's something you can put on your chest to make the coughing disappear.
Så fick jag nånting Tigerbalsam-liknande och det känns liiite bättre redan nu :)

Jag och barnen har verkligen "klickat" vilket känns otroligt bra! Till en början var man lite reserverad (från båda håll) men det släppte fort och sen dess har vi tjattrat och lekt hela eftermiddagen/kvällen! Det jobbiga är när man ibland får totalt hjärnsläpp och glömmer vad nånting heter på engelska eller om man inte har nån aning om hur man ska uttrycka sig när det är nåt ord man bara inte kan.

Kommer skriva mer utförligt imorgon och även ladda upp ett par bilder men just nu är jag helt enkelt för trött. Jag sov 3 timmar inatt. Satsar på att i alla fall få 9 timmars sömn inatt!

Nej usch allting blev väldigt osammanhängande, vi hörs imorgon istället!

The day has arrived

Time has been replaced by a countdown; 0 days left to go.

Har nu kommit upp efter endast 3 timmars sömn. Det var svårt att sova inatt men det berodde faktiskt mest på det faktum att jag sov till 13:30 igår hehe. Får försöka få lite mer sömn i bilen på väg till Arlanda och sen när jag väl är på flyget!

Nu ska jag packa det allra sista, klä på mig, käka frukost och sen om ett litet tag så åker jag, mamma, Malin & Benny till flygplatsen!

Nästa gång jag uppdaterar befinner jag mig på Irland - crazy! Det känns fortfarande lite overkligt och det har inte helt sjunkit in ännu, men nervositeten kommer väl när jag sätter mig i bilen och är på väg...


Känslor

Panik. Ångest. Rädsla. Uppspelt. Förvirrad. Saknad. Gör jag det rätta?

Så otroligt jobbigt att säga hej då till alla! Jag vet ju att jag kommer få träffa förhoppningsvis alla igen, men ändå... Imorgon måste jag säga hej då till min 18-åriga missekatt Sotis för vad som kan vara för sista gången. Jdjfejhfkf.

Jag vet att jag kommer stortrivas hos familjen och på Irland, det är inte det jag är orolig över, kommer bara sakna alla här hemma i Sverige så otroligt mycket... Glöm inte: ni får hälsa på precis när ni vill!

I övrigt så är allting fixat och färdigt med packningen, förutom datorn som ska ner imorgon. Ska försöka hinna med ett inlägg imorgon innan jag åker, annars blir mitt nästa inlägg på Irland!

Toodles.


Avskedsmiddagen

[Alex sover fortfarande = mer bilder!]

Bjöd över lite folk igår på middag för att kunna säga hej då till alla. Vi blev 15 personer totalt i vårt lilla hus haha. Tyvärr blev det inte så många bilder (tagna av mig) för att jag hade glömt att ladda batterierna till kameran men jag ska försöka sno några senare av dom andra! Det bjöds på jättegod kyckling som min mamma lagat och sen skrattade/pratade vi resten av kvällen!
Det var jobbigt att säga hej då och jag vet ju att jag kommer träffa alla igen men det blir antagligen inte förrän nästa år! Hoppas att så många som möjligt kan komma och hälsa på i alla fall :)

Köpte såna där muggar med näsor på (Lagerhaus) och tyckte det var hysteriskt roligt haha! Uppskattades av dom flesta verkade det som, lättroade är vi i alla fall!


Hoho


Robin


Haha Jennifeeeer :')


Fotokrig!


Yvette, Åse, Malin, mamma, Ari, Phia


Strike a pose!


Sötnos ♥


Hahaha Villy! (Nu var kamerabatterierna laddade hehe...)


Pout Yvette, pout!


Jag & Alexandra 


Gunnar var glad!


Malin & mamma ♥ 


Villy, Yvette & Gunnar


Jag vet, Alexandra är lite konstig ;)


Jag är lika rädd som jag ser ut hoho


Hahahahaha!

Frukosten med Bob

[Passar på att ladda upp bilder eftersom Alex fortfarande sover. Sömntuta.]

Igår morse mötte jag som sagt upp Bob/Josefin för att käka frukost och säga hej då. Vi möttes upp i Skanstull där vi hittade ett mysigt litet fik, kommer dock inte ihåg vad det heter. Vi beställde American pancakes i olika smaker och till det drack vi te och juice. Det var den dyraste frukosten jag ätit men det var värt varenda krona för ack så gott det var!

Bob i sin fina hatt


American pancakes med smak av blåbär och äpple-kanel som vi delade på


Jag; trött och lite sjuk


Efter att ha ätit upp det andra var vi redo för mer... det var ju så gott! Det blev en till med banan-choklad också, gudooomligt!


Innan vi skulle säga hej då tog vi en massa bilder. Här är Bob i hennes otroligt söta kläder!





Saknar dig redan


Sjukling!

Usch! Redan igår när jag vaknade kände jag att jag hade sjukt ont i halsen. Igår kväll (nån gång efter att vi käkat middagen) fick jag feber och var hängig, på kvällen började näsan rinna. Ett under att jag kunde somna med så täppt näsa. Efter att ha pratat ett bra tag med Alex till kl 3 så somna vi, klockan 8 vakna jag av att jag knappt kunde andas, en huvudvärk som heter duga och 1 liter snor som ville komma ut. Kunde inte somna om.

Den här förkylningen kunde inte komma mer olämpligt! Jag har fortfarande så sjukt mycket att göra innan jag åker på måndag, som att packa till exempel. Välja ut bilder som jag ska skriva ut och ha med mig. Umgås med Alexandra. Ellie och hennes pojkvän kommer hit. Jennifer kommer över imorgon. Jag ska sy spishanddukar (har lovat Villy såna i flera månader, familjen ska även få det i 'present'). Jag ska över till Villy ikväll på middag men jag får se hur det blir med det... slöseri att äta god biff när man varken har lukt eller smak? Alla bilder från igår ska upp här. Jag ska svara på kommentarer. Svara på familjens senaste mail. Men packningen är det som kommer kräva mest tid och jag har inte ens börjat!

Åh! :(

God natt

Nu har dom sista personerna åkt hem från avskedsmiddagen. Vissa hej då:n var jobbigare än andra, det blev lite tårar... Orkar inte göra en utförlig beskrivning på allting nu men det plus en massa bilder kommer imorgon istället!

Alexandra ska sova här inatt så nu ska vi snacka lite skit och sen sova! ♥

The man, the myth, the legend

Kom precis hem och har en miljon saker att göra innan klockan 5 men jag måste bara visa er en sak!
Kommer ni ihåg att min datorsladd inte fick plats i adaptern? Problem solved! Min låtsaspappa är the man, the myth, the legend - han gjorde en egen sladd till datorn som passar irländska uttag! Hade ingen aning om att man ens kunde göra det, hur coolt på en skala?!





Man sätter i den sladden i sjävla "dosan" istället! Tyckte det var så himla grymt :) Kommer dock fortfarande ta med mig adaptern så att jag kan ladda mobilen, ladda mina kamerabatterier och ge ström till min externa hårddisk. Awesomeness!


Dejt

God morgon!
Nu ska jag börja röra mig mot stan för att träffa Bob för en frukost/brunchdejt. Det blir sista gången vi ses innan jag åker! Ska även passa på att växla lite mer euro så att jag har det fixat till taxin och eventuellt intag av mat när jag kommer till flygplatsen. För övrigt så lyfter planet 10:20 på måndag och jag landar i Dublin 12:05.
Det ska även inhandlas mat till ikväll då det kommer över lite folk på middag för att säga hej då, en 'avskedsmiddag' mer eller mindre. Kommer kännas tungt att säga hej då till alla...

Nej, inga fler ledsna miner - jag vet att jag kommer få det hur bra som helst hos min nya familj! :)
Återkommer senare med detaljer från dagen samt bilder, vi hörs!

Väntar även med spänning på hur Lotta "vimmelmamman" Grays halvårsbesked lyder. Håller tummarna för att du får vara fri från cancer! 10:30 börjar läkartiden. Denna dumma cancer... igår las min mormor in på sjukhus för cellgiftsbehandling. Jag vet inte vad jag tar mig till om det skulle sluta illa...

Hemort och bostadsort

Ska bli så kul att jag på måndag äntligen kan fylla i Dublin, Ireland som min bostadsort på Facebook men fortfarande ha kvar Stockholm, Sweden som hemort. Jag vet, det är hemskt vilken FB-nörd jag är...

Finns det inte på Facebook har det inte hänt. Höhö. ;)
Bjuder på en låt när jag ändå är i farten! Kan inte sluta lyssna på Jethro Tull, bwah ♥

Jethro Tull - Moths

Städdag

Nu är jag nääästan färdig med mitt rum! Det jag har kvar att göra är att dammsuga under sängen (fattar inte hur det kan bli så otroligt skitigt där?), torka golvet och fixa lite i mina byrålådor. Har även passat på att rensa min garderob lite och lagt alla kläder jag har i olika högar - en med det jag ska ta med mig, en med det jag kanske ska ta med mig (beroende på vad som får plats och hur stort behov jag har av det), en som ska tillbaka in i garderoben och en som ska kastas/ges bort.
Känns skönt att jag fått någorlunda struktur på vad jag ska ha med mig! :) Om det är nånting jag glömmer eller som jag verkligen måste ha så ska mamma skicka ett paket med det så jag behöver inte oroa mig alltför mycket.

En väldigt irriterande sak jag upptäckte idag var att min datorsladd inte får plats i min reseadapter (som ni nog vet så har Irland annorlunda uttag mot vad vi har) - "piggarna" är för stora! Finns tydligen två olika storlekar och på kontakter till lite "större" saker är det också större "piggar", såsom kaffebryggare, vattenkokare, datorladdare osv. Mobilladdaren däremot funkar att sätta i. Otroligt irriterande. Min låtsaspappa ska kolla på hans jobb om det finns en sån adapter jag behöver annars blir det till att hitta en ny i helgen. Måste ändå köpa ett headset, ett sånt där fodral man kan ha en massa cd-skivor/dvd-filmer i och hörlurar, vet bara inte när jag ska hinna med det riktigt...

Anywho, här kommer ett gäng bilder jag tog nyss; på rummet och den dumma kontakten.

Min (nästan) nybäddade säng, det som är i Ikea-kassen är kanske-kläderna


Hyllorna på väggen med filmer, skivor, böcker och diverse saker


Andra hälften av mitt otroligt stora rum -.- Garderoben är helt hopplös att ha kläder i! I tvättkorgen finns kläderna jag ska ta med mig.


Byrå med lite nödvändiga saker; choklad, extern hårddisk, spegel, Jane Eyre ♥ (Läs den boken!)


Datorsladd vs. mobilladdare - ser ni skillnaden? Buhu.


Bojkottar reseadaptern från Teknikmagasinet - jävla fucktards som säger att den passar till alla kontakter.
Kontakten som är ute passar irländska uttag, den har tre piggar. Weirdos!

RSS 2.0