Gott nytt år!

Hejsan! :)
Tar en paus i allt ätande och bloggar en snabbis. Vi har lite gäster här hemma, bland annat Alexandra, och några andra grannar. Det enda vi gjort sen kl 5 idag är att äta, haha. Har hamnat i världens matkoma men jag ska försöka hålla mig vaken. Ville bara önska er en fortsatt trevlig nyårsafton! Vad har alla, eller har alla haft, för sig? :)
Bild på min morbror & jag tagen för nån timme sen, haha.


Vasaru?

Pratar med Alexandra på Skype för tillfället. Ljudet är inte alltid det bästa så att säga. ;) Det blev lite tyst ett tag varpå jag slänger ur mig:

Jag: Du hör inte vad jag säger va?
Alex: Va?

Hahahahaha, hur kul?! :D

Anna ♥

Idag träffade jag Anna som jag inte träffat sen i juli! Hon har för tillfället bosatt sig i New York där hon studerar och ska stanna i ungefär ett år till. Det vore kul om jag skulle komma iväg till New York i sommar men om jag inte gör det kommer det dröja ungefär ett år innan vi ses igen. Tur att internet finns i alla fall så man kan hålla kontakten på det viset! Hur som haver, efter att ha hängt inne på H&M bland alla porriga saker (;D) gick vi och åt grekisk mat, mums! Vi satt där ett bra tag och pratade en massa innan det var dags för mig att gå. Vi hade även en liten julklappsutdelning! Anna fick en nyckelring med hennes namn på med ett får och en fyrklöver, tanken är att den ska ge henne tur! Jag fick en enorm kopp som det står "I ♥ NY" på och lite choklad. Vi hann inte ses så jättelänge men det var otroligt kul att få se dig igen! :)
Mina julklappar



Ibland är det kul att båda heter Anna, haha! :D


Julhelgen

Som jag nämnt tidigare spenderade vi (jag, mamma Eva, låtsaspappa Benny, bror Nicklas, systeryster Malin & morbror Villy) julen hos mormor och Lasse som bor några mil norr om Uppsala. Jag och Malin åkte dit tidigare för att hjälpa till med städning och en massa pynt. Vi var minst sagt sysselsatta... I och med att både mormor & Lasse är sjuka blev denna jul lite annorlunda. Inte samma som det varit förut. Känns rätt konstigt eftersom jag firat minst 15 jular hemma hos mormor där allting varit samma hela tiden. Nåja, dålig var den i alla fall inte! Här kommer ett gäng bilder för er att kika på. :)
En massa julmat





Min mormor


Min morbror Villy


Jag & Villy


Julgranen och en massa klappar




Min syster Malin


In med magen, ut med bröstet!


Bror Nicklas & mormor Ylva


Låtsaspappa Benny


Mamma! Hon fick en "sparkdräkt" av mig i julklapp, haha! Hon önskade sig faktiskt en. ;)


Jag hoppas att ni har haft en riktigt bra och mysig jul! :)

Till mig

Åh jäklar vad aktiv man var med att blogga då. Inte. ;) Bloggen är inte min första prioritet nu när jag är i Sverige. Onsdag-söndag var jag hemma hos mormor & Lasse och firade jul. Igår traskade jag hem till Villy för lite vin, Rock Band 3, Spotify och en massa tjöt. Idag var vi in till stan och hämtade min kusin. Imorgon ska jag träffa Anna (♥) som varit i New York sen i juli, åka och klippa mig på mammas jobb och på kvällen ska vi ha en minijulafton eftersom min kusin Viktor inte var med oss över jul. Torsdag på dagen har jag inga planer för ännu men på torsdag kväll ska jag & Villy gå på hockey, woho! HV71 spelar mot SSK i Södertälje så dit ska vi. Sen är det nyår. Och efter det är det bara en vecka kvar till jag ska åka tillbaka till Dublin igen. Vet inte riktigt hur jag känner inför det ännu. I alla fall, medans jag är såhär obloggig kan ni gå in på Marikas blogg och läsa ett litet inlägg om mig/oss. Klicka här för att läsa. Du anar inte hur mycket jag kommer sakna dig! Kan inte läsa inlägget utan att fälla ett par tårar, haha...

Fullt upp!

Aaah vad stressigt allting är såhär i juletider! Idag skulle jag & Malin egentligen ägna dagen till att baka pepparkakor men det blev inte riktigt så. Mamma slutade tidigare från jobbet så vi tog oss in till centrum för att handla lite julklappar & fika. Och jag fick äntligen äta sushi. ♥ Inte ätit det sen i slutet av augusti/början av september. Galet. I alla fall, nu har jag inhandlat alla julklappar! Har suttit i en timme nu nästan och slagit in alla. Nu måste jag påbörja nästa sak - packa inför helgen hos mormor. Jag & Malin ska åka dit tidigare än övriga familjen så vi åker redan imorgon bitti. Kl 7 åker vi hemifrån närmare bestämt. Lär ju vara kaos i tågtrafiken så det lär ta ett tag innan vi kommer fram. Nu kan jag inte skriva så mycket mer för jag måste påbörja packningen så jag får några timmars sömn i alla fall. Vi hörs imorgon när jag kommit fram till mormor! :)

Bilder från lussebaket







Måndag

Nu när jag är hemma i Sverige kommer jag inte ha tid att blogga så jättemycket, i alla fall inte mitt på dagen. Hoppas ni har överseende. Idag kom Ellie, Thomas & Camilla hit en sväng på fika! Roligt att träffa dom igen. :) Efter det åkte jag & Ellie in till Huddinge centrum, käkade lunch, gick upp till Sjödal för att träffa Alexandra, hälsade på ett par lärare, lämnade av Ellie vid tåget och sen åkte jag & Alexandra hem till henne! Vi flummade mest, som vanligt haha. Det är så otroligt kul att träffa alla igen! Vid 9-snåret så promenerade jag hem igen och mötte mamma, syster och Mysan på vägen hem. Vi är hundvakt just nu nämligen. Jag är ju inte överförtjust i hundar men jag har ju blivit mer och mer van med att vara med Mysan så det är ändå rätt okej. Hon har sina ljusa stunder hon med. :)








Sotis ♥

Åh vad jag har saknat min missekatt Sotis! Han får inte vara ledig en enda minut nu när jag är hemma. Just nu ligger han och sover bredvid mig i min stora sköna säng. Kan inte sluta peta på honom haha. :')






Snö & kyla

Ingenting som jag har saknat direkt, haha. Det har snöat non stop ända sen jag kom hem! Och kolla min "lilla"syster som inte är så himla liten längre. Man kan tydligen växa mycket på tre månader! 





Hemma!

Har varit upptagen större delen av dagen, därav den obefintliga uppdateringen! Kom hem igår kväll/natt till Sverige, inga förseningar eller nånting med flyget som tur var. Däremot så hatar jag Ryanair men det är en annan femma. Första och sista gången jag flyger med dom! Ja, förutom hemresan då.
Idag har vi varit iväg och handlat, bakat lussebullar & ätit en jättegod middag! Gosat sönder Sotis har jag nog mest gjort haha. :') Gullekatt! Håller på att lägga in lite bilder från idag så kika in om ett tag så får ni se dom. Hej så länge!

Hej då Irland!

Inom den närmsta timmen beger sig jag & Derek till flygplatsen! :D Bäst att vara där i tid liksom. Snart är jag hemma i Sverige igen! Nu är det dags att packa ner datorn men vi hörs sen när jag är hemma igen, antingen senare ikväll eller imorgon! Ciao!

Julklapp

Idag hade vi en liten julklappsutdelning! Jag gav värdbarnen deras julklappar och en julklapp till mina värdföräldrar. När jag sen skulle gå upp till mitt rum låg det ett kuvert vid fönstret innan man går upp till rummet. En julklapp till mig från Anne & Derek! :)




Det är över nu

Marika har bestämt sig för att lämna Irland. Inget beslut som jag direkt uppskattar... Vi har haft så otroligt roligt tillsammans och jag kommer sakna henne otroligt mycket! Ikväll var sista gången vi sågs här på Irland. Jobbigt att säga hej då. Jag visste att den här dagen skulle komma till slut men jag hade inte räknat med den nu redan i december. Det är definitivt inte sista gången vi ses men vem vet när vi ses nästa gång? Om några månader? Om ett år? Två år? Hennes planer är att åka till USA och jag vet själv inte riktigt hur mitt kommande år ser ut. Det kan med andra ord dröja ett bra tag innan vi ses igen... I söndags när vi var på Eddie Rockets började låten Don't stop believin' av Journey spelas. Då kom tårarna för oss båda... Så jäkla jobbigt det var att sitta där, på en restaurang dessutom, och låta tårarna rinna. Idag blev inte så himla mycket bättre. Efter besöket på McDonald's följde jag med henne till busshållsplatsen och redan på vägen dit började jag böla. Jag hatar att säga hej då! Speciellt när man inte vet när man kommer ses igen. Jag vet i alla fall att jag har hittat en vän för livet. ♥ & förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi kan ses igen!

Bilder från i söndags:






Bilder från ikväll:



Äntligen!

Blogg.se krånglade hela dagen igår! Föga förvånande va? Jag vet inte hur många gånger jag försökte komma in på framsidan men den såg helskum ut och man kunde inte logga in. Bra jobbat! Nu ska jag hoppa in i duschen, starta en sista maskin tvätt, plocka iordning lite i rummet, dammsuga och sen vid 11-snåret kommer Marika hit. :) Jag är för övrigt nästan helt färdig med packningen! Har bara lite saker kvar som jag inte kan packa ner förrän imorgon såsom tandborste, datorn, kamera och lite andra småprylar. Men nu måste jag som sagt hoppa in i duschen och bli färdig med allt innan M kommer hit. Hörs senare!

Inte långt kvar

Idag är det onsdag och på lördag befinner jag mig hemma i Sverige igen! Kommer kännas sjukt konstigt. Har en massa att göra innan jag åker iväg och det känns som att tiden inte kommer räcka till. Först måste jag storstäda rummet, det ska ju komma hit en annan tjej som ska ta hand om barnen när jag är borta. I och med det så måste jag plocka ihop allting och samla alla saker som jag lämnar kvar på ett ställe. Jag måste komma fram till vad jag ska ha med mig hem, vad jag ska ta med och lämna hemma (böcker, kläder som jag inte använt hittills eller inte har nån nytta av, osv.), vad som ska vara i handbagaget (får ju bara ha en väska) och lite såna saker. Sen måste jag slå in värdfamiljens julklappar. Det som kommer ta mest tid är städningen och sen själva packningen! Ska i alla fall vänta med att slå in alla julklappar till jag kommer hem så jag inte måste vara superförsiktig när jag packar. Tvätta innan jag åker hem måste jag också göra. Ah, stress! Så går det när man skjuter upp saker så länge som möjligt. ;) Om ett par timmar när jag slutar jobba ska jag i alla fall fortsätta med städningen!

Twentyone club & lounge

I fredags efter vi fixat med pepparkakshuset så åkte jag & Marika in till Dublin för en sista utekväll tillsammans. Vi övernattade på Shining Hostel och gick ut på ett ställe som heter Twentyone club & lounge, ett nattklubbsliknande ställe som man fick betala €6 för att komma in på. Musiken var faktiskt ganska bra men människorna där, herregud! Ungefär alla som fyllt 18 den senaste månaden var där. Väldigt unga, omogna, jobbiga och oseriösa både killar och tjejer där. Visst att jag & Marika bara är 19 år men vi kan inte ens jämföras med dom som var där. Föredrar när det är lite äldre personer också! Hade i alla fall en grymt bra och rolig kväll med M och dom timmarna som vi var där gick skitfort.
Innis & Gunn - så sjukt gott!

Precis redo att lämna hostelet

Dublin by night




Inne på Twentyone














Pepparkakshus

I fredags kom Marika hit för att hjälpa mig att montera ett pepparkakshus! Så mycket lättare när man är två så man slipper bränna sig på det hiskeligt varma sockret, haha. Gjorde sedan kristyr så att Emily kunde dekorera det! :) Hon tyckte det var superkul och min värdmamma Anne var riktigt imponerad! Köpte pepparkakshuset sist jag var på Ikea och vi dekorerade med Smarties, finns ju tyvärr inte NonStop här men man tager vad man haver!















Don't stop believin'

Jag kommer sakna dig.. ♥ :(

Skojar dom eller?

Huntstown Primary School closed today, Friday 10th for Health & Safety reasons. Our school grounds are covered in dangerous ice. School reopens Monday.

Okej om det är värsta snöovädret. Okej om vägarna är väldigt isiga och svårframkomliga. Men att skolgården är isig? VAD I HELVETE?! Är rektorn och lärarna väldigt skoltrötta eller? Känns som att dom hittar på minsta lilla ursäkt för att få stänga den där jävla skolan. Vaknade redan på fel sida och jag kan ju säga att det där inte hjälpte ett endaste dugg. Den här veckan har bara varit allmänt påfrestande med jobbiga ungar, ett jobbigt besked, jag kan inte tvätta, det krånglade som fan med online-incheckningen, jag har sovit dåligt... Och nu måste jag ta hand om ungarna hela dagen. FML.

Kan inte tvätta

.. på grund av att vattnet har frusit. Jag har nästan inga rena kläder alls och alla min strumpor ligger i tvätten. Väldigt roligt och väldigt fräscht va? Det har varit plusgrader hela dagen och det ska vara plus imorgon med, så med lite tur kan jag nog tvätta i alla fall en maskin imorn! Om det inte går att tvätta imorgon heller så får jag väl inhandla lite nya kläder, haha...

Men for i helvete!

Befinner mig just nu pa biblioteket igen, med passet den har gangen. Gar in pa Ryanairs hemsida, klickar pa "checka in online" och detta ar vad som kommer upp:

Booking system temporarily unavailable
The Ryanair.com booking system is currently unavailable due to essential system maintenance. We apologise for the inconvenience caused by this temporary system outage.

Men for i helvetes javla skithelvete, javla fucktards!!!!!!!!!!!!!!!!

Update: nu funkar det. ;)

Vinterdäck? Hell no!

I måndags var jag hemma hos en kompis och tvingades ta en taxi hem på grund av att bussarna fick för sig att sluta gå kl 21 på kvällen istället för 23.30 (på grund av vädret). Taxichauffören var väldigt pratglad och vi kom bland annat in på att prata om Sverige, Irland och vädret. Han undrade hur vi i Sverige tog oss fram på vintern med tanke på att hela Irland står still när det kommer ett par centimeter snö. Jag sa då att alla har vinterdäck på bilarna, att vägarna plogas, saltas & sandas varpå han svarar att såvitt han vet så existerar inte ens vinterdäck i det här landet. Väntanuvadsadu?! Inga vinterdäck alls? Helt sjukt ju, det blir ju allt vanligare med snö här, ska dom köra med hala sommardäck hela tiden eller? Han föreslog att Irland borde importera lite vinterdäck från Sverige så nästa år vid den här tiden så kanske dom är mer förberedda haha! Dom verkar inte ploga särskilt bra heller, eller salta/sanda för den delen heller, i alla fall inte här var jag bor. Det är värsta isbanan när man ska gå till barnens skola!

Phineas & Ferb

När man jobbar med barn får man titta på väldigt många barnprogram och med det kommer ju alla dessa signaturmelodier som hör till alla program. Något som har satt sig som Karlsons Klister i hjärnan är sången till Phineas & Ferb och speciellt då det dom sjunger när det är 15 sekunder kvar av låten.
So stick with us, cause Phineas and Ferb are gonna do it aaaaaaall!
So stick with us, cause Phineas and Ferb are gonna do it aaall!


/ skjut mig

Men fail

Sitter pa biblioteket i Blanch' just nu. Hade tankt checka in online pa Ryanair (man kan gora det fran 15 dagar innan flyget avgar) och skriva ut boardingkorten eftersom vi inte har nagon skrivare hemma, sa jag maste gora det har. Allting gar prima tills jag inser att jag maste ha mitt pass med mig for att fylla i nagra uppgifter nar man checkar in. Fail. Mitt pass ar hemma i min andra vaska! Och den storsta anledningen till att jag tog mig till shoppingcentret var for att fixa incheckningen sa jag har det gjort. Ah sa misslyckat! Hade ingen aning om att man behovde passet nar man checkade in online. Blir till att ga tillbaka hit imorn eller pa fredag da... Great.

Craving

Jag är så sjukt sugen på julmust just nu! Åh så gott det hade varit med ett glas iskall julmust. :') På glasflaska såklart! Och lite pepparkakor, lussekatter & knäck. Snart är det jul!

Tommy the theatre cat purrs again

Emily har sedan 8-9 veckor tillbaka gått på drama club i hennes skola. Igår var det dags för gruppen att uppträda i skolan! Hon var så himla gullig när hon stod där på scenen. :') Jag filmade ett par korta videoklipp från uppträdandet och i det första är det E som säger "Don't you dare blow that thing!" och direkt efter så ser man hur hon söker ögonkontakt med mig haha. Hon kollar rakt in i kameran. Det andra videoklippet är från slutet av showen då alla dansar och sjunger!
Innan, under och efter showen





Ett par videoklipp


Lycka

När middagen är färdig en timme innan den vanligtvis brukar vara det. När man besviket tror att man bara ska få nån skum soppa men inser att det bara var förrätten och att huvudrätten består av en slags potatisgratäng och anka (så. jäkla. gott.). Att barnens skola åter är öppen igen imorgon. Att jag om två veckor befinner mig i Sverige. Ja, ungefär det. :)

Huvudvärk

Åkte in till Dublin igår på dagen för lite julshopping med Marika! Blev sedan ett besök på en julmarknad och sen gick vi (jag, Marika, Ewa och 2 tyska tjejer) till en pub för ett par drinkar. Tanken var att jag skulle åka hem vid 9-10 tiden på kvällen för att sedan få en god natts sömn. Det gick ju sådär med det haha! När klockan var 11 var det bara Ewa & jag kvar och istället för att ta vår sista buss som går halv tolv beslöt vi oss för att fortsätta festandet och ta en nattbuss hem istället. Det visade sig ju senare att ingen nattbuss gick. Kul. När klockan var 4 på morgonen tänkte vi ta in på hotell eller hostel men nej, då är allting fullbokat haha! Vi försöker då få tag i en taxi vilket är nästintill omöjligt eftersom ingen har haft möjlighet att ta nattbussen hem och sen när vi väl får tag i en så vill ingen köra oss till Blanchardstown på grund av dom dåliga vägarna. Vad i helvete? Vi lyckades i alla fall få tag i en taxi efter ett tag och klockan 5 imorse kom vi hem till mig. Händelserik natt minst sagt. ;) Idag har man ju sovit en aning för länge och vaknat med en huvudvärk som heter duga men jag hade otroligt roligt!
Marika

Sen lunch på Eddie Rockets. M fifty med pommes!

Julmarknad nånstans i Dublin







Fler bilder än så blev det inte! Man tänker inte alltid på att ha kameran framme hela tiden när man har roligt och är upptagen med annat. Nu väntar jag bara på att middagen ska bli färdig så jag kan kolla på ett par avsnitt av Kyle XY innan jag går och lägger mig igen! ;)

Fråga; hur länge?

Fråga: Hur länge stannar du som au pair?

Svar: Det är faktiskt inte helt bestämt ännu! Jag har alltid haft ett år i tankarna men jag vet inte riktigt. Som det ser ut nu kommer jag minst stanna till sommaren och sen får jag se hur jag vill göra - om jag vill stanna kvar, åka hem till Sverige nån månad under sommaren och sen fortsätta, åka nån annanstans eller åka tillbaka till Sverige och stanna där. Familjen som jag bor hos har haft ungefär 13-15 au pairer och kommer nog fortsätta att anställa au pairer ett bra tag framöver, så vill jag stanna här så skulle det säkert gå. Sen får jag se hur mycket hemlängtan jag har, om jag skulle tröttna på själva arbetet eller om jag under några omständigheter skulle behöva åka hem. Känns ändå skönt att jag inte är "bunden" till att stanna kvar, jag kan i princip åka hem när jag vill! Ja alltså, inte utan att ha pratat med familjen och så först haha.

Buffalo wings

I söndags innan jag åkte hem igen gick jag & Marika till Eddie Rockets för middag. Jag älskar det stället! Men det kunde vara lite varmare inne i restaurangen. Jag åt buffalo wings i sweet chili-sås, ett gott men väldigt kladdigt äventyr. Lång tid tog det också att sitta och gnaga på alla kycklingvingarna men det var det värt. :) Efter det åkte jag som sagt hem och jag slapp betala på bussen! Chauffören fibblade med biljettgrejen när jag skulle gå på och bad mig att komma tillbaka lite senare vilket jag glömde bort. Han hade tydligen också glömt bort det när jag 35 min senare gick av bussen så det sparade jag €2,20 för. ;)

Icy city centre

Här kommer lite bilder från i söndags :) Det var som sagt då den första snön kom hit till Dublin.







Födelsedag!

Idag är ingen vanlig dag för det är morbror Villys födelsedag!!! :) Hurra hurra hurra! Jag överraskade med ett telefonsamtal såhär på kvällen, han borde känna sig speciell med tanke på att det kostade mig 30 kr haha. 5 kr i minuten kostar det för mig att ringa hem till Sverige... 2,50 kr för inkommande samtal. I alla fall, kan ju inte vara där nu när han fyller år men jag ska vara världens bästa systerdotter och skämma bort honom med presenter när jag kommer hem. ;)
Han är inte så läskig som han ser ut. Lovar. Han är faktiskt en av dom roligaste personer jag känner, vi har samma störda humor som typ ingen annan förstår. Jag saknar alla våra filmkvällar, alla kvällar vi fastnat framför Spotify och Youtube, alla kvällar med lite för mycket dricka, alla gånger vi kollat på hockey tillsammans, ja.. allt. En väldigt bra vän trots att han är min morbror. :)

Tofflor

Köpte ett par jättesköna, mysiga & varma tofflor för ett par veckor sedan! Strosar runt i dom på dagarna nu när det har blivit så kallt och vintrigt ute. Finns att köpas på Penneys för €6.

Snölykta

Var ute ett tag med barnen idag i snön. Tanken var att vi skulle bygga en liten snögubbe men temperaturen låg precis på fel sida om 0-sträcket. Ingen kramsnö här inte med andra ord. Jag övertalade istället barnen att hjälpa mig göra en snölykta (dom visste inte vad det var. Inte Anne heller och hon var överförtjust när jag visade henne bilden! Ljusen hade nämligen hunnit släckas innan hon kom hem. Iaaaallafall....) vilket var lite lättare! Snö"bollarna" ser så missbildade ut för att vi verkligen tvingade snön att hålla ihop haha.



Tack, mamma ♥

Mamma mailade en massa bilder till mig hemifrån, lite julstämning sådär. :') Fick mig dock att längta hem otroligt mycket just nu men det dröjer bara 2½ vecka så är jag hemma ett tag igen! I alla fall, bilderna: brukar ni också spraya snö på era fönster? Alltså köpa "snö på burk"? Så att fönstrena ser snöiga ut. Aah, svårt att förklara. Måste dock säga att det blir mycket bättre när jag gör det, mamma. ;) Vad hände med tejpen liksom?












Hur mysigt och hemtrevligt ser inte det där ut att vara? ♥ Den näst sista bilden är på pälsbollen Sotis och bilden på akvariet fick vara med bara för att det är så random. Haha.


Första december

86 dagar sedan jag flyttade hit
17 dagar kvar till jag åker hem i tre veckor
23 dagar kvar till julafton

Känner dock noll julstämning i det här huset - inget julpynt what so ever finns uppe. Ingen adventsljusstakar, julgardiner, adventskalendrar, apelsiner med nejlikor, bak av pepparkakor, lussebullar och julgodis, julstjärnor i fönstret; allting som hör julen till. Den här julen kommer bli väldigt annorlunda fast jag åker hem till Sverige. Jag hoppas verkligen att min mormor börjar må bättre snart, hur fel kommer det inte kännas att inte fira jul där i år igen? Bara att hålla tummarna antar jag...

Retarded

Det här landet är ju helt jävla efterblivet.

SCHOOL CLOSED. NO SCHOOL TODAY WEDNESDAY 1ST. I WILL TEXT YOU WITH FURTHER INFORMATION LATER TODAY.

Låt mig visa er några bilder från "the present weather conditions" och "the weather situation".




En halv centimeter snö. Det var mer snö på marken i måndags (då skolan var öppen). Det blir ju allt vanligare med snö här så när fan ska dom lära sig liksom. Anledningen till att jag är så bitter är för att jag nu måste jobba 10 timmar istället för 5. Oh, JOY!

Update: Huntstown Primary School will remain closed due to the bad weather until next Monday, Dec. 6th. Any change to this decision, you will be contacted by text.

RSS 2.0