One week

Hej!
En vecka kvar idag! Vid den här tiden befinner jag mig hemma hos familjen :)
Nu ska jag fortsätta med städningen, packningen lär inte påbörjas förrän på onsdag eller senare.

Ser fram emot att komma igång med bloggandet på riktigt och få visa er en massa bilder på min nya hemstad men det för dröja liiite till! Så länge ska ni få se ett par bilder på min senaste resa till Dublin (mars 2010 för att fira S:t Patrick's Day).

Solsken över River Liffey


En av många Guinness på The Quays


Ett besök i parken Merrion Square och Oscar Wilde


S:t Patrick's Cathedral


S:t Patrick's Day - paraden på O'Connell Street

Bara att vänja sig, eller?

På väg från bussen och hem regnade det minst sagt ganska mycket. Det tar ungefär 3-4 min att gå hem från bussen men jag blev lika blöt som om jag hade ramlat i sjön. Aldrig varit med om att det regnat såhär mycket!
Bilderna ger inte rättvisa för hur blöt jag blev... Jag kunde vrida ur t-shirten när jag kom hem. Detta hände för ungefär 20 min sedan, 5 min efter att jag kom hem var det strålande sol och blå himmel (det är det nu med). Så ironiskt. Bara att vänja sig antar jag, det irländska vädret brukar man inte heller kunna lita på.

Time has been replaced by a countdown; 13 days left to go.

Presenter

Hej! :)

För några dagar sedan gav jag mig ut på jakt för att hitta nån slags present till barnen jag ska passa. Det fick bli en bok var (tyckte det var bättre än t.ex. leksaker och godis) som hade en anknytning till Sverige. Emily ska få Lotta says 'NO!' och Luke ska få Emil and the sneaky rat - böcker som jag älskade som barn! Eller älskar rättare sagt.
Idag är det två veckor kvar tills jag åker. Tycker det är väldigt svårt att greppa... Jag, Irland, om två veckor? Har fortfarande varken städat och fixat i rummet eller tagit fram, på ett ungefär, vad jag ska ha med mig. Panik! Får ta tag i det där ordentligt nästa vecka då jag redan har den här veckan nästan helt uppbokad.
Annars så är allting fixat: flygbiljett, skjuts & sällskap av mamma (och kanske Malin) till flygplatsen, jag håller på att styra upp nån slags "avskedsfika" som äger rum någon dag nästa vecka, jag passar på att träffa kompisar och umgås med familjen extra mycket, jag har fått adressen till var familjen bor så jag vet vart jag ska när jag hoppat in i taxin, och lite såna där saker.

Vi hörs!

Time has been replaced by a countdown; 14 days left to go.


Ny dator

Införskaffade mig en ny dator idag! En Packard Bell EasyNote NM om det säger er nånting. Än så länge tycker jag den är grym! Nu kommer jag kunna blogga hur mycket jag vill while in Ireland. :)

Till min stora förvåning och lycka så ingick Photoshop (:D), måste bara komma underfund med hur man använder det bara haha. Har redan utforskat möjligheterna att blurra/virvla/smeta ut/göra-mer-anonyma ansikten, eftersom mamman i familjen inte vill att jag lägger ut bilder på hennes barn på nätet. Förståeligt. Vill ändå att man ska kunna urskilja ansiktena någorlunda, jag vill ju delvis dela med mig av allting till er men även kunna se tillbaka i bloggen i framtiden utan att alla bilder jag tagit är "förstörda", eller vad man ska säga.

Har även en rätt bra webcam (1,3 MP) så foton, och möjligtvis nån videoblogg då och då, kommer ni att få! Utöver fotona som jag tar med min vanliga kamera alltså.

Innan jag säger hej då så vill jag bara säga att om tre veckor så befinner jag mig på Irland! Helt galet. Måste snart komma fram till vad jag ska packa med mig, "testpacka" för att se vad som måste tas bort/läggas till beroende på hur mycket det väger och sånt. Återkommer inom kort!

Just nu: diggar min dator ;)

RSS 2.0