At the library

Precis checkat in och skrivit ut mina flygbiljetter! Sverige pa torsdag och fodelsedag pa fredag. Good stuff.
Luke slutar skolan redan vid 12.15 idag (istallet for 14.30) pa grund av hans konfirmation i lordags. Dom ska i princip bara ta en massa bilder pa nar dom har sina finklader pa sig. Sa om inte alltfor lang tid maste jag rora mig hemat igen. Men forst tankte jag hinna med lite shopping om jag kan hitta nanting fint att ha pa mig pa min fodelsedag pa fredag! Vi hors lite senare om jag inte kommer vara alltfor upptagen med att packa alla saker som jag ska lamna hemma sen. Ciao!

Ps. Jag svarar pa kommentarer jag fatt senare! Ds.

New favourite

Den här chokladen är så himla god. Galaxy Cookie Crumble. Nom om om.


Nu ska jag lägga mig och sova ett tag. Måste vara pigg till senare idag då det blir utgång med Maria, Katrin och Sherin. Kommer bli skoj! Något som är mindre skoj är att jag nog inte kan åka hem till Maria, hennes värdpappa är magsjuk. Blir till att tvätta håret i diskhon eller nåt..

Det känns konstigt

.. att jag faktiskt ska åka hem. Har nog precis börjat inse det. Om inte annat så insåg jag det nu ikväll när min värdmamma höll på med sin profil på Au Pair World. Dom har fått 64(!) stycken intresserade på bara ett dygn! Hur galet är inte det?! Dom kommer med andra ord inte ha några större problem att hitta en ny au pair. Känns ändå konstigt. Att nån annan ska komma hit och ta hand om "mina" barn, göra "mina" sysslor och bo i "mitt" rum. Fast jag ser verkligen fram emot att få komma hem också.. :)

Om en vecka befinner jag mig i Sverige förresten. Och om en vecka och en dag fyller jag 20 år. Not a teenager anymore. Saker som också känns lite konstiga.
Vink, vink från mig. Var glada att ni inte kan se hur äckligt flottigt mitt hår är.. Ska få duscha hemma hos Maria imorgon, woho!!!


"Badrummet" just nu




Pratade med min värdmamma lite om hur hon hade tänkt lösa hela duschproblemet. Hon sa att ingen av oss kommer kunna duscha innan detta är färdigt. Hon har alltså inte planerat nånting om att vi kan duscha nån annanstans (antingen hos nån kompis (hon kanske inte har några?) eller nåt jävla badhus/gym, även om vi får åka skitlångt). JÄVLA FUCKTARD är allt jag har att säga. Jag kommer alltså inte kunna duscha här hemma förrän badrummet är helt färdigt. Och som ni ser på bilderna kommer det ju ta ett jävla tag.... Håller tummarna för att jag kan duscha hemma hos Maria på fredag efter jag slutat jobba. Annars vet jag inte vad jag gör. Fråga första bästa granne om jag kan låna deras dusch trots att vi aldrig har pratat förut? / desperate freak

FML

Idag är INTE en bra dag. Jag är på så dåligt humör så det nästan är löjligt. Badrummet håller på att renoveras vilket leder till det här bland annat...

♦ att vi inte har någon toalett
♦ att vi inte har någon dusch
♦ att vi inte har något vatten över huvud taget
♦ att jag har begränsad tillgång till mitt rum (stegen upp till mitt rum måste vara ihopfälld + att det är en massa saker uppe i hallen)
♦ att jag har världens huvudvärk på grund av alla jävla ljud som tillhör när man renoverar ett badrum
♦ att jag måste hålla mig hemma ifall hantverkaren måste åka iväg nånstans + att jag var tvungen att öppna dörren imorse
♦ on top of allt det där så har jag mens. Så jävla kul att inte kunna gå på toa eller duscha som man vill då!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
♦ .. och sen så har Emily utegångsförbud vilket (uppenbarligen) betyder att hon måste stanna hemma. Sjukt kul. INTE.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! Blir helt freakin' GALEN!
Så JÄVLA dåligt planerat så det inte är sant. Vafan ska vi gå på toa/duscha dom nästkommande dagarna? Hemma i Sverige på vintrarna brukar vattnet hemma hos oss frysa, eller "avloppet" först och främst. Så man inte kan gå på toa. Lösning på problemet? Vi köper en "plasttoalett" och ställer i badrummet. Här? Mellan 8 och halv 2 kunde jag inte gå på toa, fick liksom använda toan i barnens skola?! Och resten av eftermiddagen/kvällen? Morgonen? Känner redan nu att jag skulle behöva gå men det går liksom inte. Och som sagt.. skitkul när man har mens också. Allting blir ju en miljon gånger bättre då. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vill lägga mig på golvet och gråta lite.

Ready to go

"Going out drunker than most people coming home."

Ett uttryck som kan komma väl till pass tror jag. Jag ska åka hem till Maria nu för att dricka lite innan vi går ut. Förra helgen stämde det uttrycket definitivt in på oss, haha. Men kul hade vi och kul ska vi ha ikväll igen! Som alltid. :) Hoppas bara inte att min tandvärk kommer ivägen! Min (tredje) visdomstand håller på att växa ut och det gör ont. Det finns inte tillräckligt med plats så allt tandkött är helt konstigt, typ som "bubblor" mellan tänderna. Kan inte öppna munnen utan att det gör ont, det är som att det stramar i hela käken och i området precis runt tanden. Det gjorde inte alls ont när dom andra två visdomständerna växte ut.. Fan. Nåja, ingenting lite alkohol inte kan bota! ;) Hehe.
Jag just nu


Ledig idag

Hej!
Nu kommer bloggandet återgå till normalt igen, vad det nu innebär. Är, som rubriken lyder, ledig idag! Min värdmamma sa det igårkväll. Hennes bror och hans flickvän har ju kommit hit från Frankrike för att hälsa på så hon har fått lite ledigt från jobbet. Häromdan slapp jag ta ungarna till skolan så jag började jobba 13.25. Inte helt fel. Fast jag satt barnvakt på kvällen. Har även fått fullt betalt trots att jag bara jobbat 4 dagar. Försöker spara ihop lite pengar eftersom jag inte kommer ha nån inkomst när jag kommer hem till Sverige. Vet som sagt inte vad jag ska pyssla med riktigt. Lär söka jobb men lycka till att få ett liksom..
Nu ska jag kika på lite Vampire Diaries, sen frukost, sen duscha och fixa mig och sen lite senare idag ska jag åka hem till Maria. Men mer om det senare!

Samtalet

Pratade med min värdmamma idag när hon kom hem från jobbet. Det var jobbigt men det gick såklart bra, hon förstod varför jag ska åka hem och jag påpekade att det verkligen inte har nånting att göra med dom som familj. Hon ska börja leta ny au pair nu dom nästkommande dagarna men hon sa att det inte kommer vara några problem alls. Jag kommer lämna Irland i slutet av juni/första veckan i juli där nånstans.

Känslor: skönt, tråkigt, vemodigt, kul att få träffa familj/kompisar igen, sorgligt att lämna alla kompisar här, ångest över hur jag ska göra med med liv (vad ska jag pyssla med när jag kommer hem?), ser fram emot en svensk sommar och allt som hör därtill, ska äta sushi morgon, middag, kväll för att ta igen det jag missat.. och allt annat i matväg som jag missat. Känns som sagt otroligt skönt att få åka hem men fan vad fkefkbefhbewfbwflkef-JOBBIGT det kommer vara att lämna värdfamiljen och Irland!

Otroligt glad och otroligt ledsen på samma gång.

I have reached a decision

Jag önskar att jag var liten igen och att någon annan fattade beslut åt mig. Vad man ska ha på sig, vad man ska äta, hur ens dag kommer se ut, vad som kommer ske på helgerna.. minsta lilla grej bestämdes åt en när man var liten. Det är fan inte lätt alltså, hur ska man veta vad som är rätt hela tiden? Vad som är bäst för sitt eget bästa? Hur VET man?

Jag har i alla fall bestämt mig för att lämna Irland. Detta underbara land där jag träffat så sjukt mycket nya kompisar och lärt mig så himla mycket om mig själv. Men jag tror att jag är färdig här. I alla fall i den här familjen just nu. I det här stadiet i mitt liv. Jag älskar Irland och jag är övertygad om att jag kommer komma tillbaka. Om det blir för semester eller ännu ett jobb återstår att se helt enkelt.

Största anledningen till att jag bestämt mig för att åka hem är, som jag nämnde lite kort förut, för att en släkting till mig är väldigt sjuk. Om när läget förvärras vill jag vara hemma, inte här. Jag har ännu inte pratat med min värdmamma (kom fram till mitt beslut igår förmiddag när jag var i Kilkenny och idag kom hennes bror och hans flickvän hit. Not the right time med andra ord) men jag kommer fortfarande åka hem som vanligt över min födelsedag och komma tillbaka, sen lär jag med största sannolikhet åka hem i samband med att barnen får deras sommarlov. Sista juni, senare än i Sverige men dom börjar senare på hösten igen. Fast det beror också på när dom hittat sin nästa au pair. Får se vad min värdmamma säger. Ser dock inte fram emot Samtalet. Trots att jag har varit här länge och jag "har en bra anledning" till att åka hem. Jag lämnar som sagt inte familjen för att jag är missnöjd eller inte trivs, vill bara påpeka det.

Det får räcka med det tills jag vet mer om hur allting kommer se ut men jag har i alla fall bestämt mig. I'm going home.

Off to Kilkenny

Hej och god morgon! 
Nu ska jag bege mig till the city centre för att möta upp Maria. Vi ska åka till Kilkenny den här helgen! Vet inte vad vi ska hitta på riktigt men jag är övertygad om att vi kommer ha det skitkul ändå. Borde redan gått till bussen så nu måste jag verkligen skynda mig. Vi hörs imorgon igen!


Syverkstad

I skrivande stund sitter jag i mitt rum och syr. För hand. Ska aldrig mer underskatta att ha en symaskin i hushållet, haha. Det är min kortärmade skjorttunika som måste fixas. Den andra knappen uppifrån går alltid upp när jag har på mig den så att jag mer eller mindre flashar brösten.


Sen ska jag ta mig an det här. Ett megastort hål i röven på mina pyjamasbyxor, haha!


Drogheda

Ps. Drogheda uttalas [Draw-dah]. Typ. Irländare alltså. Ds.
Förra helgen åkte jag som sagt till Drogheda för att spendera helgen med Naoise. Det ligger mellan Dublin och Dundalk/Blackrock (där var Emelie bodde) ungefär. Väl där gick vi i lite affärer, käkade på McDonald's och bara snackade om allt och ingenting. Efter vi kände oss nöjda lokaliserade vi stadens biograf och gick och såg Water for elephants. Mycket bra film, se den! Sen blev det taxi hem till henne, göra iordning pizza till middag och se på ännu en film (40 days and 40 nights) innan vi gick och la oss. Seg förmiddag med sen frukost, tv-tittande och sitta vid datorn. Vi går sen ner till havet och går på stranden. Massa maneter hade spolats upp på land med några sjöstjärnor, ett och annat ben från en krabba och en massa snäckor/musslor. Mysigt att gå runt där, trots blåsten. En person var även ute i det iskalla vattnet för att surfa. Galning. Vi gick sedan och åt trerätterslunch på byns kinarestaurang. Otroligt god mat! Vårrullar, nudelsoppa med kyckling och kyckling i sötsur sås med ris. Mums. Sen inhandlades en varsin glass innan vi traskade hem till henne igen. Inte långt efter det var det dags för mig att röra mig in mot Dublin igen. Fick ta en taxi in till Drogheda för att inga bussar eller nånting gick på söndagar, haha.. Hade en mycket trevlig helg där! Skönt att komma bort från Dublin lite då och då. Jag älskar Dublin men ibland vill man bara därifrån. Andas in lite ren luft, haha. :)












Sömnlösa nätter

Hej bloggen och alla läsare! Har ni saknat mig? Fått ett par kommentarer om att jag borde blogga igen. Er önskan är min lag. Uppdatering om helgen i Drogheda, besöket från Sverige och Emelies sista helg kommer. Efter det här inlägget bloggar jag om Drogheda direkt, låter det bra?

Så, vad har hänt sen sist? Barnen har varit riktigt jobbiga den här veckan. Dom har ju haft sina moments förut men den här veckan har varit väldigt påfrestande. Nästan lite nu-packar-jag-mina-väskor-och-åker-hem-omdedelbums-påfrestande. Luke har spottat Emily i ansiktet (VAFALLS?!), Emily gav Luke en slap i ansiktet (inte på grund av spottet), att bråka om vem som ska vara först i duschen har varit en stor grej, att inte svara när man pratat med dom har varit en ännu större grej. Blir ju inte bättre av att båda barnen har utegångsförbud så att dom är inne om eftermiddagarna, det blir ju så tätt inpå då och man får ingen break från varandra. Bara att ta nya tag, skaka av sig ilskan och hoppas på att det blir bättre.

I tisdags bokade jag flygbiljetter hem. Nej då, ni behöver inte vara oroliga. Det är inte permanent. Men jag ska få åka hem över min födelsedag! Fyller 20 år fredag 3 juni (3 veckor kvar!) så jag kommer befinna mig i Sverige 2-6 juni. Ville fira min 20-årsdag hemma så jag frågade min värdmamma om det var möjligt. Hon tog torsdagen och fredagen ledigt från jobbet och måndagen är en bank holiday så då är jag ledig. Mycket angenämt att jag får åka hem! :) Blir ju snart Systemet-ålder, hehe.. ;) (Fast här på Irland behöver man bara vara 18 år för att köpa sin egna alkohol, inte 20. Kan vara värt att veta för den som kanske åker hit, haha.)

Har även fått lite dystra besked hemifrån angående en släkting till mig som är sjuk. Så pass sjuk att risken finns att denna person inte kommer få åka hem från sjukhuset igen. Så jag har tänkt väldigt mycket på det.. Vet inte hur jag ska göra riktigt. Får se hur det är efter jag varit hemma. Har sovit otroligt dåligt på grund av det med. Dom två senaste dygnen har jag sovit 8-9 timmar på sin höjd. Jag har inte ens ro nog att sova på dagarna när barnen är i skolan. Då är det illa, jag är ju mästareN' på det..

Det är väl det som hänt i stora drag. Både bra och dåliga saker. Gäller att ta nya tag och samla positiv energi. Nu ska jag blogga om Drogheda, återkommer!
Väldigt trött och sliten au pair. Kolla in ringarna under ögonen liksom?!


Paus från datorn

Hallå!
Är allt bra med er? Med mig är det bara bra. Har tagit en liten paus från datorn, bara kollat det "viktigaste" och struntat i allt annat. Tror min dator har nåt virus, kom upp nån blå ruta häromdan med en massa text och sen stängde datorn av sig. Men jag fick igång den igen utan att det verkade vara nå fel på den så jag vet inte. Har i alla fall lagt över alla bilder och sånt på min externa hårddisk ifall nånting skulle hända.
Jag slutar om en halvtimme ungefär. Ska byta om och sminka mig och sen åker jag hem till Maria en sväng innan vi beger oss till Dublin för utgång. Imorgon ska jag kanske till Naoise i Drogheda men jag har inte hört nåt om det så jag vet inte riktigt. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på. Lugn hemmahelg kanske och spara lite pengar, haha. I alla fall, när som helst kommer Emily ropa om att hon behöver hjälp med att föna håret så jag måste sätta punkt här. Vi hörs nog i helgen igen, men det beror på vad jag gör. Adios!

By the way, River: några framsteg med bloggdesignen? :)

Min mamma och jag i söndags på hop on/hop off-bussen (sightseeing). :)


Uppdateringar om hela deras vistelse kommer.

St Patrick's Day - night out

Torsdag 17/3 2011 - uteeftermiddag/kväll/natt med Emelie, Jennie & Sherin
Vi började - som alla andra - att dricka redan på eftermiddagen. Vi inköpte lite alkohol och satte oss på Bachelor's Walk vid River Liffey. Drack cider, tog en massa fina bilder och bara hade det supertrevligt! Sen började vi gå runt på en massa pubar. Kommer inte ihåg hur många vi var till men 4-5 kanske. Hade i alla fall en av dom roligaste kvällarna/nätterna i mitt liv! Kom inte hem förrän halv sex på morgonen på fredagen. ;) Men det ska vi inte gå in på, haha!



















St Patrick's Day - heliumballong

Torsdag 17/3-2011 Paddy's Day - kul med heliumballong
Jag & Emelie hade tidigare bestämt oss för att införskaffa oss en heliumballong och ha lite kul med. Första gången jag andas in helium och det var så sjukt kul, haha! Faktumet att man var trött på grund av för lite sömn spelar nog rätt stor roll också hehe. Det går verkligen inte att hålla sig för skratt, man låter ju helt störd.




Saltkråkan


Potatisar - i plural!


Vem vare som kasta?!


Platta huvud


Ahmendurå?!


Skala potatisen, med din kropp!

St Patrick's Day (videoklipp)

Torsdag 17/3-2011 - St Patrick's Day-paraden @ O'Connell Street
Lite videoklipp som jag filmade under paraden. Det är nåt vaj med min kamera så ljudet blev rätt kasst och en del klipp blev i litet format typ? Vet inte vad det beror på.
Part 1

Part 2

Part 3


Part 4

Part 5

Part 6

Part 7

Night out the day before Paddy's Day

Onsdag 16/3 2011 - utekväll med Emelie & Jennie dagen innan St Patrick's Day
Bättre sent än aldrig, right? Hur som haver, Emelie kom hit till mig från Blackrock för att kunna gå ut med mig och Jennie i Dublin! Hon sov sedan över hos mig. Vi hade egentligen tänkt ta en taxi hem sedan inpå småtimmarna men turligt nog så gick the nite link fast det var en onsdag. Bara för att Paddy's Day var dagen efter. Tror vi spenderade hela kvällen på Hogan's efter att ha intagit lite käk på Eddie Rocket's. Hade en trevlig kväll! :) Fast ah, har fortfarande lite ångest över det. Träffade en jättetrevlig kille på Hogan's och jag får hans nummer så att jag kan kontakta honom. Men tror ni jag kommer ihåg att spara numret eller? Nej, dum i huvudet som jag är så glömmer jag bort det. Man måste klicka en extra gång på min mobil för att typ bekräfta att man ska spara numret. Så ja, omöjligt att få tag i honom nu liksom...















Silent Valley, Northern Ireland

Lördag 5/3 2011 - en tripp till Silent Valley i Nordirland
Fortsättning på förra inlägget. Typ. Trötta efter alldeles för lite sömn mötte vi upp två rumänier och deras bil och åkte iväg på en liten road trip till Nordirland! Vi hade väl inte nån direkt destination från början men till slut hamnade vi i Silent Valley - en sjö som omges av berg. Och ja, det var väldigt tyst där haha! Var hur som helst trevligt med en liten random utflykt sådär. Vi hade egentligen tänkt ta oss uppför bergen som finns i Dundalk men det var så dimmigt och duggregnade lite så vi hade inte sett så mycket. Trevlig dag i alla fall!















Craziest night ever in Blackrock

Fredag 4/3-2011 hos Emelie i Blackrock
"Man blir såååå smart när man förtärt alkohol. "JAAAA! Vi går in till Dundalk (7-8 km bort) och äter på Mc Donalds!" Tre genvägar, två timmar, ett 2,5 m högt staket och dryga milen senare är man till slut där. Det är stängt. Vi tar en taxi hem? Galet!"
Ja, det beskriver väl den kvällen rätt bra. Galet kul hade vi i alla fall! Och utan alkohol hade jag aldrig tagit mig över det där staketet, haha! Emelie snodde min kamera och fotade spektaklet. Oh my. ;)







RSS 2.0