Spontan utgång

Heeej :)
Så, igår: det sades i lördags att jag skulle åka till Ratoath för att hämta en kompis saker där men det blev inte av. Sen hade jag planer på att traska till Starbucks i det fina vädret men det slutade med att jag mötte upp Jennie inne i Dublin istället! Det blev shopping för hennes del eftersom jag gör ett tappert försök på att spara lite pengar. Efter det när affärerna började stänga lite smått kände ingen av oss för att åka hem så vi satte oss på en pub - The Quays - och drack en Bulmers. Det var inge vidare drag där så vi gick till The Oliver St. John Gogarty (jäkligt långt namn, tror dock det kallas The Gogarty's bara) där det blev en till Bulmers innan vi fick sällskap av ett par irländska killar. Rätt trevliga, i alla fall en av dom, så vi hade det kul och blev lite ("lite") runda om fötterna, haha. Blir lätt så när man blir bjuden på ett par Tequila shots och ännu mer Bulmers ;) I alla fall, dom var tvungna att gå efter ett tag (lika bra kanske eftersom jag skulle upp och jobba idag!) så jag & Jennie traskade till McDonald's och åt några välbehövliga chicken nuggets innan vi vid 11-tiden skildes åt. Riktigt kul hade vi på Donken i alla fall haha! Tror dock att vi var rätt jobbiga för dom andra som var där men tur att ingen fatta vad vi sa i alla fall.
Har en riktigt ovana av att riva sönder underlägg när jag är ute? Händer varenda gång!

Fina Jennie :)

Bulmers

Utsmyckade stolar

Jag & John

Random människor

Käk på Donken

Jennieee

Så vackra så att man blir helt tårögd :')


Måste bara säga att jag älskar spontana utgångar! Vet inte varför men jag har nästan alltid roligare då. Inte för att jag inte har kul annars när jag går ut, men spontana utgångar blir över lag mest lyckade. Mer sånt, tack!

Such a lovely day

När jag i torsdags kollade vad det skulle bli för väder nu i helgen stod det att det skulle regna både igår och idag. Well, det stämde väl inte riktigt. Igår var det strålande väder - soligt och molnfritt. Samma väder som idag!





Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Är dock lite sugen på att gå till Starbucks och sätta mig och läsa eller nånting. Får dock se hur lat jag är och om jag orkar gå dit hehe. ;)

Mardröm

Fyfan, vaknade strax efter åtta imorse efter att ha drömt en jättehemsk mardröm. Den var så verklig! Började till och med grina tills jag insåg att det bara var en dröm haha. Lyssnade lite på en Harry Potter-ljudbok och försökte somna om, dock utan framgång. Barnen började leka och skrika kort efter det så då gav jag upp. Fick börja dagen 2-3 timmar tidigare än beräknat. ;) Nu ska jag sega vid datorn här i sängen innan jag börjar göra nånting vettigt. Adjö.

Dagens inköp och favorit i repris

Hallå där!
Var ju som sagt in till Dublin idag för att träffa min kompis Shannon. Som vanligt möttes vi upp vid The Spire, vilket man oftast gör när man träffar upp nån inne i Dublin, i alla fall om man inte har så stor koll på staden. I alla fall, vi gick längs Henry/Mary Street för att hitta nånstans att äta och det slutade med att vi inne på Jervis Shopping Centre gick upp till the food hall där S käkade på KFC och jag beställde in en svingod baguette på nåt av dom andra matställena som finns där. Kommer inte ihåg vad det hette. Sen strosade vi runt i en massa affärer, pratade, gick in i varandra titt som tätt (händer varje gång vi ses, haha) och sen var det dags för henne att åka hem. Sista gången vi ses på ett himla bra tag eftersom hon bor på Nya Zeeland! Fick dock in inbjudan om att komma och hälsa på nån gång i framtiden då jag även kommer få bo i hennes lägenhet. Flygbiljetten kommer ju vara svindyr men tänk att få åka till Nya Zeeland - wow! Efter det gick jag runt i nästan samma affärer som tidigare och jag fastnade inne på Forever 21. Fanns himla mycket fint där inne men jag fick bara med mig en vårjacka hem. Riktigt fin och billig! Sen blev det en sväng inne på Penneys och Dunnes Stores (matavdelningen) innan jag åkte hem.
Min jacka från Forever 21 (€26,80/235-240kr)
Mycket finare i verkligenheten!



En blå och en vit scarf från Penneys


När jag var på Dunnes Stores köpte jag gräddfil, vitlök, Doritos och Coca cola zero. Känns det bekant? ;) Ska göra så som jag gjorde för ett par veckor sen. Cola, nachochips och vitlöksdipp framför en film! Är sugen på att kolla på Kenny Begins. Eller The hot chick, American Pie, John Tucker must die eller nån annan film i det stuket. Får se vilken det blir! Hoppas att ni har en trevlig lördagskväll. :)
Bild tagen för ett par veckor sedan

Lunch in town

Hej!
Nu har jag precis gjort mig iordning för att åka in till the city centre för att käka lunch med en kompis. Ska träffa Shannon (hon från Nya Zeeland), hon ska nämligen åka hem på onsdag. Så det blir väl lite som en "avskedslunch" eller vad man ska säga. Trist när folk åker men sånt är livet. Borde redan vara på väg till bussen nu så jag måste verkligen kila. Blir troligtvis lite shopping efter lunchen så jag vet inte riktigt när jag kommer hem. Vi hörs senare idag, ciao!

Nu jäklar

Hej :)
Hade inte några planer för min fredagskväll då jag känt mig sjukt opeppad på att gå ut eller ens träffa folk. Enda tills för ett par timmar sedan. Vill så gärna gå ut och göra någonting! Fick en inbjudan till Emelie i Blackrock men det var för sent för mig att ta mig dit. Skickade sms till en kompis och frågade om hon ville ses men jag har fortfarande inte fått något svar. Och inte en endaste Dublin-bo har varit inloggad på Facebook ikväll. Trist. Så jag får spendera min fredagskväll i mitt rum, gud så trevligt. Hm. Kanske får passa på att blogga om det jag inte bloggat om vilket är en hel del men motivationen finns verkligen inte där! Hatar när man verkligen inte är på blogghumör och det mer känns som ett "tvång" att blogga om nånting. Därför skjuter jag det åt sidan ett tag och låter motivationen och inspirationen komma tillbaka. Känns bäst så.
Ska nog sega vid datorn en stund och sen smyga ner som en ninja till köket och se om det finns något smaskigt att tugga på och slå på nån film. Eller så lägger jag mig under täcket, lyssnar på Harry Potter and the prisoner of Azkaban i min mp3 och spelar Super Jewel Quest på min Samsungmobil. Och sen sova. Otroligt lockande om jag får säga det själv så det får nog bli det sistnämnda. Vi hörs imorgon istället, god natt!

Fullspäckad dag

Hej!
I och med att barnen har lov nu kan jag inte sitta vid datorn på dagarna -> dålig uppdatering. Idag gick vi som sagt till biblioteket vid halv elva-tiden och var inte tillbaka förrän klockan tre! Vi var visserligen in en sväng på Penneys och Dunnes Stores, både kläd- och matdelen, innan vi var lata och tog bussen hem. Efter intag av lunch gjorde vi chokladbollar vilket även det blev en succé, mina värdföräldrar tyckte också om dom. Så det blev det till "efterrätt" efter middagen - vi brukar alltid äta nån liten sötsak varje dag, en glass, chokladbit eller i detta fallet chokladbollar. Mumma. Sen gjorde jag och Luke lite korsord på datorn innan vi tog typ en miljon bilder med min kamera. Mina värdföräldrar kom hem rätt sent idag (halv åtta) så jag var lite smått irriterad men det gick över så fort jag fick reda på det jag skrev i förra inlägget. Så himla nice att vara ledig hela veckan!

Juste, måste berätta om det som hände imorse! Jag vaknar strax efter klockan åtta av att jag hör Emily skrika och gråta jättehögt. Vad i helvete är det som har hänt tänker jag?! Så jag öppnar min lucka och kollar ner in i badrummet och frågar vad som hänt, då ser jag henne stå över handfatet med blod i hela munnen, blod överallt runt munnen och blod i hela handfatet. Fick lite smått panik och skyndade mig ner och ska försöka lugna ner henne och få ur henne vad som hänt. Får fram efter en stund att hon skulle dricka juice (ur en sån där pipmugg) och när hon skulle stoppa in "pipen" i munnen så råkar hon slå i en av hennes framtänder (som är lös, pew!) som var påväg att lossna så det var därför det kom så mycket blod. Fick henne att skölja munnen, jag undersökte tanden som bara satt fast i en liten "tråd" i tandköttet så jag fick ta en bit papper och bara rycka ut tanden, den hade ställt sig på sniskan och bara hängde där och dinglade haha. Alltså ni fattar inte vilken panik jag hade! Så ska jag försöka vara alldeles lugn och säga att hon inte ska oroa sig, inte glömma att andas, ta djupa andetag och att allting kommer bli bra. Inte det lättaste när man själv är helt panikslagen men jag tycker att jag skötte det bra! Fick henne att skratta ett par gånger och tänka på annat, men fy vad hemskt det är innan man får reda på vad det är som har hänt! Efter det var det ingen idé att gå och lägga sig igen så det var bara att gå upp en timme tidigare än beräknat. :)

En av alla 1764445 bilder vi tog tidigare idag! Luke på bilden, han är ett spöke haha ;)


Orkar inte ladda upp resten av bilderna för nu ska jag gå och lägga mig! Håller tummarna för att inga olyckor sker imorgon bitti så jag får sova till strax efter kl 9 haha. Guten Nacht!

NICE!

Fick nyss reda på att jag är ledig under hela veckan då St Patrick's Day är! Så 12-20 mars jobbar jag inte. Får dessutom betalt fast jag inte jobbar - gött! Hade varit riktigt trevligt att åka hem men jag vill inte missa St Patrick's Day, även fast jag firade det här på Irland förra året. Jag vill verkligen vara här då. Dörren står dock öppen för den som vill komma och hälsa på. :)

Jag lever, hoppas jag

Hej!
Finns jag? Lever jag? Vad är klockan? Vad är det för dag? Ungefär så känns det just nu haha. Ber om ursäkt för den urusla uppdateringen! Var ju med Emelie fredag-söndag så jag satt inte så himla mycket vid datorn och i söndags kväll när jag väl var hemma igen var jag så förbaskat trött. Hela dagen igår gick jag runt som en zombie och jag slumrade till och med till i soffan ett par gånger under dagen. Bör tilläggas att barnen har sitt lov den här veckan så jag jobbar fulla dagar, inte det bästa att slumra till på arbetstid då kanske hehe. Idag var jag mycket piggare och gladare efter att ha fått 11 timmars sömn, så skönt!
Vad har vi hittat på idag då? Förutom att jag har kämpat hela dagen nästan med att ladda upp en massa videoklipp på Youtube från helgen så inte mycket alls faktiskt. Spelat mycket på barnens Nintendo DS. Kollat på TV. Spelat spel på datorn. Ja, ungefär så. Gräddade pannkakor till lunch till barnen vilket blev en succé!

Luke: Anna, I don't like your pancakes.
Jag: ._. ?
Luke: I LOVE your pancakes!
Emily: Yeah, they're even better than Mommy's!
Jag: :D !
Emily: But don't tell her that I said that, don't tell her!

Haha, barn alltså. Blev som sagt mycket uppskattat och gissas vad som önskas till lunch imorgon? Pannkakor. Det roliga var att Emily sa att hon inte gillar pannkakor men jag sa ändå till henne att hon kunde smaka en och om hon inte gillade det kunde jag fixa nånting annat att äta.

Emily: I don't like pancakes but I like your pancakes!

Glad_flicka_91.
Imorgon väntas ett besök på biblioteket och en kort sväng in i köpcentret. Ska köpa det sista som behövs för att baka chokladbollar! Konstigt nog verkar varken vaniljsocker eller pärlsocker finnas här? Har inte hittat det nånstans hittills. Får baka ("baka" haha) chokladbollar utan vaniljsocker och rulla dom i kokos istället. Inte lika gott enligt mig men jag hoppas att det uppskattas ändå.
Jag ska uppdatera er om vad vi gjorde i helgen imorgon, nu är jag på tok för trött. Sen ska jag verkligen försöka ta tag i bloggandet ordentligt! Vet ju själv hur frustrerande det är när folk inte uppdaterar sina bloggar. Skärpning! Nu står tandborstning på schemat och sen ska jag sova. God natt! :)

God natt!

Dagen har, åter igen, varit både bra och dålig. Luke har varit riktigt odräglig, otrevlig och har vägrat lyssna på mig vissa stunder. Varit a pain in the ass helt enkelt. Ena stunden alltså. Sen skiftar det till att han är världens gulligaste och fogligaste unge? Snacka om att han har humörsvängningar! Anade en hint av PMS. Eller graviditetshormoner, haha. ;) I alla fall, förutom det så har dagen varit bra. Taggar inför helgen! Emelie som jag var hos för ett par veckor sedan kommer hit imorgon och stannar till söndag. Planerat än så länge: två utgångar, en tripp till IKEA och ett besök på Guinness Storehouse! Sen får vi se vad vi gör den övriga tiden. :) Nu är det i alla fall dags för mig att sova. Vi hörs imorgon igen - god natt!

Like and dislike

Hej bloggen! :)
Förlåt för att jag inte uppdaterade nånting igår men jag var verkligen inte på blogghumör. Dagen var både bra och dålig..

Like:
Fick post från Sverige! Innehöll två Alla hjärtans dag-kort från min mamma och min syster. :) Tack tack tack!



Dislike:
Min fina vän Ewa som åkte hem till Sverige för tre veckor sedan för lite semester har bestämt sig för att inte komma tillbaka till Dublin. Fan. :( Jag vet att vi kommer ses igen men tanken var ju att hon skulle komma tillbaka hit om ett par veckor. Nu kan det dröja flera månader innan vi ses igen. Nackdel med att vara au pair: man måste till slut säga hej då till alla underbara människor man har träffat under sin tid här. Men, bara hon mår bra så. ♥


Like igen:
Kort efter att jag fick det beskedet så fick jag äntligen prata med min älskade Alexandra på Skype! Vi pratade i nästan 1½ timme om allt och ingenting - bland annat frysta köttbullar, IKEA, buss 709, hennes bf, kommande vår/sommar, skvaller från Gladö och sen kom vi in på ämnet frysta köttbullar igen tror jag. Haha. (För er som undrar så skapade vi en grupp på Facebook förut för alla som gillar att äta frysta köttbullar. Ehe. ;) Hur som haver, det var jäkligt nice att få prata med henne! Hon har för övrigt namnsdag idag så glöm inte att gratulera alla Alexandror (och Sandror) på namnsdagen!
Alexandra & jag på nyårsafton

Fredag kväll 11 februari

I fredags åkte jag in till Dublin på kvällen för att träffa två andra svenska au pairer! Vi möttes upp vid The Spire och inte kort efter det kom två irländska killkompisar till Jennie och gemensamt gick vi till The Grand Social(?) som ligger precis vid Ha'Penny Bridge på den norra sidan. Där blev det några pints Bulmers och en massa snack. Hade en väldigt trevlig kväll. :) Vid 12-tiden var det dock dags för mig att säga hej då då jag skulle möta upp en annan kompis som jag sedan skulle sova över hos. Över lag var kvällen otroligt lyckad (för min del) men jag har i efterhand fått höra det som hänt efter att jag drog. Fy fan för vissa människors beteende och "respekt" för andra människor, säger jag bara. Så gör man bara inte. I alla fall, här kommer ett par bilder som togs under kvällen.
Jennie & Maria


Jag & Jennie


Promenad till köpcentret

I fredags gick jag som sagt en sväng till köpcentret och biblioteket. På vägen dit passade jag på att ta några bilder med min mp3. Inte dom bästa bilderna, det var grått och regnigt och jag gick samtidigt som jag tog bilderna så dom blev inte så skarpa. Orka stanna upp i några sekunder liksom. ;)










Emilys klassrum


Inköp





Böckerna jag lånade


Happy Valentine's Day!

Jag har aldrig varit nå vidare fan av Alla hjärtans dag - varför är det en speciell dag då man ska visa vänner, familj och/eller sin partner att man älskar/uppskattar dom, ska man inte göra det varje dag (vilken dag som helst alltså)? Fast det är lite gulligt ändå. Man blir ju glad även fast det är på Alla hjärtans dag liksom. Som när jag var och hämtade Emily från skolan idag så gav hon mig världens sötaste och finaste kort. Det finaste jag fått tror jag. Blev till och med lite tårögd! Det är vid såna här tillfällen jag undrar när jag nånsin kommer kunna lämna min underbara värdfamilj. ♥
Ser ni att det är jag på bilden? Blå ögon och brunt hår. ;)





Jag gjorde ett kort till Emily nu på eftermiddagen


Världens sötaste Emily




Till lunch idag stekte jag pannkakor till mig själv. Jag är 19, snart 20, år och jag har aldrig någonsin gjort egen pannkakssmet förut! Trodde att det skulle bli en katastrof eftersom vi inte har några som helst mått i det här huset (dl, msk, tsk, krm, osv.) så jag fick hälla i ingredienserna lite på måfå men vet ni vad? Det blev faktiskt otroligt gott! Varför har jag inte gjort det förut liksom?! Lite stolt över mig själv haha.

Nu när jag ändå skrivit ett inlägg om det så vill jag passa på att skicka ett stort hjärta till alla mina läsare. Tack för att ni läser min blogg! ♥

Our new kitchen

Jag nämnde ju förra veckan att vi håller på att renovera vårat kök och i lördags blev det äntligen färdigt! Det är verkligen en enorm skillnad jämfört med innan och jag gillar verkligen det nya köket. Har dock inte klurat ut hur den nya ugnen fungerar än men det är väl bara att trycka på alla knappar och hoppas på det bästa. Haha. Här kommer lite bilder från i september när jag kom hit och bilder som jag tog alldeles nyss.
FÖRE



EFTER





Det känns mycket större, rymligare och ljusare. Tror det mest beror på att dom flyttat på kylskåpet så att ingenting av fönstret täcks. Sen är bordet och stolarna inte på plats men jag är osäker på om dom ville ställa tillbaka det eller om dom skulle köpa nytt istället. Hur som helst, I love our new kitchen!


Igår kväll

Åkte som sagt in till Dublin vid 6-tiden igår för att möta upp Jennie. Det blev en god middag på Eddie Rocket's och en massa snack innan vi gick till The Temple Bar för att dricka en pint Bulmers. Det var mycket folk ute för att vara en söndag! Det är visserligen rätt mycket turister just i Temple Bar-området (speciellt fransmän och italienare) och det hade varit en rugbymatch mellan Irland-Frankrike och det visade sig att Frankrike vann så folk var väl ute och firade. ;) Tog bussen hem vid 11 och halv tolv var jag hemma igen. En väldigt trevlig kväll. :)
The Temple Bar


Söndag

Hallå!
Somnade gott efter att ha tittat på The Da Vinci Code igår kväll och vaknade mycket utvilad idag vid 12-13 tiden haha. Dagen bjöd inte på så mycket egentligen, satt mest vid datorn, började kolla på Angels & Demons men hann inte kolla färdigt innan det var dags för Sverige-Finland i LG Hockey Games. Sverige vann efter straffar! Var inne på FB under tiden jag lyssnade på hockeyn då jag pratade med Jennie (en av tjejerna som jag träffade i fredags) och vi bestämde att vi skulle mötas upp inne i Dublin för middag och lite häng på nån pub, så jag kom nyss hem därifrån. Blev middag på Eddie Rockets och sen en varsin Bulmers inne på The Temple Bar. Mycket trevligt! :)
Nu ska jag fortsätta kolla på Angels & Demons och sen är det dags att sova. Ska ju upp innan kl 8 för att börja jobba... Skriver mer imorgon då jag ska berätta lite mer om helgen och lägga upp ett par bilder. Vi hörs då istället. God natt!

Lördagsmys med mig själv

Hej bloggen! :)
Förlåt för den urusla uppdateringen men jag har varit på vift. Igår när barnen var i skolan gick jag till biblioteket och lånade ett par böcker och sen blev det en liten runda på Penneys och HMV. Kan visa imorgon vad jag lånade/köpte. Sen igårkväll mötte jag upp två svenska tjejer som jag inte träffat förut + två irländska killkompisar till J. Sov över hos en kompis, blev avsläppt i the city centre nån gång mitt på dagen då jag skulle träffa au pairen från Nya Zeeland. Kom hem vid 7-tiden nu ikväll efter att ha varit på vift i ett dygn.
Och varför uppdaterar jag på en lördagskväll kanske ni tänker nu. Det här är faktiskt andra (max tredje) gången på ungefär 5 månader som jag är hemma på en lördagskväll, haha. Brukar vanligtvis vara ute vid den här tiden eller vara hos nån kompis men inte idag. Istället blir det lite lördagsmys för mig själv! Gick till Centra för nån timme sen och inhandlade nachochips, coca cola & gräddfil som jag gjorde vitlöksdipp av. Norpade lite KitKat från kylskåpet också hehe. Ska snart starta en film efter att ha kommit i lite skönare kläder. Vi hörs imorgon igen!

Men jävla helvete

Åh fan vad irriterad jag är!!! Idag spelar Sverige-Tjeckien och jag upptäckte tidigare idag att matchen visas live på SVT Play. Går in på sidan nu när matchen ska börja sändas men vad upptäcker jag då tror ni? Jo, att man inte kan kolla på matchen om man befinner sig utanför Sveriges gränser?! Vad fan spelar det för roll liksom? Åh så jäkla irriterande bara! Får lyssna på radion åter igen men det är ju inte alls samma sak...

Hehe

Ibland får man äta glass till lunch. ;)

Speciellt när Limitied Edition-glassen kostar €2,50 istället för €5-6,70 som dom andra sorterna som inte var LE.


Saker som gör sig påminda

Lite småsaker som man tidigare inte "brytt" sig så mycket om men som man nu verkligen saknar..

- Åka bil
Har knappt åkt bil sen jag kom hit. Har åkt taxi några gånger, fick skjuts till och från flygplatsen i julas, varit hemma hos en kompis som har bil som har skjutsat mig hem och hämtat mig här. But that's pretty much it. Hemma åker man bil flera gånger i veckan och man kan fråga om skjuts när man känner för det. Inte här.

- Storhandla
Här är jag aldrig med när min familj handlar. Dom åker dessutom inte och storhandlar utan handlar efter jobbet det som behövs för dagens middag eller på helger då jag oftast inte är hemma. I Sverige åker jag oftast med när vi handlar, plockar på mig saker som jag vill ha och bara lägger i kundvagnen, är med i affären och bestämmer kvällens middag eller dylikt.

- Äta ute
I och med att man är ute och handlar/shoppar till exempel så blir det ju att man käkar ute ibland eller att man vissa kvällar köper med pizza hem till middag, något som vi inte gör här. Har ju varit med barnen på McDondald's ett par gånger men det är ju bara på grund av att det fixats nånting här i huset. Här äter jag ju ute varje helg i och med att jag oftast inte är hemma men det är inte alls samma sak.

- Gå på bio med familjen
Bara åka till Heron City, jag, mamma, Malin, Benny, Villy och ibland Nicklas. Dela upp oss och se den film vi vill se. Gå till Willys och inköpa snask som vi vill ha på bion. Käka nånting på nån av alla matställena som finns där. Spelar ingen roll om det är helg, kan lika gärna vara på en vardag.

- Äta tillsammans vid matbordet
Här tar vi en varsin tallrik med mat och sätter oss i soffan med tallriken i knät och kollar på TV. Ibland sitter jag och min värdmamma inne i köket vid bordet och pratar, men oftast blir det soffan för hela slanten. Hemma i Sverige äter alla tillsammans vid matbordet, vi dukar fram tallrikar, bestick och glas. Maten står framme på bordet. Mjölk, saft och vatten ställs fram. Sen äter vi runt bordet - tillsammans.

- Tidiga middagar
Här äter vi oftast runt 8-tiden. Ibland blir det halv åtta, halv nio eller nio, men ofast blir det klockan åtta. Hemma äter vi sällan efter klockan 6 på kvällen (undantaget är helger), blir oftast strax efter 5 nån gång.

- Fredagsmys/lördagsmys
Köper chips, dipp, popcorn, ibland godis, grönsaker & dipp - nånting i den stilen - sitter i vardagsrummet och antingen tittar på TV eller slår på en film. Detta sker i princip varje helg hemma. Eller så köper vi kex, illaluktande ostar och rödvin, kanske spelar lite kort, och bara har det trevligt.

- Att (nästan) alltid ha värme i huset
Här på Irland är alla hus svinkalla. Finns inte ett enda hus som jag har varit i som inte har varit kallt. Värmen är nämligen inte på hela tiden som hemma, för att det tydligen är för dyrt, så man går och fryser mest hela tiden. I mitt rum här har jag ett eget element så det är alltid behagligt varmt här. Undviker att vara på nedervåningen under dagen för att det helt enkelt är för kallt. I Sverige är det alltid värme i husen och du slipper frysa. Nu på vintern kan det vara lite kyligt till och från men det är bara att tända en brasa så är det fixat.

Finns säkert ett tiotal till saker som jag i skrivande stund inte kan komma på. Kort och gott - idag har jag hemlängtan!


Alla dessa mynt!

Jag gillar inte euron särskilt mycket. Trots att jag kom hit för mer än fem månader sedan så har jag fortfarande inte vant mig. Och alla dessa mynt! Åtta stycken att hålla reda på:
1-centare
2-centare
5-centare
10-centare
20-centare
50-centare
1 euro
2 euro

1- & 2-centarna blir man nästan aldrig av med. Helt värdelösa är dom. 5-centaren är ungefär som femtioöringen som vi nyligen tog bort, och handen på hjärtat nu, är det någon som saknar den? Just det. Jag hoppas att det dröjer ett tag till innan Sverige går över till euron. Gillar't inte.

Min lunch

Eftersom köket håller på att renoveras så kan jag inte riktigt äta ordentligt för tillfället. Igår fick jag och barnen skjuts till McDonald's till exempel. Nu fick jag gå till Centra och inhandla nånting att äta. Blev en varm sub med skinka, kyckling, ost & nån slags tacosås och chokladmjölk. Det är godare än vad det ser ut, lovar.


Reebook Easytone, movies and other stuff

Här är det jag inhandlade i helgen!
Reebook Easytone / €60 / Lifestyle Sports



Vita skosnören och nagellacksborttagning


Filmer från HMV
Into the wild

The Commitments

The butterfly effect 2

Tacos, utgång, pannkakor & shopping

Det är väl ungefär så min helg kan beskrivas lite kort men jag hade faktiskt tänkt skriva lite mer än så. Åkte ju som sagt hem till Emelie i lördags som bor i Blackrock några mil norr om Dublin. Tar ungefär 1½ timme att åka dit med buss och kostar €12 t/r. Eller, man åker faktiskt till Dundalk och sen därifrån får man ta en annan buss. När jag väl kommit till Dundalk skulle jag försöka lokalisera vart Emelie befann sig haha. Det var inte det enklaste! Hon har inte varit på Irland så himla länge och hittar inte jättebra i Dundalk, men efter kanske en halvtimme hittade jag henne i ett köpcenter där vi strosade runt lite. E kom på den briljanta idén att vi skulle äta tacos till middag så vi gick till Dunnes för att inköpa lite ingredienser. Vi skulle bland annat köpa grönsaker men det enda vi kom med från grönsaksavdelningen var en gurka. Haha. Det mesta fanns nämligen hemma hos henne. Sen skulle vi köpa sån där kryddblandning som man har i köttfärsen men "originalet" fanns inte! Så vi fick köpa nån Smoky Chicken BBQ som egentligen är till för fajitas, så vi fick inte den rätta tacossmaken. Fast gott var det i alla fall! :) Väl hemma hos henne tillagade vi (läs: E) maten. Efter det slötittade vi lite på TV och sen kollade vi på I rymden finns inga känslor. Vi gick en sväng till Centra och inhandlade lite choklad för att stilla vårat chokladsug och sen fixade vi oss för att gå ut.
Vi gick till nån pub (kommer ej ihåg namnet), drack cider, öl, pratade med en väldigt full irländsk kille, mötte upp en av E's kompisar som också bor i Blackrock och hade det allmänt trevligt. Puben stängde dock klockan 1 på en lördagkväll? Vafan? Var visserligen inte så jättemycket folk där men ändå. Klockan 1! Vi försökte hitta nånstans att käka efter det men det fanns ju ingenting öppet så vi fick gå hem igen till E och käka rostade mackor med sylt istället innan det var dags att sova.
Igår efter att ha vaknat till och käkat frukost satte vi oss i vardagsrummet och skrev vykort/brev till tonerna av irländsk, instrumentalisk musik. Väldigt trevligt! Sen fick E ännu en snilleblixt och kom på att vi skulle grädda pannkakor till lunch. Åh så gott det var!!! Med strösocker på. Helt gudomligt. Efter det åkte vi in till Dundalk och köpcentret där jag mötte upp E för lite shopping. Vi båda skulle egentligen bara kika runt lite men ingen av oss kom därifrån tomhänta haha. Ska visa i nästa inlägg vad jag köpte. Efter att ha varit där i nästan tre timmar var det dags för mig att åka hem igen.
Hade en otroligt trevlig och mysig helg hemma hos Emelie! :) Det var skönt att komma bort från Dublin lite faktiskt och se lite andra ställen. Har ju varit inne i Dublin så himla många gånger nu. Tog nästan inga bilder, bara några med min mp3, men det har ändå varit så trist och dåligt väder så jag hade inte fått till några bra.
Look right (tagen inne i Dublin)


Dundalk "shopping centre". Fanns typ bara Tesco där.




Inne på Tesco hittade jag denna tidning: Farmers Journal. Alltså framsidan haha, Milk price to rise, hysteriskt roligt haha!


Det kommer

Jag ska uppdatera er om helgen och så men inte nu. Jag är så trööött! Nu håller även köket på att renoveras för fullt så det är en himla massa oljud som letar sig upp till mitt rum. Ska nog slå på en film, råkade köpa lite fler igår hehe. Lär eventuellt slumra till lite om det går. Skriver mer senare idag!

Puffelipuff

Puff! Bara för att jag och min morbror inte har något liv - vi puffar varandra flera gånger om dagen på Facebook. ;) Varför? Jag vet inte. Haha.



Nu ska jag sova! Om jag hinner skriver jag ett snabbt inlägg innan jag åker till Emelie imorgon. Sen lär det inte bli så mycket mer bloggning förrän på söndag eftermiddag/kväll. Vet inte när jag ska åka hem riktigt. Får passa på att önska er en trevlig helg! :)

Blackrock

Äntligen har jag planer för helgen! Hade, till för femton minuter sen, inte den blekaste aning om vad jag skulle hitta på. Pratade nyss med Emelie som jag var ute med förra helgen som inte heller hade några planer så jag ska åka till henne imorgon! Hon bor några mil norr om Dublin så jag ska åka utanför Dublin för typ tredje gången sen jag kom hit. ;) Hehe. Vet inte riktigt vad vi ska göra men nu är det i alla fall bestämt att jag ska dit och sova över till söndag. Kommer nog bli skoj!
Hon bor i Blackrock (Dundalk) som tillhör Co. Louth

Men SUCK!

Fick ett sms imorse vid halv tio-tio nån gång av Derek: "Wayne will be delivering the new kitchen this morning." Okej tänkte jag, jag får väl hålla mig på nedervåningen så jag hör när denna Wayne knackar på dörren. Är jag uppe på mitt rum är det väldigt svårt att höra. I alla fall, jag har hållt mig på nedervåningen hela dagen. Klockan är nu 14:47 och det har fortfarande inte kommit nån som ska lämna saker till det nya köket (hela köket ska renoveras nämligen). Har alltså suttit i den här obekväma soffan hela dagen i onödan för nu är det fan inte "morgon" längre. Det är eftermiddag. -.-

Extra bagage

SAS har ändrat sina regler angående när man ska resa med övervikt när man flyger, alltså om väskan väger mer än dom ~20kg som är tillåtna. Förut betalade man ett fast pris per kilo övervikt man har men nu kan man istället välja att köpa till ett extra bagage! "Vi förenklar nu reglerna kring övervikt och extra bagage! Istället för att betala per kilo betalar du i fortsättning ett fast pris per extra bagage." (Klicka på länken för mer information.)

Ett extra bagage inom Sverige kostar 200 kr, inom Europa 300 kr och övriga världen 400 kr. Väskan får väga 23 kg. Så när jag åker hem till Sverige från Irland för gott behöver jag endast betala 300 kr för en extra väska som får väga 23 kg, hur bra är inte det?! Behöver bara köpa en resväska men det finns billiga för 200-300 kr här. :) Har ännu inga planer på när jag ska åka hem men jag vet redan nu att jag kommer behöva en extra resväska! Jag har köpt så himla mycket saker redan och jag kommer köpa mycket mer innan jag åker hem igen. När jag åkte hit fanns fortfarande reglerna om att betala per kilo övervikt så jag trodde det skulle kosta en förmögenhet att få hem alla saker men nu behöver jag inte oroa mig för det längre. :)
 

Börjar tröttna

Måndag middag: Spagetti och köttfärssås
Tisdag lunch: rester från spagetti och köttfärssås
Onsdag middag: spagetti och köttfärssås
Torsdag lunch: rester från spagetti och köttfärssås
Torsdag middag: rester från spagetti och köttfärssås

Fyfan vad jag är trött på spagetti och köttfärssås. Ätit det 5 gånger på 4 dagar nu. Köttfärssåsen dom lagar här är inte speciellt god heller.. Ätbar är den ju men den är inte alls som hemma. Något mer som vi äter i princip hela tiden är pasta carbonara fast det är ändå rätt gott. Mycket champinjoner i. Skulle dock kunna äta hur mycket anka och lammkotletter som helst, men knapriga potatisar gjorda i ugnen. Det är mums det. Men just spagetti och köttfärssås, fy fan alltså. Hoppas vi inte äter det på ett bra tag igen...


Säg aaaaaaaaaaa!

;)

Regler: (Det här är svårare än du tror!)
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Du får heller inte skriva samma svar två gånger!

Lycka till!


1. Vad heter du? Anna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Anal
3. Flicknamn: Alice 
4. Pojknamn: Albin
5. Yrke: Artist
6. Färg: Askgrå
7. Klädesplagg: Arbetskläder? (Kommer inte på något annat?!) 
8. Mat: Ansjovis
9. Sak i badrummet: Ansiktsmask
10. Plats/stad: Alingsås
11. En orsak att vara sen: Andnöd 
12. Något man skriker: AJ!
13. Film: About a boy
14. Något man dricker: Alkohol ;)
15. Band: AC/DC
16. Djur: Abborre
17. Gatunamn: Abbey street

18. Bil: Audi

19. Sång: Acres wild
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Air hockey

Lördag 29 januari

I lördags var jag som sagt hemma hos en kompis - Sylwia. Hon bor i södra Dublin i ett litet ställe vid namn Stillorgan har jag för mig. Tar 20-25 min att ta sig dit med buss från the city centre. Väl hemma hos henne drack vi en himla massa te och snackade, hade lite att ta igen eftersom vi inte setts sen nån gång innan jul. Kollade även på film, Seven pounds och Veronika decides to die, när vi framåt 6-7 tiden beslöt oss för att gå ut och käka. Vi gick till nån random pub (dom flesta pubarna serverar mat fram till ett visst klockslag), käkade och efter maten tog vi en varsin Guinness. Efter det var det dags för mig att ta mig tillbaka till the city centre där jag skulle möta upp 3 andra au pairer för utgång! Svenska Emelie och Hanna, finska Carita och sen en av Hannas kompisar (svenska Malin) + hennes pojkvän. Vi var i Temple Bar större delen av kvällen, sen gick vi till Fitzsimon's och var ute uppe på takterassen. Sen blev jag och Emelie väldigt hungriga och gick till Eddie Rocket's på O'Connell Street och fyllekäkade innan jag tog min nattbuss hem hem 3-tiden. Halv fyra var jag hemma i Huntstown igen! Tog inga bilder, lat som jag är, men jag har norpat några bilder från FB. :)
Emelie och jag

Carita och Hanna

Malin och hennes irländska pojkvän som jag inte uppfattade namnet på

Folk inne på Temple Bar

Uppe på takterassen på Fitzsimon's

Lite snabbt bara

Sitter vid A's dator just nu som ar seg seg seg. Tankte bara slanga in en liten uppdatering, har inte hunnit med det tidigare idag. Efter att ha lamnat barnen i skolan traskade jag ivag till kopcentret och inhandlade lite saker som trojor, linnen, ett par skor, havregryn(!), toffsar och lite annat smatt och gott. Nar jag kom hem gjorde jag lunch och sen var det inte lang tid innan jag var tvungen att hamta barn nummer ett i skolan. Det har varit nat knas med the heater har i huset sa det har varit iskallt hela dagen. D kom hem for inte sa lange sedan sa han fixade det da, varmen ar igang igen! Nu ar L i duschen och snart ar det E's tur. Inte langt efter det sa slutar jag for dagen. :) Tankte skriva om helgen da sa kika in lite senare!


Let's have a movie night

I love you Phillip Morris


The butterfly effect


Inglorious bastards

Webbradio

Som dom flesta av er nog vet så älskar jag att kolla på hockey och laget jag hejar på är HV71. Elitserien pågår för fullt i Sverige just nu men tyvärr så kan jag ju inte se på matcherna. Tur att Radiosporten finns på Sveriges Radio! Där kan man lyssna på matchen live. Det är två kommentatorer som, uppenbarligen, sitter och kommenterar matchen. Just nu står det 2-1 till HV71 mot LHC med snart 1 period spelad. Jag gör vad jag kan här borta för att stödja laget, hehe. ;)

Före & efter

Färdig med att städa rummet! :) Tog lite mindre än två timmar att fixa färdigt allting. Orkade dock inte sortera alla saker så noga (har en del som ska slängas bland annat) men det får jag ta en annan dag. Nu håller jag på att fixa lunch under tiden jag laddar upp bilderna och sen är det dags att hämta Emily i skolan.












Lite skillnad va? ;)

Storstädning

Ska starta lite musik och sen städa mitt rum - kaos är ordet för att beskriva hur det ser ut just nu. Jag har inte ens packat upp allting från min resväska sen jag kom tillbaka hit. Det är visserligen bara saker men ändå. Ska försöka organisera allting. Om jag vågar lägger jag upp före-bilder sen, annars får ni bara se efter-bilderna haha. ;)

Förresten. Idag är det ju första februari. Enligt irländarna är det "the first day of spring", i alla fall enligt i princip alla barn i Emilys & Lukes skola, dom pratade om det imorse nämligen. Som att våren kommer över en freakin' natt mellan sista januari och första februari? Puckon. Känns ju onödigt att ha vinterskor, vinterjackor, mössor och vantar nu när "det är vår" i såna fall, eller?

RSS 2.0