Galway 24/4-25/4 2011

Hejsan!
Här kommer en uppdatering och ett gäng bilder på vad vi hade för oss i Galway. En av mina roligaste helger på länge, tror jag aldrig har skrattat såhär mycket förut! Till och med så att magrutorna kikade fram, hoho. ;) Var som sagt där med Maria och hennes två bröder Frank och Stefan som kommit till Irland för att hälsa på Maria och turista lite.
Vi möttes upp i söndags vid halv tio-tiden för att ta en buss mot Galway kl 10. Vi missade dock den på grund av dålig planering och att bussen inte gick där det stod att den skulle gå, så vi kom inte iväg förrän kl 11. Vi åkte med Citylink från Burgh Quay. €18 t/r kostar det med den bussen. Efter en mycket fnittrig bussresa kom vi fram vid 13.30-14.00 nån gång. Vi hade tänkt gå till the tourist office/information men den var stängd?! Så vi lokaliserade vårat hostel (Barnacles Quay Street House) istället som låg mitt i city på gatan där stadens flesta pubar fanns. Mycket lägligt. Efter att ha lämnat våra väskor gick vi ut igen till en liten turistinformation som fanns på samma gata som vi bodde på. Där bokade vi en Cliffs of Moher & Burren tour för måndagen. €18 kostade den via Galway Tour Company. Sen strosade vi runt lite i staden, gick till havet och kollade på alla svanar, gick på en liten marknad, åt glass och hade det allmänt trevligt bara! Middag åts på någon kinarestaurang innan vi gick tillbaka till vårat hostel i sällskap med Captain Morgan och cola. ;) Slappa lite, byta om, sminka oss, dricka och lyssna på musik innan det var dags att gå ut! Vi gick till The King's Head ett tag, sen ville killarna sova men jag och maria gick till The Quays Bar som låg 15 meter från vårat hostel. Hade en mycket trevlig kväll!
Jag fotar Frank som fotar svanarna

Havet

Maria

Jag & Maria

Frank, Maria & Stefan

Jag, Chris & Maria


Cliffs of Moher & Burren tour
På måndagen var vi tvungna att gå upp vid 8 för att hinna packa våra saker och äta frukost. Blev på tok för lite sömn för min och Marias del, vi var helt väck hela dagen! Och otroligt flummiga, fy så vi skrattade! Dom övriga 40 passagerarna på bussen måste trott att vi var dumma i huvet haha. Men kul hade vi trots att vi var så trötta. Med den här turen vi åkte fick vi inte enbart se Cliffs of Moher utan säkert 20 saker till. Fast vi stannade inte överallt, vi kikade bara på det från bussen. Men det blev säkert 7-8 stopp på vägen. Inte jätteintressant men det var ändå kul. Man hörde inte allt vad busschauffören sa, hans irländska dialekt var rätt bred. Dom som inte alls är vana vid dialekten kan ju knappt ha förstått nånting!
Cliffs of Moher då.. det var så himla häftigt och mäktigt att stå där! Det var bara till en viss punkt det fanns staket innan en skylt om att man inte "fick" gå längre kom upp. Alla gick såklart förbi skylten. Men läskigt var det, usch! På vissa ställen var det bara en halvmeter till kanten och ett stup på 200 meter ner i havet.. Det var en kille som dog där för bara 1½-2 veckor sedan. Förra året var det 15 personer som dog. Antal personer som dör där per år är ett average på 10-12 personer. Fy fan för att trilla ner där! Klipporna är som sagt 200 meter höga ungefär och sträcker ut sig på en sräcka på 8 kilometer. Häftigt att se i alla fall!


Cliffs of Moher-bilderna kommer i ett separat inlägg, det blev så himla mycket i ett och samma inlägg. Ni kan aldrig gissa hur lång tid det här har tagit mig..!

Kommentarer
Postat av: Karin

Visst var det mäktigt med Cliffsen??! Men shit, att så många dör varje år visste jag inte! :O Undrar hur många som bara ramlar ner, kanske många tar självmord? Popcorn-grejen förresten ja, cool va :D Köpte på Happy Pills, vid temple bar.. godisaffär med massa amerikanskt godis :D Haha och ja den är från första Screamfilmen ;) det sa Stewen också men jag minns inte den biten.. :P

2011-04-28 @ 17:27:14
URL: http://tjofftjoff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0