Guinness Storehouse

Besök på Guinness Storhouse med Emelie söndagen 20/2-2011
Ännu en turistig sak som man gjort. Tror att Guinness Storehouse är, om inte den största, en av dom största turistattraktionerna i Dublin. €15 kostar det att gå in men då får man även en pint Guinness högst upp i Gravity Bar som har utsikt över hela Dublin. Lite coolt!


















Mot flygplatsen

Nu är det dags att ta sig till flygplatsen! Dom landar inte förrän om två timmar men jag ska åka dit kommunalt så jag måste först ta en buss från mig till the city centre, och sen hoppa på en buss därifrån till flygplatsen. Tror inte riktigt jag fattat att dom ska komma hit, det känns så overkligt! Har som sagt tidsinställt en massa inlägg till er. Jag ska ta med mig datorn men jag ska inte vara osocial och sitta vid den hela tiden.. Hörs på måndag kväll igen om jag inte uppdaterar nå mer. Ciao!
Jag just nu

Ett "schema"



Hej!
Håller på att tidsinställa en massa inlägg till er. Kommer ju inte kunna (eller direkt vilja) blogga nu när min familj kommer. Himla tur för mig att jag har en massa saker som jag inte bloggat om, haha. Guinness Storehouse, en helg i Blackrock, en massa från St Patrick's Day och så. Kommer komma upp en himla massa bilder och en del filmklipp. Hoppas att ni gillar't. Måste återgå till det nu innan jag måste packa det jag ska ha med mig i helgen. Kommer komma upp nåt inlägg innan jag drar till flygplatsen imorgon, vi hörs då!

Solen skiner

Det är jättefint väder ute - solen skiner och det är knappt några moln på himlen. Barnen vill gå till parken men jag har skitont i magen. :( Vill inte gå dit med magont... Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen och sen klä på mig. Får hoppas att jag mår bättre då. Fast lite "tur" är det ändå för jag har verkligen ingen lust att gå till den där satans parken igen, haha. Återkommer senare!

Inte långt kvar nu..

.. tills min familj kommer! Tjoho! Runt klockan 16 på lördag landar dom i Dublin, det ska bli så roligt! Ska ju bo med dom på deras hotell lördag-måndag, sen åker dom hem på tisdag eftermiddag igen. Jag lär visa runt dom lite i Dublin, åka en sån där hop on/hop off-buss, strosa runt i St Stephen's Green och bara umgås. Vi funderar på att kanske åka en Wicklow Mountain Tour på måndag men det är inte helt bestämt så vi får se hur det blir med det. Vad vi än gör så kommer det så kul att få träffa mamma, syster och låtsaspappa igen! Inte sett dom sen åttonde januari så det är ju nästan fyra månader sen nu..
Mamma, tror du ni kan smuggla med er Sotis hit också?


Stampa med Leroy

Haha. Tänker tillbaka på alla utekvällar då Emelie och jag "dansat" med dessa fina danssteg. Favoriten är utan tvekan att serva och spela pingis. Sen cykelpumpen. Plocka äpplen, plocka svamp. Man ser mer eller mindre efterbliven utan men jag lovar att man har jättekul, haha!

I swear to DRUNK I'm not GOD!

T-shirt inköpt i Galway


Cliffs of Moher 25/4 2011 (bilder)
























Galway 24/4-25/4 2011

Hejsan!
Här kommer en uppdatering och ett gäng bilder på vad vi hade för oss i Galway. En av mina roligaste helger på länge, tror jag aldrig har skrattat såhär mycket förut! Till och med så att magrutorna kikade fram, hoho. ;) Var som sagt där med Maria och hennes två bröder Frank och Stefan som kommit till Irland för att hälsa på Maria och turista lite.
Vi möttes upp i söndags vid halv tio-tiden för att ta en buss mot Galway kl 10. Vi missade dock den på grund av dålig planering och att bussen inte gick där det stod att den skulle gå, så vi kom inte iväg förrän kl 11. Vi åkte med Citylink från Burgh Quay. €18 t/r kostar det med den bussen. Efter en mycket fnittrig bussresa kom vi fram vid 13.30-14.00 nån gång. Vi hade tänkt gå till the tourist office/information men den var stängd?! Så vi lokaliserade vårat hostel (Barnacles Quay Street House) istället som låg mitt i city på gatan där stadens flesta pubar fanns. Mycket lägligt. Efter att ha lämnat våra väskor gick vi ut igen till en liten turistinformation som fanns på samma gata som vi bodde på. Där bokade vi en Cliffs of Moher & Burren tour för måndagen. €18 kostade den via Galway Tour Company. Sen strosade vi runt lite i staden, gick till havet och kollade på alla svanar, gick på en liten marknad, åt glass och hade det allmänt trevligt bara! Middag åts på någon kinarestaurang innan vi gick tillbaka till vårat hostel i sällskap med Captain Morgan och cola. ;) Slappa lite, byta om, sminka oss, dricka och lyssna på musik innan det var dags att gå ut! Vi gick till The King's Head ett tag, sen ville killarna sova men jag och maria gick till The Quays Bar som låg 15 meter från vårat hostel. Hade en mycket trevlig kväll!
Jag fotar Frank som fotar svanarna

Havet

Maria

Jag & Maria

Frank, Maria & Stefan

Jag, Chris & Maria


Cliffs of Moher & Burren tour
På måndagen var vi tvungna att gå upp vid 8 för att hinna packa våra saker och äta frukost. Blev på tok för lite sömn för min och Marias del, vi var helt väck hela dagen! Och otroligt flummiga, fy så vi skrattade! Dom övriga 40 passagerarna på bussen måste trott att vi var dumma i huvet haha. Men kul hade vi trots att vi var så trötta. Med den här turen vi åkte fick vi inte enbart se Cliffs of Moher utan säkert 20 saker till. Fast vi stannade inte överallt, vi kikade bara på det från bussen. Men det blev säkert 7-8 stopp på vägen. Inte jätteintressant men det var ändå kul. Man hörde inte allt vad busschauffören sa, hans irländska dialekt var rätt bred. Dom som inte alls är vana vid dialekten kan ju knappt ha förstått nånting!
Cliffs of Moher då.. det var så himla häftigt och mäktigt att stå där! Det var bara till en viss punkt det fanns staket innan en skylt om att man inte "fick" gå längre kom upp. Alla gick såklart förbi skylten. Men läskigt var det, usch! På vissa ställen var det bara en halvmeter till kanten och ett stup på 200 meter ner i havet.. Det var en kille som dog där för bara 1½-2 veckor sedan. Förra året var det 15 personer som dog. Antal personer som dör där per år är ett average på 10-12 personer. Fy fan för att trilla ner där! Klipporna är som sagt 200 meter höga ungefär och sträcker ut sig på en sräcka på 8 kilometer. Häftigt att se i alla fall!














Cliffs of Moher-bilderna kommer i ett separat inlägg, det blev så himla mycket i ett och samma inlägg. Ni kan aldrig gissa hur lång tid det här har tagit mig..!

Så sjukt häftigt!

Cliffs of Moher idag måndag 25/4-2011

Galway imorgon

Hej!
Förlåt att jag inte uppdaterat men jag har inte haft någon vidare lust eller ork. Igår bestämdes det att jag ska följa med Maria och hennes två bröder till Galway imorgon! Vi ska åka och kika på Cliffs of Moher bland annat. Vi övernattar på hostel. Sen får vi se vad vi hittar på på måndag innan vi åker tillbaka igen, vi ska gå till turistinformationen och höra efter. Är ledig på måndag nämligen. :) Vi ska ta bussen från Dublin vid kl 10 så runt halv nio ungefär måste jag ta bussen från mig.. Hög tid att sova med andra ord, måste hinna duscha och äta frukost imorn innan jag åker. Kommer inte ha tillgång till dator men vi hörs på måndag igen!

"Barnvakt"

Ja ni, det blev inte så mycket barnvaktssittande idag. Började ju jobba vid 15 idag för att sen jobba hela eftermiddagen/kvällen, laga mat åt barnen och mig och få dom i säng och så. Kl 19 ringer min värdpappa och säger att dom kommer hem kl 19.30... Fan vad ovärt. Och 5 min innan han ringer har jag precis gjort färdigt en sats med pannkakssmet. Bara att ställa sig och grädda då... Visst, det är skönt att jag slapp jobba hela kvällen och natta barnen men bara för att jag skulle sitta barnvakt hade jag inte bestämt några andra planer. Fast bara för att det är Långfredag idag är alla barer och sånt stängt och ingen alkohol säljs. Känns inte ens som att det är påsk! Inget påskpynt, inget påskgodis och ingen påskMAT. Tycker någon kan skicka ett litet påskbord till mig! :D

Trötttrötttrött

Det här med en lång och skön sovmorgon gick ju inte så himla bra. Gick och la mig redan vid 10 igår för att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Vaknade klockan 4 imorse och var hur pigg som helst! Kunde inte somna om förrän nästan 2 timmar senare och när jag väl somnade sov jag verkligen skitdåligt. Är tröttare nu än när jag gick och la mig. Fail. Konstigt att man i vanliga fall inte alls är trött när man vet att man ska upp tidigt på morgonen men när man har sovmorgon och kan sova hur länge man vill går man minsann och lägger sig "i tid". Aja.
Får se vad jag hittar på idag innan jag börjar jobba vid 3. Är i stort behov av att städa mitt rum, dammsuga, tvätta och byta sängkläder och hela köret. Men det verkar vara fint väder ute trots att det utlovades regn, vill inte sitta inne då ju! Får se vad jag hittar på helt enkelt.
Väldigt trött Anna. Kolla påsarna under ögonen, haha..

Beställt från Sverige

- Kryddig béarnaisesås (såna där påsar ni vet som man blandar med vatten och mjölk)
- Idominsalva
- Mina rosa Foppatofflor
- En tröja som jag glömde när jag var hem i vintras
- Ett par sommarbyxor
- Två stycken "fyrfärgspennor" från Bic
- Tyrkisk peber

Glömde säga det när vi pratatde i telefon förut mamma men ta jättegärna med dig lite turkisk peppar också! :D
Finns massa fler saker som jag vill ha också men dom ska bara ha handbagage med sig så det är väldigt begränsat om vad och hur mycket dom får ta med sig. Men det där "måste" jag ha!

Förresten! Fick nyss reda på att jag börjar jobba runt 15.00 imorgon istället för 08.30. Känns rätt gött, speciellt eftersom jag ska sitta barnvakt som jag nämnde i förra inlägget.

Picknick i parken

Tjena!
Idag gick jag och barnen till Millennium Park igen och stannade där i över 4 timmar. Bättrat på brännan: check! Man kan inte tro att det är påsklov barnen har, det känns som att det är sommar ute! Har gått runt i t-shirt hela dagen utan att frysa det minsta. Höll på att dö lite i mina jeans, ett par skjorts eller en kjol hade nog varit bättre.. Men på tal om det förresten; hur opraktiskt är det inte att klä på sitt barn en kjol eller en klänning (utan nånting annat under än trosor) i en freakin' LEKPARK?! Barnen kan ju tametusan inte leka ordentligt! Kjolen/klänningen åker upp, åka rutschkana är helt omöjligt, många flickor vågade inte leka och bli smutsiga för nej, då blev ju kjolen/klänningen "förstörd", och så vidare. Sjukt opraktiskt i alla fall. Det var hur som helst ännu en trevlig dag! Vi tog med oss lite smörgåsar och frukt och satte oss på våra tröjor i gräset och åt. Mysigt! Står att det ska bli regn imorgon vilket jag hoppas på stämmer, ser fram emot en lat hemmadag framför tv:n haha... Ska dessutom sitta barnvakt på kvällen så det hade ju passat perfekt. :)





London i höst?

Åh, jag ligger här i sängen med ett stort leende på läpparna. För ett par dagar sedan hade jag tänkt skriva ett meddelande (på Facebook) till en kompis jag lärde känna här i vintras, Ewa om ni kommer ihåg henne. Men vet ni vad jag upptäcker? Att hon har raderat sitt konto! Lite panikslagen skickar jag iväg ett sms till hennes gamla irländska nummer som hon hade när hon var här men som jag misstänkte så var det väldigt osannolikt att hon skulle använda det numret när hon är i Sverige nu. Mycket riktigt, jag fick ingen leveransrapport eller nånting = hon använder inte det simkortet. "Nu är det kört", tänker jag. Jag kommer aldrig få tag i henne eftersom vi bara hade varandra på Facebook och varandras irländska mobilnummer. Men, anledningen till att jag skulle kontakta henne var för att jag läst en himla massa gamla inlägg i hennes blogg - som hon inte uppdaterar - och där läst ett inlägg där hon kopierat ett mail hon och några till hade fått av en kompis. På det viset hittade jag hennes mailadress. Så, jag skickade ett mail och hoppades på att få ett svar vilket jag fick igår! Åh vad glad jag blev! Nu har vi skickat ett par mail var och vet ni vad? Vi har planer på att sticka till London i höst och bli sambos, hoho. Det hade varit så sjukt galet kul! Vad jag vet nu är att jag nog inte är redo för tråkiga mellanmjölkssverige på ett tag. Det ska bli så otroligt spännande att se vad mitt nästa steg blir. Jag älskar livet!!!
Världens bästa Ewa & jag

Svar på kommentar

(Fick förkorta kommentaren lite.)

Fråga 1: Jag har själv tänkt åka nånstans och vara au pair efter jag slutat gymnasiet och jag har funderat lite på just Irland, tycker det verkar vara fint och så så min första fråga: Är det fint? Trevligt folk? Mycket folk?

Svar: Vad kul att du också funderar på att åka hit! Jag kan bara svara för just Dublin eftersom jag hittills inte sett så värst mycket av Irland men ja, det är väldigt fint här! Har sett lite av Galway, Wicklow, Blackrock/Dundalk och lite av Nordirland och det är verkligen vackert här. Dublin är också rätt fint men det är inte direkt några gröna slätter med får som betar, som man ofta föreställer Irland. Landet är inte så himla stort (det bor ca 4,5 miljoner människor på Irland) men ungefär 1 miljon av dom bor i Dublin, inräknat med alla förorter. Så visst finns det mycket folk här! Det finns också väldigt mycket turister i Dublin året runt men dom befinner sig mest i the city centre. Folket är väldigt trevligt och väldigt sociala om man jämför med Sverige. Här börjar främlingar prata med dig när du står och väntar på bussen till exempel, utan att det anses vara konstigt. Generellt så är folk artigare här också, säger "excuse me" och "sorry" för minsta lilla och tackar när man håller upp dörren. Många i Sverige är rätt dåliga på det. Eller i alla fall i Stockholm. ;)


Fråga 2:
Jag älskar Gerard Butlers irländska dialekt i P.S. I love you, så jag undrar: pratar alla så på Irland?

Svar: Jadu, hans "irländska dialekt" är inte vidare irländsk faktiskt, haha! Den är väldigt dåligt gjord. Innan jag kom hit tyckte jag också om den men efter att ha varit här ett tag märker jag hur stor skillnad det är. Bli inte besviken för det dock - det låter nämligen mycket bättre! Ibland kan man ha svårigheter att höra vad folk säger (som min värdpappa till exempel, han har en väldigt bred dialekt) men här i Dublin är det inte vidare svårt. Det är mer om nån kommer från ett annat county än Dublin. Så ja, alla pratar så fast mycket bättre!

Hoppas att du fick svar på dina frågor! :)


Ett par videoklipp från igår

Luke och Emily vid den där air walker-grejen


Filmar när Emily klättrar i klätterställningen

Ansiktsmask?

Nä, bara en himla massa Idominsalva! Jag är röd som en tomat i ansiktet. Och bröstet ska vi inte tala om. Fy så det bränner! Har smetat på en massa salva där med... I helgen blir det till att köpa solkräm!

Millennium Park

Idag efter frukosten gick jag och barnen till Millennium Park och stannade där i några timmar. Det ligger typ precis bredvid köpcentret så det tar väl ungefär 35 minuter att gå dit men Luke hade sin cykel och Emily sin Flicker så det var inga klagomål på att det var för långt eller något. Det var en mycket trevlig dag i alla fall! Packade med lite frukt och juice och tog med mig, barnen har varit på jättebra humör och vädret har varit helt fantastiskt! Lite FÖR fantastiskt kanske, jag har nämligen bränt mig som bara den på bröstet, axlarna och i ansiktet. Värst är det på bröstet, satan vad det bränns!!! Känns ju stört att man måste ha solskyddsfaktor redan i mitten på april?! Men kanske får ta och inhandla något så att jag har det.. En mycket bra dag har vi haft i alla fall! :)
Air walking



Gunga lite



Smickrande bild med solen i ögonen, tagen underifrån av ett barn. Hehe. Nu får ni ett hum om hur fin bonnbränna jag kommer ha om ett par dagar också!

Alltså kolla Lukes magrutor?! Han är ändå bara 8 år, snart 9...

Lekparken



Vi lekte lite med "barken/trästickorna" som fanns på marken överallt i lekparken

Anne's birthday!

Hejsan! :)
Idag fyller min värdmamma 37 år! Fick lite panik för jag såg det inte förrän vid 17-tiden igår. Barnen har sagt att hon fyller år nu i april men dom visste inte vilket datum så jag gick in på hennes Facebook-profil och såg att det visst var idag hon fyllde... Så efter jobbet igår tog jag mig till köpcentret, gick till Boots (apotek) och framkallade lite bilder! Sen inhandlades ramar på Eason som jag sedan satte in bilderna i. Mycket uppskattad present! Anne blev väldigt glad. :)

Pippi

Hallå!
Idag har varit en riktigt seg dag. Både jag och barnen har gått i pyjamas hela dagen och bara slöat, haha. Både Luke och Emily har varit på målar/ritarhumör så vi har ägnat en stor del av dagen till att just rita och måla. I brist på fantasi googlade jag till slut en bild på Pippi som jag nu håller på att rita av. Men inte "riktiga" Pippi, utan den med maskeradkläderna som man kan köpa. Färgerna stämde mycket bättre överens med dom vi har hemma nämligen.
Inte riktigt färdig men på god väg! Skitdålig på att rita ansikten och skorna blir inge bra..

Bilden jag ritar av

Lite av varje

Trött, lite nedstämd, ångest och en liten släng av oro. Har haft en bra helg, med ett par sämre glimtar, men är så sliten nu. Klockan är inte ens nio men nu är det dags att SOVA, fy så skönt! Barnen har lov nu i två veckor fram över (till tredje maj) så jag kommer ha fullt upp. Men jag skriver mer imorn, är på tok för trött nu. GOD NATT!

Dublin!

Hej!
Hinner inte skriva så mycket mer än att jag om en liten stund åker in till Dublin och spenderar hela helgen med Emelie. Det är hennes sista helg här innan hon åker tillbaka till Sverige. Major sadface på det! Har faktiskt varit rätt nere på grund av det. Känner på mig att jag kommer gråta som fan på söndag, haha! Har haft en liten jag-orkar-inte-blogga-alls-period men förhoppningsvis så kommer suget tillbaka snart. Har i alla fall inte tidsinställt några inlägg denna helgen men när jag kommer hem på söndag igen så lär det komma nåt inlägg. Vi hörs!

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Gabriellas sång (från Så som i himmelen)


Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Nytt badrum

Hej!
Inte mycket som händer nu på dagarna så jag har inte direkt nånting att blogga om. Igår levererades allt material som behövs för att renovera om badrummet men det ska inte påbörjas förrän om tre veckor ungefär. Badkaret ska bort och en duschkabin ska ersätta badkaret. Jag har inte tagit ett enda bad sen jag kom hit, haha! Ändå var jag så himla lycklig över att ha ett badkar eftersom vi inte har ett hemma och har inte haft det på 10 år sen vi flyttade dit var vi bor nu (i Sverige). Men, jag har ju tre veckor på mig! ;)
Min vecka hittills har varit otroligt bra. Jag har varit på riktigt bra humör vilket även smittat av sig rejält på barnen! Det underlättar ju när man har någonting fint och bra att tänka på hela tiden, hihi.. :) Nu hade jag tänkt ta en liten nap i brist på annat att göra. Igår vid 11 började jag kolla på en nästan 2 timmar lång film och är därför galet trött just nu, har bara mig själv att skylla. Kollade på IV, en film om HV71's revanschår säsongen 2009/2010 när dom vann SM-guld. Gick ju inte lika bra i år för dom så jag fick nöja mig med det. Får fortfarande rysningar när jag kollar på den! Nej sova var det, vi hörs senare!
Såhär ser badrummet ut just nu

Total Blackout

Kollade nyss på den nya serien Total Blackout som hade premiär i Sverige idag! Finns att se på Kanal 5 Play för den som är intresserad. Det är en grupp personer som får uppdrag som ska göras i totalt mörker. Första grejen var till exempel att dom skulle sitta i ett stort akvarium med lite vatten i och sen skulle en person hälla i saker i akvariet för personen gissa vad det var. Kräftor, badankor och ålar. Så sjukt kul när dom blev helt livrädda på grund av badankorna, haha! Skulle i och för sig inte heller vara så himla mallig men jag skulle å andra sidan inte gå med på att göra det från första början. ;) Det var hur som helst underhållande!

Lite Winnerbäck såhär på kvällskvisten

Livet är en dans på rosor men det är en dans med svåra steg.
Lars Winnerbäck - Fröken Svår

Ett dygn i Blackrock

Så, i fredags åkte jag som sagt till Emelie i Blackrock direkt efter att jag slutat jobba. Kom fram vid 10 på kvällen så det var bara att gå hem till henne en snabbis, dumpa min väska och sen dra ut! Vi gick till Harrison's som vanligt när jag varit hos henne. Det var nån mad hatter night, vilket vi inte visste om, så alla hade en massa knasiga hattar på sig! Det var något speciellt event också och det bjöds på en massa cupcakes och mackor. Trevligt! Jag hade i alla fall en sjukt rolig kväll/natt. När puben stängde hängde vi med på nån efterfest med en massa folk, så sjukt kul! Vi kom hem till Emelie halv sju på morgonen. :D
(En del av) kvällens skörd

Ingen utekväll utan Bulmers!

Två hetingar ;)


Margita som vi var ute med

Viking style!

Margita & Joe. Han tog mina glasögon hela tiden! Men han passade faktiskt bra i dom haha.


Dagen efter var vi hyfsat trötta och slitna efter att ha kommit hem så tidigt på morgonen. Men efter att båda hade duschat och slappat vid datorn i hennes rum tog vi oss iväg till Centra och köpte ingredienser för att kunna laga tacos. Så sjukt gott! Riktigt bra bakismat må jag säga.
Tacos in the making

Redo att hugga in!


Efter en rejäl sväng av matkoma och jäsning i soffan beslöt vi oss för att gå ner "på byn". Kikade i ett par antikbutiker, köpte glass och satte oss sedan vid havet och mumsade på den och bara pratade. Mest om nattens bravader. En av mina roligaste kvällar/nätter!
Emelie slängde ut jackan när vi kom hem på morgonen för att den luktade så mycket rök. Här har hon precis klättrat ut genom fönstret och sträckt sig efter jackan, haha!

Havet





Dinglar lite med benen

Blackrock

Experimental wild flower area - verkar inte gå så himla bra? Haha.

Köpte lite böcker i en av antikbutikerna. Fick alla tre för €4!


I'm walking on sunshine

Helt underbar promenad i det fina vädret!










Coconutterly fair

Coconutterly fair - chocolate ice cream, coconut caramel swirls & chocolatey covered coconut caramel crunch


G O T T ! Testa den! Och man fick ju passa på när det var halva priset på alla Ben & Jerry's-glassar. ;)

Extremt fint väder

Hej hej hemskt mycket hej!
Jag kom hem vid 10 igår kväll efter ett mycket roligt dygn med Emelie. Uppdatering om det kommer senare idag. Var jättetrött när jag kom hem och orkade verkligen inte blogga. Somnade som en stock nästan på en gång! Idag är vädret himla fint så jag ska sticka ut i solen på en promenad hade jag tänkt. Det är säkert 20 grader ute om inte mer i solen! Tar med mig kameran så hoppas jag får lite fina bilder. :)
Får passa på eftersom regn väntas dom nästkommande dagarna

Matförgiftning och IKEA

Lördag 2011-02-19
Glömde nämna det i förra inlägget men på vägen mellan bussen och mig när vi kom hem på kvällen så hittade jag €20 på marken! Det bara låg en sedel där på marken som väntade på att bli upplockad. Väldigt nice! Något som dock inte var så nice var att jag vaknade efter ett fåtal timmars sömn av att jag mådde dåligt. Som jag nämnde tidigare åt vi på en väldigt risig kinabuffé och det var det som gjorde mig dålig. Ska inte gå in på detaljer men jag kan säga att jag hade en jobbig morgon. Vet inte om det var matförgiftning för man brukar må dåligt mycket längre då men nånting var det i alla fall.
Efter att jag återhämtat mig någorlunda åkte vi till IKEA. Började med en korv med bröd för 50 cent. Så gott. Sen strosade vi runt i affären lite. Kan ni gissa vad jag hittade? En osthyvel! Total lycka! Något som inte var så kul var när vi kom till kassan och följande inträffade:

Kassörskan: Sorry, do you have ID?
Jag: What? Why?
Kassörskan: I need to see that you're over 21 or I can't sell this to you.
Jag: Do I seriously need to be over 21 to buy a cheese slicer?
Kassörskan: Yes, it's a sharp object. We don't sell knives or anything sharp to those under 21.
"..."
Jag: This country is fucking RETARDED!

Okej jag kanske inte sa det där sista till kassörskan men det var inte långt ifrån att jag sa det jag hade på hjärtat. Jag skämtar alltså inte, vi fick inte köpa en varsin OSTHYVEL för att vi var UNDER 21! Behöver jag nämna hur bittra (och förvånade!) vi var eller?!?!?!?! Så jävla efterblivet så det inte är sant. Vi tröstköpte lite (mycket) godis i the Swedish Food Market innan vi åt lite köttbullar. Kunde dock inte njuta av maten för att jag fortfarande inte var helt återställd sen morgonen. Men det mesta gick ner ändå.



A very Irish night part 2

Fredagskväll 2011-02-18
Fortsättning på det förra inlägget. Tänkte slänga upp ett gäng videoklipp som jag filmade under kvällen. En massa ljuva, irländska toner från gitarr, flöjt, fiol och trumma. Jag verkligen älskar stämningen som uppstår när sådan här musik spelas! Verkligen alla dras med och sjunger med, klappar i händerna och jublar.
Jag vet att det är rätt många klipp men ni kommer inte ångra er om ni tar er tid till att lyssna på dom! :)

Some More @ Ha'Penny Bridge Inn
Galway Girl (+ nånting instrumentalt) 

Seven drunken nights



@ The Oliver St. John Gogarty
Whiskey in the jar

En av killarna sjunger på irländska! Och pratar lite om språket.

Instrumental med trumma, flöjt, gitarr & fiol.

Galway girl

A very Irish night part 1

Fredagskväll 2011-02-18
Emelie var och besökte mig denna helgen! Här är ett inlägg från innan helgen och här är ett inlägg efter att helgen var över. Hon kom till mig någon gång på dagen och var med under eftermiddagen när jag jobbade. Efter jag slutat blev det ombyte, sminkning och sedan rörde vi oss in mot Dublin! När vi kom in gick vi och åt på vad som kan ha varit världens sämsta kinabuffé. Blev till och med sjuk, men mer om det i nästnästa inlägg. Efter det gick vi till Merchant's Arch en sväng och sedan Ha'Penny Bridge Inn och lyssnade på ljuva irländska toner från ett band vid namn Some More. Vi hann dock bara lyssna på ett fåtal låtar innan det var dags för dom att sluta. Vi ville lyssna på mer så vi gick till The Oliver St. John Gogarty där ett annat band spelade. Mycket stämningsfullt!
Emelie & Jag på Merchant's Arch

Guinness

Merchant's Arch

Bandet, Some More, som spelade på Ha'Penny Bridge Inn. Gitarr, fiol & flöjt. Ljuvligt!


Två muppar

Två av fyra som spelade på The Oliver St. John Gogarty


Snart redo att åka

Hej!
Har allting färdigpackat och fixat innan jag åker till Emelie. Väntar bara på att Anne eller Derek ska komma hem. Båda barnen är utomhus så jag har inte jättemycket att göra. Ska nog sätta mig i soffan och läsa lite mer ur The Last Song. Det var flera veckor sedan jag lånade den men jag började inte läsa förrän några dagar sen bara. Den är bra i alla fall!
Vädret har varit alldeles strålande hela dagen, solsken och knappt några moln på himlen. Det är nog den varmaste dagen sen jag kom hit, så härligt! Men som vanligt är alla irländare för lättklädda. Visst att det är rätt varmt men det är inte riktig sommarvärme än. Nåja, det är dom som blir sjuka, inte jag. Hoppas jag i alla fall. Nej nu ska jag kila ner till nedervåningen. Vi hörs imorgon kväll eller på söndag igen! Ha en fin helg allihopa. :)
Dålig bild tagen med min cam från mitt fönster nyss. Kan ni se att träden (bakom husen) börjar få sina löv nu?

Retlig

Hej hej! :)
Om ni undrar varför jag är så seg på att uppdatera så är det för att jag har varit på riktigt uselt humör idag. Vet inte varför men jag har sovit otroligt dåligt dom senaste nätterna och just idag blev jag väldigt retlig efter på tok för lite sömn. Men som tur är har det gått över nu. Har även ägnat tid åt att tidsinställa inlägg som jag skrev förut. Tre inlägg på lördag har ni att vänta er! Får bli nåt på söndagen också. Känns bra att jag kommer nånstans.
Nu innan jag går och lägger mig ska jag packa det som behövs för fredag-lördag. Vet inte om jag nämnt det eller inte men jag ska till Emelie i Blackrock! Blir näst sista gången vi ses inna hon styr sin kosa mot Sverige igen. Sad times.
Jag just nu. Borsta håret behöver jag visst göra såg jag.

Tidsinställda inlägg

Hej :)
Jag har en hel del saker som jag skjutit upp alldeles för länge att blogga om. Tänkte (äntligen) göra något åt det nu och tidsinställa lite inlägg som kommer komma upp nu i helgen. Kommer inte vara hemma fredag-lördag och kommer med största sannolikhet inte blogga då så det passar väl bra. Får se hur mycket jag hinner för det är mycket bilder och videos som ska upp! Sen när jag har fått det ur världen ska jag börja blogga om det på en gång istället. Inte bra att skjuta upp saker jämt och ständigt.

A seacht, sju, seven, sept, siete, sieben

Idag är det 7 månader sedan jag kom till Irland! Tiden verkligen flyger iväg!
2010-09-06 - precis landat på Dublins flygplats

En dikt

När jag loggade in på Facebook imorse såg jag att fina Emelie hade skrivit en liten dikt.

Anna, min vän
Vad ska hända sen?
När jag landet Irland flyr
Och min kosa mot Sverige styr
Och sedan när jag vid spisen står
Kommer jag minnas hur västerbottningarna potatisarna flår
Och EN MOROT!

Irland - It's good for you!

Emelie & jag


Chop Chop Carnage Stew. Så förstår ni bättre.

Är det inte det ena

.. så är det det andra. Är så himla trött på blogg.se's krångel jämt och ständigt! Hur många gånger kan det inte se ut såhär när man ska logga in på bloggen?


Eller som nyss. "Några minuter" för dom är över en timme tydligen för det har inte gått att logga in sen kl 9 (irländsk tid):


Djupa andetag, Anna. Djupa andetag.
"Djupa" är för övrigt ett väldigt fult ord. Djupa? Djupa. Ser helt stört ut när man skriver det. Och ungefär där förlorade ordet sin innebörd. Var tvungen att googla ordet to make sure att det faktiskt existerar. ;)

Painful Patriotic Pancakes

Hej! :)
Idag blev det pannkakor till lunch. Igen. Visst att det är gott men jag börjar tröttna lite! Speciellt eftersom det blir en sån himla röra när man lagar det... Man spiller alltid lite mjöl, det droppar pannkakssmet på spisen när man häller smeten i stekpannan, det blir sjukt mycket disk av det, första pannkakan blir alltid kaos eftersom värmen inte är helt rätt, ooooch så vidare. Men barnen blir så glada av det och blir på superbra humör så det gör nästan inget. Men bara nästan. Tur att det inte är såhär varje gång bara:


(Och bara för att jag är busig får ni den dolda länken på bloopers and shizzle. Enjoy!)

Pancakes in the making



Sugar for the flavour ;)


Här är en som är söt som socker ♥


Luke's doing his homework

Nytt i garderoben

Igår innan bion strosade jag runt i lite affärer i köpcentret. Kan ju säga att jag inte var ensam om det! Var helt smockat med folk för att vara en söndag eftermiddag. Ut i solen och gör nånting istället, people. Höhö. ;) I alla fall, här är det jag hittade:

Världens skönaste jeans från Penneys €11
Kjol från H&M €7,95
Gult nagellack från H&M €3,95
Läppglans (strawberry mint, luktar så sjukt gott!) från H&M €2,95
Schampo & balsam från Dunnes Stores €3


Värt att notera: jag handlar mer på H&M här än vad jag gör i Sverige..? Konstigt.

Time has been replaced by a countdown

26 days left to go.
Tills min familj kommer. ♥
Lördag 30 april - tisdag 3 maj. Är ledig lördag-måndag för första måndagen i maj är en bank holiday = ledig dag. Hoppas jag i alla fall. Min värdmamma är inte ledig men min värdpappa har varit ledig förut när det varit nån bank holiday. Min värdmamma sa att hon kunde försöka få ledigt från jobbet måndag-tisdag. Hoppas hoppas hoppas. LYCKA!

Trött

Hallå!
Hade svårt att somna igår och sov inte så himla bra inatt. Vaknade flera gånger av att det var kallt bland annat! Har elementet igång varje natt och jag sover alltid med pyjamas (är helt kär i mina nya pyjamasbyxor) och jag hade även dubbla strumpor. Ett par vanliga och ett par "fluffiga". Ändå var det svinkallt! Hade tänkt gå och lägga mig nu ett tag och sova. Har ändå inget bättre för mig och vädret är grått och trist och regnigt till och från.
Får hålla upp huvudet med handen så jag inte somnar


En fin låt som jag tycker om. Klicka på länken för att lyssna på låten på Spotify.
Raymond & Maria - Som


Det är för tidigt!

För att få myggbett! Tre stycken på ett och samma ben. Ett precis under knäväcket och två på vaden.
 

Source Code

Vilken bra film, verkligen sevärd! Jag är dålig på att förklara vad filmer handlar om utan att avslöja för mycket (läs: allting) men här är det som står om filmen på UCI's hemsida:

‘Source Code’ is a smart thriller simmering with tension and threaded with mind-boggling twists.
Following the bombing of a Chicago commuter train, Captain Colter Stevens wakes up to discover he is part of government experiment that enables him to live the final 8 minutes of another man’s life. Now Colter must relive the train bombing over and over again, searching for clues to find out who is responsible and prevent a second attack that threatens to kill millions of Chicago citizens.

Man sitter på helspänn hela tiden och man vet aldrig riktigt vad som ska hända. Långt ifrån förutsägbar som många andra filmer är. Rekommenderas! 
Åt middag på Burger King

Biobiljetten

Har varit på två biografer här i Dublin och båda säljer Karamellkungens lösgodis! Men kolla på priset... €1,85/hg - €18,50/kg. Det kostar nästan 170 kr/kg, över 100 kr mer per kilo än hemma i Sverige.
G A L E T !

Efter bion, ungehär halv nio på kvällen. Fortfarande ljust. :)



Bilderna är tagna med min mp3, därav den lite sämre kvalitén på bilderna. Shoppade även lite innan bion. Om jag orkar fota allting så kommer det upp ett inlägg lite senare annars får det bli imorgon istället.

Bio

Har så ofantligt tråkigt så jag tänkte gå till the shopping centre och strosa runt lite, äta tidig middag och sen gå på bio. Ska se Source Code har jag tänkt mig! Läste på en annan blogg att den ska vara rätt bra och spännande. Något som inte är lika spännande är att jag får gå själv, men vad ska man göra...

HMV, New Look & Forever 21

Nu har jag vaknat till lite så tänkte visa er mina inköp från igår!

HMV
Bra hörlurar! Hoppas jag i alla fall. Flätad sladd. Nedsatt från €34,99 till €24,99. Försäkrade dom dessutom i ett år för €2,99 så skulle dom gå sönder får jag ett par nya. ;) Gäller att inte slarva bort kvittot nu bara.


New Look
Jeans €11,99


Blommigt skärp €6,99


Forever 21
Kofta, nedsatt från €23,80 till €12,99

Klänning, nedsatt från €26,80 till €14,99
Cred till alla modebloggare som tar dagens outfit-bilder varje dag. Hur bär dom sig åt? Spenderade 10-15 minuter med självutlösaren innan jag gav upp. Fick bli en muppig bild där jag håller kameran så långt ifrån mig som möjligt och tar en bild. Den är mycket finare på än när den hänger på en galge. Kurvor.


Örhängen, €2,90 och €4,90

WinterHeart

Förresten... är det ingen av mina läsare som läser någon annan blogg än min? Kan ni gissa hur många tips på bloggar jag fick? INGA. Skäms på er. Vill ju ha nånting mer att läsa! Så pretty pretty please, kom med tips! Här är ett till från mig i alla fall:

- WinterHeart
"Allmänt tramsig och självgod bögblogg", för att citera det han själv skriver om sin blogg. Stämmer väldigt bra. Sarkasm använder han sig väldigt mycket av också. Gillar bloggen! Humor enligt mig men vet inte om alla förstår den, som jag skrev om Gaymasen, men den här är "värre". Han är lite småelak ibland också och brukar skicka väldigt förolämpande julkort. Hysteriskt roligt haha! Lite dryg humor sådär men jag gillar't.

Naoisepaoise

Hej bloggeeeeen.
Träffade ju som sagt Naoise tidigare idag inne i stan för att käka lunch. Vi käkade på Jimmy Chung's, en kinesisk buffé. Himla god mat! Ligger precis vid River Liffey på den norra sidan - Eden Quay tror jag gatan heter. Vi satt där i nån timme medan vi åt och snackade en massa. Sen blev det ett besök på Penneys men det var så himla mycket folk där! Mer än vanligt alltså. Och varmt som fan var det, hört talas om AC typ? Ett bsök som borde tagit 20 minuter tog oss en timme. Främst på grund av kön till provrummen. Efter det tog vi en välbehövlig sittpaus på att café. Drack Nestea's citron-iste och fick lite sommarkänslor. Vips så var klockan 5 (vi möttes upp kl 1) och det var dags för Naoise att dra vidare. Jag gjorde dock en liten shoppingtur för mig själv tills affärerna stängde vid 7, hittade en himla massa fint. Men mer om det i nästa inlägg.
Naoise inne på Penneys

Vi två precis innan vi sa hej då

Det är inte lätt när det är svårt

Villy: har en kall guinness i kylen, den har stått där i ca 2 veckor...
Jag: vad väntar du på?
Villy: vet inte... kanske på att den ska klona sig...
Jag: lycka till med det
Villy: eller så skiter jag i det och dricker upp den...
Jag: det alternativet har min röst ;)
Villy: oki
Jag: själv så kan jag inte dricka pga mediciner jag fick
medinenerna*
men VA FAN
MEDICINERNA*
Villy: FAIL............

Utdrag från våran Facebook-chatt. Det är fan inte lätt att stava ibland. Medinenerna?!?!
I alla fall, ska åka in till Dublin nu och träffa Naoise för lunch. Lär bli lite shopping sen. Är i behov av ett par hörlurar IGEN. Ska försöka hitta ett par jeans också. Men lär komma hem med en massa onödigt, utan det jag egentligen skulle köpa. Kan lätt bli så.
Jag & Naoise i september

Håll tummarna

... för att min familj (minus storebror) kommer hit några dagar i slutet av april/början på maj! Mamma, syster och låtsaspappa. :) Skulle vara så kul!
Jag och syster Malin i vintras :)

Mamma Eva i 'sparkdräkt' från Penneys. ;)

Låtsaspappa Benny! :)


Har inga nyare bilder på dom eftersom jag inte träffat dom sen när jag var hemma i tre veckor i vintras. Vaknade för övrigt strax efter klockan 8 imorse av ett sms från mamma där hon berättade om deras planer. Två timmar innan jag hade tänkt gå upp haha. Slapp i alla fall stressa som jag annars brukar få göra!

RSS 2.0