Bråttom!!!

Har egentligen inte tid att skriva, ska vara i Dublin kl 1 för att möta upp dom andra tjejerna och jag har fortfarande inte packat färdigt. Vi ska som sagt bo på hostel inatt och ikväll ska vi ut på nattklubb. Morgondagen kommer spenderas i Dublin -> kommer inte kunna blogga nånting. Nåja, vi hörs imorgon eller på måndag igen! Ha en trevlig helg och Happy Halloween!

Dublin wax museum

I måndags så lämnade vi (jag & Marika) Malahide på förmiddagen för att åka in till Dublin! Vi mötte upp Saskia, en vän till Marika som också är au pair i Wicklow, och vi beslöt oss för att gå på Dublin Wax Museum. Det var roligt att göra nånting annat ännat att endast strosa runt på Dublins gator! Jag tok på tok för mycket bilder när vi var där men dom flesta ligger uppe på Facebook. Här orkar jag bara ladda upp några stycken. Om ni vill kolla på alla bilder så är det bara att klicka här -> ♣ Dublin Wax Museum - October 25th

Jag känner mig svensk. Haha.

Fick ju som sagt paket från Sverige idag (tack mami! ♥) med lite smått och gott! Det innehöll lösgodis, Marabou-choklad, Svennes kaviar, Leksands knäckebröd, ostbågar med chilismak, ett svenskt/irländskt grenuttag och dom fem första böckerna ur serien Sagan om Isfolket!




& River, ostbågarna var inte söndersmulade! ;)

Paket!

Woho, paketet från Sverige kom tidigare idag! Har inte tid just nu att fota allting och hålla på eftersom jag fortfarande jobbar och pappan inte är hemma, men det kommer ett inlägg lite senare. Håll utkik! ;)

Redo för helgen!

Fick nyss veckans lön av Anne. Veckor som barnen till exempel har lov, som denna veckan, så får jag €150 istället vilket är jäkligt nice! Och jag som inte ens jobbade i måndags haha. Nåja, jag klagar definitivt inte! Nu är jag redo för helgen och alla dess utgifter. Ska möta upp 4 andra au pairer i Dublin på lördag, vi ska bo på vandrarhem över natten, gå ut på nattklubb på kvällen och under dagen lär det bli lite shopping! Sen tillkommer ju mat (chicken wrap! ♥) och sånt och eventuellt en taxiresa tillbaka till v-hemmet på lördag kväll/natt. Kommer bli grymt och det är ju alltid kul med lite extra pengar i plånboken!

Night out @ Gibney's in Malahide

För att fortsätta inlägget efter det om Wicklow så åkte vi på söndagen in till Dublin! Planerna var att vi skulle åka direkt till Malahide för att träffa Sylwia, en vän till oss, men vi hann med lunch, shopping och fika innan vi började röra på oss. Tanken var att vi skulle ta the dart men såklart så ska den inte gå just den här helgen?! Blev till att försöka lokalisera en buss som skulle ta oss dit istället. Väl där så väntade middag, en massa snack, gnäll, mer gnäll, *nicka och le*, eh, mer snack. Beslöt oss för att fixa iordning oss för en kväll på puben eftersom väldigt många är lediga när det är bank holiday. Sagt och gjort, utgång blev det och det var mycket folk ute på en söndag!








Svamp

Varje sommar & höst brukar vi alltid plocka en massa svamp hos min mormor. Förra hösten plockade vi 27 kg höstkantareller på två dagar, så stört mycket svamp! Men denna hösten, dels för att jag just nu befinner mig på Irland men även för att både mormor & Lasse (min låtsasmorfar) är sjuka, så är det såklart inte möjligt. Pratade om detta med min morbror på Facebook haha...

Jag: inget svampplock i år då? ni hade ändå inte klarat det utan mig ;);) haha
Villy: hmmm
Jag: påstår du att du kan tänka som en svamp med nån annan än mig?! haha
Villy: sant..
Jag: juste ;);)

Ja alltså, eh, jag och min morbror är inte helt friska i huvudet. "Tänk att du är en svamp, var skulle jag vilja växa då?!" brukar vi säga till varandra när vi är ute och plockar svamp. Med framgång uppenbarligen, jag kan garantera att ni hittar mer svamp! Haha.

Förra årets skörd: 18 påsar à 1,5 kg styck

Men vad fan!

Försöker låna om mina böcker via internet (eftersom jag inte kommit iväg till biblioteket ännu och lånet går ut idag, torsdag) men tror ni det fungerar eller? Nej! När jag klickar på "renew your loans" för att komma till sidan där man loggar in och shizzle så kommer denna sidan upp istället:


"Invalid session". Well, jag har inte varit inloggad på tre veckor (sist jag lånade om hehe), men vad fan?! Ingenting händer ju när jag klickar på länken under som det står. Jag vill inte behöva betala för böckerna bara för att deras hemsida är helt buggad! Jag är dessutom säker på att jag loggade ut sist, så jag fattar inte hur det kan vara "invalid session" efter att man loggat ut. Idioter. Kan ju inte gå dit under dagen heller eftersom jag tar hand om barnen då. Får kanske fråga pappan om jag kan sluta ett par timmar tidigare så jag har tid att gå dit...

Update: Mejlade biblioteket igår efter jag skrev det där och nu är böckerna omlånade!

Wicklow

I lördags åkte jag som sagt till Marika i Wicklow! Vi gick till Tesco och köpte ingredienser till tacos, gick hem till henne uppför världens mördarbacke, chillade i hennes rum och sen lagade vi tacos! Det var så otroooligt gott, länge sen man käkade det. Gjorde en egen liten vitlökssås till mig (i min familj finns ingen vitlök nämligen. sjukt.) men i efterhand var det kanske sådär smart, andedräkten blir ju inte den bästa haha ;) Chillade lite mer i hennes rum med massa snack, dator, choklad och hade det allmänt trevligt! När klockan blev lite mer öppnade vi Spotify, taggade till till Basshunter - Now you're gone (HAHA! den är faktiskt bra. lovar!) och började göra oss iordning inför kvällen. Gick ner "på stan" till The Old Forge där kvällen spenderades. Musiken var usel, med vissa ljusglimtar, men vi hade det sjukt kul! :)












Söndagsmorgonen/förmiddagen blev rätt seg efter att ha kommit i säng vid 3-tiden och vaknat vid strax efter 9. Hur kommer det sig att jag aldrig riktigt kan sova ut efter att jag har druckit, även fast jag inte är bakis? Sjukt irriterande. I alla fall, efter dusch, frukost och lite segande tog vi bussen in till Dublin. Jag som brukar klaga på att mina bussresor kostar €2,20 (€4,40 tur & retur alltså) känner mig nu rätt bortskämd. Att åka till och från Dublin från Wicklow kostar €12,44-€14,40 beroende på om du köper returbiljett för samma dag eller inom en månad. Fick alltså betala €14,40 för endast bussresan! Helt sjukt att Marika måste betala det varenda gång hon vill ta sig till och från Dublin.

Irland, den gröna ön





Kyckling

Alltså shit, vad har hänt med min uppdatering här?! Har inte ens lagt in helgens bilder i datorn från kameran! Eller fortsatt lägga upp bilder från när jag var i Galway. Fy fy fy. Har bara inte orkat och i och med att jag passar barnen hela dagarna nu så har det inte riktigt blivit av. Nåja, jag ska rycka upp mig!

Åt en så jävla god middag idag! Det var kycklingbröst som hade skurits nästan helt itu på mitten, fyllts med Philadelphiaost och rosmarin, och sen lindats in i en tjock skiva skinka eller bacon! Tillagat i ugn. Med det blev det ett hopkok av morötter, kål och lök - mums! Nånting du skulle gilla mamma. :)
På tal om kyckling... McDonald's här har världens godaste chicken wraps! Åt det både i söndags och måndags men var för glupsk för att hinna fota spektaklet innan jag började äta hehe ;) Får komma ihåg det nästa gång!

Nu ska jag börja med att lägga in bilderna i datorn och sen får vi se om jag orkar lägga upp nånting på Facebook eller här i bloggen. Vi hörs senare igen! :)

I'm home!

Hemma efter en helg i först Wicklow, sen Malahide och idag Dublin! Nu ska jag snart käka middag men sen ska jag försöka blogga igen innan jag somnar. Barnen är ju hemma från skolan den här veckan så det blir till att jobba hela dagar nu, kommer alltså inte kunna sitta alltför mycket vid datorn under dagen. Fast Derek är ju fortfarande hemma så vi får se hur det blir :)

Kolla in!

MARIKA

Off to Wicklow

Nu börjar jag alldeles strax röra mig mot bussen som tar mig in till Dublin, sen blir det till att åka till Wicklow för att träffa Marika! :) Jag ska ha en helt grymt bra helg! Hörs imorgon igen, ciaooo!

Testing, testing

Ska bara se hur det här funkar. Blogg.se har nämligen fixat så att man kan göra tidsinställda inlägg! Finally! Nu väntar jag bara på att dom ska göra nånting åt uppladdningen av bilder, vore ju rätt nice om man kunde ladda upp mer än en i taget!

Långhelg

Det är tydligen bank holiday (har fortfarande inte fattat vad det är, hej Google!) på måndag så Derek sa till mig idag att jag är ledig då. Jaha. Barnen har höstlov nästa vecka fick jag också reda på idag, men jag var tvungen att fråga läraren om det. Det stod liksom ingenstans om det och varken Emily eller Luke hade fått reda på det i skolan, enligt dom. Hade jag inte frågat läraren hade jag gått med barnen till skolan som vanligt. Hade nog sett roligt ut...

Är verkligen inte på tipptopphumör just nu. Vill att det ska bli morgon så jag kan åka till Wicklow och ha kul, dricka onödigt mycket alkohol imorgon kväll och sen vill jag att det blir onsdag då Anne kommer hem. Behöver verkligen prata med henne just nu, hon kunde inte åkt till Frankrike vid ett sämre tillfälle alltså! Hoppas verkligen att allting löser sig bara. Jag vill verkligen se Kalle Anka kl 15:00 på Julafton nämligen, i Sverige...

Klump i magen

Jävla skit. Fixar inte DU det här är vi inte längre vänner, jävla pundhora. Hoppas du är nöjd!

/ fuck my fucking shit life

Short message service

Fick ett sms från min söta mamma tidigare idag:
Paket på väg med böcker, godis, ostbågar, kaviar och kontakt ;)

WOHO säger jag bara! Ska få dom första böckerna i serien Sagan om Isfolket, lösgodis, Marabou-choklad, ostbågar, kaviar (skickade du knäckebröd också eller?! haha) och en kontakt - ett grenuttag med ett irländskt uttag som man sätter i väggen, men själva grenuttagen är till för svenska kontakter. Capisce? Ni ska få se när paketet väl kommer!

Dress up day in school






Emily som Snövit och Luke som brandman!
Ljudnivån vid skolan idag var minst sagt hög, alla var så uppspelta över deras utklädnader haha. Både Luke & Emily var uppe och påklädda när jag gick upp 07:50 för att väcka dom. Blev en lugn morgon utan stress med andra ord!

Pssst, dom oredigerade bilderna finns som sagt på Facebook för er som är vän med mig där.

Hysteriskt roligt!



Loggar in på Facebook nyss och ser alla dessa statusuppdateringar. Hysteriskt roligt haha, snö i oktober i Stockholm! Visserligen lär det smälta bort lika fort men ändå, skönt att jag slipper eländet redan i oktober. Vissa verkar dock gilla det men jag kan lova att dom inte kommer vara lika glada i februari/mars, haha!

Update:

Galway

Okej, så min lördag och söndag spenderades i Galway! Jag åkte dit med Caroline från Tyskland och Annukka från Finland. Bussen från Dublin gick 09:00 och 12:30 ungefär var vi framme i Galway. Bussresan tur och retur kostade €19! Det första vi gjorde när vi kom fram var att gå till vandrarhemmet, fräscha till oss lite, lämna våra väskor och sen begav vi oss ut på stan ("stan", hehe)! Första anhalten var Subway för lunch och sen gick vi till havet - Nordatlanten närmare bestämt! Vi gick runt i solskenet, tog en massa bilder, doppade händerna i vattnet, plockade lite snäckor och gick lite till och bara njöt och snackade en massa. Det var otroligt fint där och vädret var helt fantastiskt!
Efter det gick vi tillbaka mot stan igen, där vi gick längs River Corrib tills vi kom till Galway Cathedral och gjorde en kvick visit där. Ut på gatorna igen utan något speciellt mål i sikte till vi tillslut fick för oss att gå till Penneys eftersom Caroline inte varit där ännu. Vid det här laget började dock alla affärer stänga så vi hann bara med det och ett snabbt besök på Dunnes innan vi bestämde oss för att gå tillbaka till vandrarhemmet och börja fixa oss inför kvällen. Gick till en off license-butik och köpte ett par Bulmers var att föra på!
Utgång på kvällen som sagt. Vi hade det otroligt kul till en början med Guinness, Hooker (en sorts öl), Bulmers och nånting som jag inte kommer ihåg namnet på. Kvällen slutade dock i missförstånd och sura miner men nu har allting löst sig! På grund av missförståndet på kvällen så var vi inte direkt pratglada dagen efter så vi åkte hem rätt tidigt från Galway. Ingenting var öppet ändå och det duggregnade lite, så...


















Irland, den gröna ön (på hemvägen)





Kika in i mitt album ♣ Adventures in Ireland för att se alla bilder.

Vad tyckte jag om Galway då? Tja, otroligt litet! Vi var inte ens där i 24 timmar och det känns som att vi såg allt som finns att se under den tiden. Utelivet är sämre än i Dublin, men kvällen slutade ju rätt misslyckat också. Det är väldigt tyst där, jämfört med Dublin, det är inte lika mycket ljud från trafik och grejer. Men, väl värt ett besök tycker jag! Liten och mysig stad, trevligt att det ligger så nära havet och lite mindre oljud uppskattas alltid. Tror dock inte att Galway är en stad för mig!

Kenza & Tyra show

Kollar just nu på Kenza & Tyra show (väntar bara på att det ska sluta lagga sönder när man kollar) men så fort jag tittat färdigt på det så ska jag blogga om helgen som varit när jag var i Galway! Har skjutit upp det och sen glömde jag helt enkelt bort det. Men kika in här om lite mer än en timme så bör inlägget vara publicerat!

Upp och ner

Tummen upp för att det snart är helg! Att jag slutar jobba om tre timmar. För det fina vädret (med fint väder här menas inget regn alltså). Och att det snart är helg. Igen. ;)

Tummen ner för att det skvätte varmt smör på mitt finger när jag stekte en hamburgare tidigare idag. Aj som in i vassen! Och att Bella & Nils tydligen gjort slut?! Vafan. ._.

Luke kommer hem från skolan om tjugo minuter ungefär. På torsdagar går han på nån dansgrej, hip hop-dans tror jag, så han slutar ungefär en timme senare och han går hem från skolan själv så jag slipper gå och hämta honom. Jag hatar dock torsdagsmorgnar. Barnen är alltid som jobbigast just på torsdagar, jag fattar inte varför. Tar längre tid på sig att klä på sig, dom bråkar med varandra, borstar inte tänderna ordentligt, borstar inte håret ordentligt, glömmer alltid att ta ner deras jackor och vi går alltid hemifrån senare än 08:40 på grund av det. Nåja. Imorgon får dom ha sina Halloween-utklädnader på sig i skolan. Emily ska vara Snövit och Luke ska vara brandman eller Dracula. Får se till att fota spektaklet!

Tacos & utgång

Vill ha lördag nu! Ska nämligen åka till Marika i Wicklow (countyt under Dublin) och spendera helgen där. Båda två år sjukt sugna på tacos så vi ska äta det på lördag :') Blir även utgång på lördag kväll, får se vad Wicklows nattliv har att erbjuda ;) Jämfört med hemma i Sverige går jag ut mycket mer här men jag tycker faktiskt det är roligare här än hemma! Folk är mycket mer sociala och pratglada. Och det är ju såklart alltid lika spännande att prata om att man är från Sverige, hoho. Folk är verkligen fascinerade. Har även fått frågan om jag är besläktad med Stieg Larsson ett par gånger HAHA! Good times.


En vanlig onsdag

Upp som vanligt på morgonen, iväg med barnen till skolan, hem igen och råka somna, vaknade i lagom tid till Masterchef Australia, hämta Emily i skolan, läxor, hämta Luke, läxor, "lunch", leka ute, diska, titta på tv, få barnen att duscha, Anne kommer hem, jag sätter mig vid datorn, läser bloggar och nu bloggar jag själv ;) Ja, det var min dag det i stora drag. Hur har ni själv haft det?
Jag har fortfarande inte städat rummet, fy på mig! Hade dock tänkte att kanske gå till the shopping centre imorgon, är i behov av en ny jacka. Skulle även behöva gå till biblioteket och lämna tillbaka böckerna jag lånade för en evighet sen som jag fortfarande inte har läst. Kan lika gärna lämna tillbaka dom istället för att låna om via internet igen för jag kommer ändå inte börja läsa. Det är så mycket lättare att bara sätta sig vid datorn och ruttna. Hemskt. Väntar dock på paket från Sverige då jag bland annat kommer få dom första böckerna i serien Sagan om Isfolket, iihk! När jag väl får paketet, mamma, kommer jag börja läsa på en gång. Har ni inte läst böckerna, gör det!
Nu väntar jag på att middagen ska bli färdig, är så jäkla hungrig. Kommer nog aldrig vänja mig vid att äta middag runt klockan 8 varje kväll - tycker det är på tok för sent... Hörs senare!

Fråga: hur det är att vara au pair

Fråga: Hur är det att vara au pair? Jag tänkte bli det i usa:P

Svar: Det är otroligt kul! Jag njuter verkligen av mitt nya liv här på Irland. Det här är nånting som jag velat göra väldigt länge och även 'planerat' väldigt länge inför. Jag har hittat en superbra familj, jag är nöjd med mina arbetsuppgifter, min lön och jag känner att mitt jobb är väldigt givande. Här kommer lite tips och saker du kan tänka på innan du åker iväg.

♣ Prata mycket med olika familjer innan du bestämmer dig!
♣ Om det är nånting som inte känns rätt - börja prata med en annan familj. Det är ändå under en längre period du kommer bo hos familjen.
♣ Tveka inte att fråga om någonting, hur "dumma" frågorna än kan verka
♣ Gör klart för dig exakt vad som förväntas av dig angående arbetsuppgifter, lön, hur mycket ledigt du kommer ha över t.ex. högtider osv., om du förväntas ta hand om barnen under lov/lediga dagar och om du då kommer få extra betalt, när du förväntas sitta barnvakt och hur ofta och även där om du får extra betalt eller inte, om du förväntas ta hand om några husdjur, om du har tillgång till internet och så vidare
♣ Med andra ord, försök att tänka på allting så det inte blir några otrevliga överraskningar när du väl kommer till familjen
♣ Åk inte iväg i hopp om att allting kommer vara en dans på rosor för det kommer det inte! Det kommer finnas stunder då du ifrågasätter ditt val om att åka iväg, din förmåga att ta hand om barn, huruvida det var så smart att 'lämna' all familj och alla dina vänner bakom dig och börja på någonting helt nytt. Allting kommer inte vara jättelätt hela tiden!
♣ Försök att hitta andra au pair:er i närheten där du bor och försök "networka" så mycket som möjligt. Knyter du inga nya band kan jag lova dig att din vistelse kommer bli otroligt tråkig. Var mer social än vanligt helt enkelt!

Det positiva överväger såklart det lilla negativa som finns. Jag trivs verkligen bra här och jag ångrar absolut inte att jag åkte hit! :)

Skype

Vad skulle jag göra utan Skype? Så himla smidigt när man vill prata med någon och det är dessutom gratis! Gäller bara att komma ihåg att logga in haha. För er som har Skype eller vill skaffa det så kan ni lägga till mig om ni vill! anna.larsson91 är mitt användarnamn där. Jag måste dock varna er, följande sak kan nämligen inträffa... ;)

STILLBILDER!







Ah det ska bli så kul att träffa alla snart ("snart"... 2 månader!) igen! Min konstiga morbror, Anna som har flytt till New York men som också kommer hem över jul, systeryster, mamma & Sotis! Och såklart alla andra som jag hoppas på att få träffa! Ni får hojta till om ni är hemma under tiden jag är i Sverige :) Kommer ha ett minst sagt fullspäckat schema men det har jag absolut ingenting emot!

Sovmorgon

Har sovmorgon imorgon då Derek tar barnen till skolan eftersom han ändå ska till sjukhuset så jag börjar inte jobba förrän 13:25 då det är dags att hämta Emily från skolan! Har ändå ställt klockan för att förhoppningsvis undvika att sova bort hela dagen och jag måste verkligen städa mitt rum. Det är kaos sen jag var sjuk, mamma var här och efter i helgen. Ser helt hemskt ut. Jag är som mest "peppad" att städa rummet på kvällarna, säkert bara för att jag inte kan göra det - barnens och föräldrarnas rum är under mitt och jag skulle helt enkelt föra för mycket liv när jag städar. Typiskt.
Är fortfarande så sjukt glad över att jag ska åka hem till Sverige i hela tre veckor, så underbart! Två månader kvar. Nu är det strax dags att sova, god natt alla läsare!

LYCKA!

Utresa: 18 december 2010 från Dublin till Skavsta
Återresa: 8 januari 2011 från Skavsta till Dublin

Bokade nyss min hemresa över jul och nyår - blir hemma i tre veckor! Så jävla nice ♥ Ska passa på att träffa så många som möjligt! Aaah! Naoise ska som sagt passa barnen under tiden jag är borta, därför jag kunde vara hemma så länge i och med att hon har jullov under (nästan) hela den perioden. Jag är så jäkla glad just nu! ♥

Halvår?

Fan, jag skulle sagt att jag bara skulle vara på Irland i ett halvår istället! Precis alla som har sagt att dom skulle komma och hälsa på nu i höst/innan jul har skjutit upp det till nästa år istället. Det här är inte riktat till någon speciell person men det är liksom lite svårt för mig att ta mig hem till Sverige bara sådär om jag skulle vilja träffa någon, som ni nog förstår. Orka lova nånting och inte hålla det bara för att "det finns gott om tid en annan gång istället".

/ klagat färdigt

Behöver sööömn

Internet är segt segt segt!
Kom hem vid 4-tiden idag efter ett roligt dygn i Galway! Inlägg med bilder om helgen kommer imorgon men för er som har mig på Facebook så ligger bilderna redan uppe där. Går mycket fortare och det är mycket bekvämare att ladda upp bilder där. Dumma blogg.se. Nu ska jag slänga in nån film i DVD-spelaren och sen sova. Hörs imorgon, god natt!

Måste kila!

Det var lite oklart hur bussarna gick från min busstation nu på morgonen så jag måste gå redan nu hade jag tänkt! Vi hörs imorgon igen, ha en trevlig helg!

Christmas

Som det ser ut just nu kommer jag åka hem lördag den artonde december och tillbaka igen tisdagen den tjugoåttonde december! Ingenting är dock bokat än men det blir troligtvis dom datumen. Naoise ska passa barnen under tiden jag är borta! Väntar bara på att hon ska prata med Anne så att jag slipper prata mellan dom hela tiden. Hoppas på att få klartecken snart så att jag kan boka biljetterna!

Nu ska jag däremot sova, ska upp om 6½ timme. Hörs vi inte imorgon bitti så får det bli på söndag igen. Uppdateringen kommer, som ni säkert förstår, få lida lite. God natt!

Packar

Håller just nu på att packa inför imorgon och söndag! Ska ju bara vara borta över natten men måste ändå ha ombyten med mig och lite prylar och så. Blir troligtvis utgång imorgon kväll! Nej nu måste jag fortsätta, ska upp olidligt tidigt imorgon. Bussen från Dublin går kl 9 men jag måste ändå åka härifrån kl 7 - räknar med 1 timme med bussen eftersom jag inte vet hur trafiken kommer vara och sen måste jag ta mig till busstationen från Hawkins Street. Och köpa nån frukost att ha med mig på bussen. Hörs senare!

The proudest au pair in the world

:') Det är jag det!





Tack Nordea!

Säg vad ni vill om deras internetbank (speciellt "Förenklad inloggning") som alltid krånglar, men servicen är det inget fel på! Skickade ett mail till Nordea förra veckan angående en ny kortläsare eftersom jag tappat bort min och undrade om dom kunde skicka en till mig här på Irland. I förrgår fick jag bekräftat att den var skickad och skulle vara här inom en vecka men jag fick den nya kortläsaren alldeles nyss i brevinkastet! :)


Italien

Jag vill åka till Italien. Hur kan man inte vilja det efter att ha läst den här bloggen sedan flera månader tillbaka, kanske till och med ett år? Jag blir så jäkla inspirerad! Hon har även varit au pair här i Dublin. Gah, jag vill också till Italien och bli solbränd, sitta på mysiga caféer och dricka alla möjliga sorters kaffe och cappuccino, lära mig prata italienska. Avundsjuk.

-> la bella vita <-

Dagen i övrigt har varit seg, därför jag inte uppdaterat. Morgondagen ska ägnas till att fortsätta tvätta och städa, ska även packa inför helgen! Blir nog den lilla resväskan jag fick med mig hit så blir det inte så jäkla krångligt och jobbigt att kånka på. Nu blire att sova snart om jag lyckas slita mig från Spotify. Good night!

Picture

Emily ritade en bild till mig i förrgår :) Gör nånting färgglatt sa jag till henne, och visst fick jag det? Fick bli en dålig bild med webcamen, orkade inte hålla på med min vanliga kamera. Det är jag som har fallskärmen på mig haha! ♥


Lyons tea

Ända (enda? svenskan failar!) sedan jag kom hit har jag börjat dricka sjukt mycket te. Jag kan ju inte rå för att Lyons Tea är så grymt gott! Det är ett irländskt te och är tydligen väldigt populärt här. Här kan ni läsa mer om det om ni vill.


Jag har dock både lite socker och en skvätt mjölk i mitt te (spelar ingen roll vilken sort det är) för att göra det drickbart. Hur dricker ni erat te?

Lighted tweezers

Använde nyss pincetten jag köpte idag till att noppa mina ögonbryn. Helt fantastisk ju! Det sitter alltså en liten lampa i pincetten för att underlätta när man noppar. Aldrig sett att det funnits tidigare. Den var i alla fall värd pengarna jag betalade för den (€2) och även om lampan inte fungerat så bra så var pincetten grym. Finns som sagt på Penneys/Primark!

Woho!

Tog nyss dom två sista tabletterna av antibiotikakuren. Hehehehehehe. In your face!

/ använder bloggen som Twitter

I'm sleeping with Elmo

HÖHÖ.

Skor / Shoe Zone / €16,99


Ring & halsband / Claire's / €5,95/€6,95


Nagellack, pincett (med lampa!), kajal, mascara & en scarf / Penneys / €11,78 för allting


Cardigan / Dunnes Stores / €15


Nattlinne med ELMO! / Dunnes Stores / €6


Köpte även en rakhyvel + rakblad inne på Dunnes, men det var ett jäkla krångel i kassan! Det stod på rakhyveln med stora siffror att den skulle kosta €5,97 men den gick in för €7,22 hela tiden. Stod i typ fem minuter och krånglade och fick hämta hjälp. Till slut gav dom upp och slog in bara streckkoden istället och det slutade med att jag bara fick betala €1,49 för rakhyveln. ;) Sweet! Köpte även glass och åt till lunch (jag vet, värsta rebellen) men den var inge god så det failade ändå haha ._.

Helt sjukt bra!

... som Grynet skulle sagt! Haha kommer ni ihåg henne? :')
"ett par nya skor och lite andra småprylar" blev ett kalas på ungefär €70-75 men jag fick mycket grejer för pengarna! Ska strax visa er vad jag har köpt, måste bara fota allting och hålla på. Derek erbjöd sig att hämta barnen från skolan idag så det kommer bli en lugn eftermiddag.

Ta ingen skit!

Ulf öppnar ett stånd

Någon mer som tycker den här är rolig? Inte? Nehej, det är väl jag som har dålig humor då men jag tyckte det var skitkul haha! (Jag vet, jag ska sova. Snart.)


Back on track

Jag mår bra. Ja jag ser fortfarande lite blek ut och har fortfarande svarta ringar under ögonen som gör att jag ser ut som ett spöke men ändå. Jag fattar verkligen inte hur jag tog mig igenom det här, helt sjukt. Är så jävla stolt över mig själv! Det ska firas med lite shopping imorgon hade jag tänkt. Behöver bland annat ett par nya skor och lite andra småprylar.

Nu är det verkligen dags för mig att sova, klockan ringer om 7 timmar. God natt! ♥

Galway på lördag

Ah, ser fram emot helgen! På lördag morgon åker jag & Annukka till Galway och stannar till söndagen! Har ingen aning om vad vi ska göra och jag vet absolut ingenting om staden så det ska verkligen bli ett äventyr. Nu när jag är här på Irland ska jag försöka göra såna här små utflykter nån helg då och då för att få se mer av Irland. Det enda jag har sett hittills är Dublin City Centre och såklart Blanchardstown här var jag bor. Detta ska verkligen bli jättekul! :) Tanken var att Maria och Sylwia skulle med, men Maria åkte dit den här helgen som var istället (schysst när man redan gjort planer om det?) och Sylwia skulle sova över hos nån kompis (återigen, verkligen jätteschysst). Sofia, en annan kompis skulle också med men på grund av ekonomin så gick det inte. Mer förståeligt och hon sa till i god tid, så :)

Galway ligger på västkusten, rakt till vänster från Dublin!


Klockan 09:00 på lördag går bussen från Dublin och 12:20 är vi framme i Galway. Fick nyss bekräftat att vandrarhemmet är bokat också! Bussturen kostar €20 tur & retur och vandrarhemmet gick på €15 den här gången, inte så farligt! Annukka har tydligen pratat med någon som ska visa oss staden lite fick jag veta nyss, kul!

Lite snabbt bara

Hej :) Tänkte bara uppdatera er lite snabbt om hur det står till för tillfället!
Jag mår faktiskt rätt bra nu. Inte helt frisk nej, men jämförelsevis med hur jag har mått de senaste dagarna så är jag on top of the world. Jag tror jag aldrig i hela mitt liv har mått så dåligt som jag gjort nu den här perioden, jag kan inte beskriva hur hemskt det var. Jag såg inget slut på det hela när febern inte gick ner, jag mådde illa konstant i ungefär 40 timmar (det är sant), när jag inte kunde äta, inte sluta gråta, inte sluta jämra mig, inte kunde sova, inte gå på toa ordentligt, inte kunde röra mig utan att huka mig över spyhinken och så vidare i all oändlighet. Grejen var den att jag inte kunde spy - dels för att det bara inte gick. Tro mig, jag försökte. Det kom inget. Och eftersom jag tar antibiotika morgon och kväll fick kunde jag inte spy då. Hade jag gjort det hade jag varit tillbaka på ruta 1 igen... Eftersom jag inte kunde äta nånting heller så blev det tusen gånger värre - att ta antibiotika på en ekande tom mage är inget jag rekommenderar.
Ringde mamma i fredags i ren panik då jag varit illamående i ungefär 16 timmar i sträck. Inte lätt att hjälpa en otroligt sjuk dotter över telefon... Senare på kvällen bestämdes det att hon skulle åka hit. Hon kunde dock inte komma hit förrän igår och stannade i ett dygn, men jag blev ändå lugnare av tanken att mamma skulle komma hit. Såklart mådde jag bra ungefär hela tiden hon var här, men ändå. Otroligt tacksam för att hon bokade första bästa flyg :)

Blev lite längre än jag tänkt det där, men tänkte ändå skriva om det bättre imorn. Nu blir det till att kolla på Forrest Gump på min nya DVD-spelare och imorgon blir det upp att jobba. Första gången sen i onsdags eftermiddag ;) God natt!
& tack för alla stöttande kommentarer jag fått, både här och på Facebook. ♥

.

risken är väldigt stor att jag åker hem till sverige imorgon...

FUCK MY FUCKING SHIT LIFE!

...

jag har aldrig i hela mitt liv mått såhär sjukt dåligt
mamma kommer hit imorn från sverige
mår jag inte bättre snart -> jag kan inte jobba -> anne måste hitta en ny au pair -> jag måste åka hem till sverige...

hbgergnarejgiroirjeagtgbklhrigoroihawägjfrgiojfriobhroigjaiojghaöijgirajäairjhruhaöijgrpäogjropihjrihnbnäapjgqapoärjgiobtngbsojbpohkjboitnjiotsjöbfoihbjntsiobtjsöblfkmpoäajmbnoubmpboafkgbmpo

Illa, jag mår illa ♪

Jag mår illa på grund av att jag äter ("äter"). Samtidigt som jag mår illa av att jag inte äter. Illamående på grund av att jag är hungrig. Lyckades få i mig 1½ näve cornflakes såhär mitt i natten. Magen kurrar.

Vill bara att det här ska gå över. Kan vi inte bara spola fram tiden några dagar? ._.

Bad kidney infection

Fick hembesök av läkaren idag vid 2-tiden, mitt i en ruskig feberfrossa... Fick beskriva var jag hade ont och så (sidan av magen/bak på ryggen) och han anade att det var njurarna som krånglade (kommer ni ihåg att jag skrev att jag hade en urinvägsinfektion förut?). Fick kissa på en sticka, han tog tempen och det visade sig att jag har "a really bad kidney infection". No shit, Sherlock. Fick en spruta - ve och fasa, ni som känner mig bra vet vilken sjuk fobi jag har för sprutor! - som skulle hjälpa mot febern och den huggande smärtan i sidan. Fick även ett recept för antibiotika så jag har precis påbörjat en kur. Just nu mår jag hyfsat bra om man jämför med tidigare men jag är otroligt matt, trött och hungrig. Åt inte på hela dan till för en halvtimme sen. Typ två tuggor spagetti och tre tuggor kyckling och sen mådde jag illa igen. Spydde tidigare idag precis innan läkaren kom, men det var nog på grund av febern som har legat på 38,5-39,7 större delar av dagen.
Derek har tagit hand om ungarna hela dagen och han ska även ta dom till skolan imorn, men jag måste hämta ungarna på eftermiddagen. Han måste nämligen till sjukhuset på grund av sina njurar. Ironi.

Feber

Kan inte påstå att jag mår så mycket bättre :(
Strax innan 6-tiden idag fick jag världens feberfrossa, började storböla för att allt kändes så jäkla hopplöst, mamman kom innanför dörren - "Anna, are you okay? You look like shit!" - försöker få tag i deras husläkare, inget svar, hämtar termometern - 39,2 graders feber. Mycket för att vara jag som annars ligger på 36-36,5 vanligtvis. Fick nåt febernedsättande, la mig ner i soffan och kände mig miserabel, somnade en timme, tar tempen igen när jag vaknar och nu är jag i alla fall nere i 38,3.
Om febern inte har gått ner till imorn och om jag fortfarande mår skit så tar Derek (pappan) mig till doktorn. Men det är vid såna här tillfällen man vill hem till mamma...

Mår helskumt

Har ont i magen upp mot brösten men smärtan strålar ut bak i ryggen på höger sida, fattar inte vad det kan vara? Mår dessutom lite illa till och från. Aldrig haft den här typen av smärta förut, känns helskumt och jag fattar inte vad det kan vara för fel! Kommer inte kunna sova om det håller i sig...

Edit: Blir det inte bättre till imorn får jag leta upp nåt Vårdcentral-liknande, det är verkligen nåt som inte stämmer!

Edit 2: Kan vara detta kanske? 

Trött!

Planerna för dagen var att jag skulle städa mitt rum och tvätta en massa kläder. Det gick ju sådär med det haha! Istället gick jag och la mig mellan 10-12.30, satt vid datorn och kollade på Masterchef Australia (älskar det programmet!). Lillflickan  börjar dessutom bli sjuk så hon har legat i soffan hela eftermiddagen och kollat på tv medans jag har diskat och suttit vid datorn, laddat upp en massa bilder på Facebook har jag gjort!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, mamman kommer hem om ungefär en halvtimme så då blir det väl lite snack i köket som vanligt. :) Hon är så himla lätt att prata med och otroligt snäll! Tror inte att jag kunde hamna hos en bättre familj faktiskt. ♥

Helgens bravader

Fredag: Åkte in till Dublin och mötte upp finska Annukka vid The Spire. Klockan 7 "checkade vi in" på vårat hostel, The Bunkhouse, där vi på fredagen bodde i ett rum med 8 bäddar med enbart tjejer, på lördagen bodde vi i ett rum med 16 bäddar blandat med både killar och tjejer. Kostade oss €10/natt! Gick ut och åt kinamat och sen började vi fixa oss inför kvällen. Gick ut i the Temple Bar area på olika pubar. Väldigt mycket turister där men vi hade det sjukt kul!








Lördag dag: Efter två timmars sömn för min del (bakis var namnet!) checkade vi ut från vårt rum kl 11 och var tvungen att vänta i receptionen för att få tillgång till nästa rum kl 12. Snabb frukost köpt på Centra och sen tog vi tåget (the dart) till Malahide! Mötte upp tre andra au pairer där: Marika från Sverige, Sylwia från Polen och Maria från Italien! Gick till Malahide Castle där vi gick på rundvandring i slottet. Hem till Sylwia efter det som bor i Malahide där vi drack te och hade det trevligt! Planerade lite resmål vi ska åka till här på Irland - lördag 16 oktober ska vi nog åka till Galway och stanna till på söndagen, riktigt trevligt!











Lördag kväll: Middag från Subway som vi åt på vandrarhemmet när vi kom tillbaka till Dublin. Tänkte ta en powernap efter den dåliga sömnen natten innan och det var då jag upptäckte att min mp3 var borta! Jag som hade tänkt somma till musik, blev istället på uruselt humör... Men mamma, nu måste jag ju verkligen ha en iPod! ;) Tänkte fuck it den är borta och det finns inget jag kan göra, gick till en off license-butik och köpte ett par burkar cider att föra på (man behöver bara vara 18 här för att köpa alkohol, inte 20 som i Sverige för att få gå på Systemet. Nice!), tog en välbehövlig powernap och började sedan fixa oss inför kvällen! Gick till the Temple Bar area igen och hade sjukt kul även denna kväll. Tappade dock bort Annukka haha!

Söndag: Drack inte så mycket kvällen innan så jag vaknade inte bakis ;) Gick till Busaras där Annukkas buss skulle gå ifrån senare, låste in våra väskor i ett säkerhetsskåp, gick till Subway igen och köpte lunch och satte oss vid River Liffey på ett par bänkar i det underbart fina vädret! Strålande sol, kändes som att det var sommar och inte början av oktober. Mötte sedan upp Maria (och Marika & Sylwia en snabbis) och hade en andra lunch! Strosade runt i Dublin lite, St Stephen's Green där vi träffade några av Marias au pair-kompisar och sen var det dags för mig och Annukka att gå! Vilade fötterna vid hennes busstation i en timme haha, båda två hade så himla ömma fötter. Och efter det åkte jag hem!




Fyra veckor

Kan inte fatta att jag varit här i fyra veckor redan? Samtidigt som det känns som att det gått jättefort så känns det som att jag har varit här hur länge som helst. Svårt att förklara känslan. Hur som haver, jag stortrivs fortfarande! :)

Snabb update

Jag lever! Har haft en jätterolig helg i Dublin med Annukka, Marika, Maria och Sylwia! Blev utgång både på fredagen och lördagen med Annukka, snacka om att man var rätt trött och sliten igår...

- min mp3 är försvunnen. Vet inte om den vart stulen eller om jag var klantig och la ifrån mig den nånstans. Kan dock inte komma ihåg att jag tog ur den i väskan, så...
- måste köpa ett par andra skor än mina Converse! Efter att ha gått och gått och gått i helgen så har jag så jäkla ont i fötterna
- ska inte spendera en enda cent fram till på lördag. Det gick åt rätt mycket pengar nu i helgen! Boende, mat, utgång, besök i Malahide och Malahide Castle, lite shopping osv. måste. spara. pengar.

Bilder och en lite mer utförlig beskrivning kommer senare idag, har verkligen ingen ork just nu!

Time to go!

Nu är det dags för mig att börja röra mig in mot Dublin! Ska som sagt spendera helgen med den finska au pairen Annukka, vi ska spendera natten på ett hostel i Dublin både idag och imorgon! Ikväll blir det utgång, imorgon ska vi åka till Malahide och träffa Marika bland annat och några andra au pairer. Återstår att se vad vi gör imorgon kväll, kanske blir utgång igen! En pub med massa härliga människor, livemusik & Guinness.. tror att den här helgen kommer bli jätterolig!

Uppdateringen kommer, som ni nog förstår, vara obefintlig den här helgen men jag bloggar igen på söndag. Ha en trevlig helg! :)

Två frågor till

Fråga: Jag har inte varit inne på din blogg förr, men hitta den av en ren slump nyss. och jag har två frågor till dig. Bor du i Dublin? Och vad pratar dina barn för språk?

Svar: Ja, jag bor i Dublin. Kolla min bloggadress, det som står ovanför headern, det som står i headern, det som står ovanför bilden till vänster i menyn, klicka på "Anna Larsson" under bilden där det också står att jag bor i Dublin. Och just ja, inlägget som jag skrev tidigare idag där jag skriver att jag bor i Blanchardstown, Dublin 15. Alltså - hur kan man missa att jag bor i Dublin?! Haha :D
Barnen jag tar hand om pratar engelska. Dock så förstår dom franska rätt bra (mamman i familjen är från Frankrike) och dom har även lite iriska/irländska i skolan! Alla skyltar och allting här står förresten på både iriska och engelska nästan överallt, men det är färre och färre som bara pratar iriska - engelskan "tar över" mer och mer.

Någon mer som har nån fråga? Lämna en kommentar eller skicka ett mail till: [email protected]

Uniforms

Idag kom jag minsann ihåg att ta kort på barnen i deras uniformer!




Svar till Anonym

Fråga: Är det i Clonsilla-området du bor?

Svar: Jag bor i Blanchardstown (Dublin 15) i ett litet område som heter Huntstown! Har dock för mig att det är väldigt nära Clonsilla men jag har själv aldrig varit där.

A: Clonsilla. Pil: Blanchardstown


Psst, skriv gärna bloggadress och/eller mailadress när ni kommenterar, tack!

Någon mer som har nån fråga? Lämna en kommentar eller skicka ett mail till: [email protected]

RSS 2.0