Dear Parents/guardians,

The school will remain open for as long as possible in the present weather conditions. We will continue to monitor the weather situation. Should the Chairman of the Board Management decide, that for health and safety reasons, the school has to close we will inform you by text message, on the website and through the national media. Thank you for you patience and the excellent attendance of your children today. Continue to impress on the children the importance of taking care on the way to and from school and alert them of the dangers of throwing snowballs which might contain stones or debris.

Yours Sincerely
Seán Ó Díomasaigh

(Lapp hemskickad igår från skolan.)

/ WTF?!

Jag fryser!

Grejen man har på skrivbordet som visar hur vädret är just nu säger att det är -8 grader utomhus. Och att det ska snöa imorgon, på tisdag och på onsdag. Jag hoppas att det inte stämmer! Det har för övrigt snöat nu i helgen (bilder kommer) men inne i the city centre har allting blivit till is på marken = halt. Jag har inga vinterskor heller, kul. Blir till att hitta nånting i veckan! Ska blogga mer om helgen när jag inte är så förbannat trött haha. Nu ska jag kika på ett par avsnitt av Kyle XY och sen sova! Det är skitkallt i mitt rum trots att elementet är på det högsta man kan ha så jag hoppas att jag får upp lite värme så jag kan sova inatt...

Julkalendern 2010

Tidsinställt inlägg

Nu är det inte lång tid kvar innan december månad börjar och vi alla vet väl vad det innebär? Julkalendern börjar sändas! Jag brukar ge alla nya julkalendrar en chans men tyvärr så tycker jag att dom bara blir sämre och sämre. Bästa julkalendern enligt mig, och som jag tror dom flesta andra håller med mig om, är Mysteriet på Greveholm. Och Pelle Svanslös! Årets julkalender heter Hotell Gyllene Knorren och såhär skriver SVT om den:

Familjen Rantanen har fått nog av livet i storstan och pappa Roger impulsköper ett hotell på landet. Fulla av drömmar om ett idylliskt liv intar de hotellet. Det är bara en hake. Hotellet har inga gäster, ingen mat, och visst spökar det i rum nummer 13? Julkalendern Hotell Gyllene Knorren bygger på Måns Gahrtons och Johan Unenges böcker.Säljarna av hotellet, familjen Grossman, har inte varit helt ärliga. De glömde att berätta om den nya vägen, som inte passerar hotellet. De berättade inte heller om sitt nya hotell, som tar familjen Rantanens gäster. Men tro inte att Rantanens är de som ger upp. Nejdå, det gäller bara att övertyga de få gäster som kommer om hotellets förträfflighet! Tillsammans kämpar de för att få hotell Gyllene Orren (eller Gyllene Knorren, som det kommer att kallas när den övernattande lokaltidningen hittat en gris i sin säng) på fötter.

Julkalendern sänds mellan första och tjugofjärde december 07:15 och 18:45 på SVT1, SVT Barnkanalen och SVT Play. Kommer du följa årets julkalender & vilken julkalender är din favorit? :)


Christmas decorations

Tidsinställt inlägg

Det finns så sjukt mycket julpynt och juldekorationer här! Sverige kan slänga sig i väggen ;) Det började pyntas och dekoreras för flera veckor sedan och ändå är det en månad kvar till jul nu.










Den söta lilla tomten

Ett kort videoklipp

Hej mitt vinterland?

Tidsinställt inlägg

Enligt www.yr.no ska det snöa både idag och imorgon, ska bli spännande att se hur det artar sig! Just nu kanske jag strosar runt på gatorna i ett snöigt Dublin. Hemsidan som jag hämtar väderinformationen ifrån är väldigt bra och allting jag har kollat upp angående vädret förut har stämt! Hoppas bara att inte hela Dublin får tuppjuck på grund av snön, har hört att allting stannar upp och att skolorna till och med brukar stänga! Vad i helvete? Tänk om dom stängde skolorna hemma i Sverige för en ynka centimeter snö, haha.

Tyras fiskskämt

Får jag stjäla en minut från er? Jag tycker att ni ska klicka här i såna fall och kolla på bloopern från Kenza & Tyra show. Tyra drar ett skämt om ett par fiskar som är ute och simmar hahaha alltså ni måste kolla! Antingen så är det jag som är jättetrött eller så är det för att jag har sjukt dålig humor men jag tyckte det var skitroligt haha. Jag tror nog mest på det sistnämnda. ;)

Klockan

Klockan är inte 13:16... klockan är "9 minuter kvar tills jag ska hämta Emily".
När klockan börjar närma sig 5, är klockan inte 5. Den är "1 timme kvar till jag slutar!".

Ja, ungefär så. ;)

It doesn't make sense

Luke gick förbi min dator igår när jag skummade igenom Kissies blogg.

Luke: WOAH! Her lips are huuuuge!
Me: Yeah, well...
Luke: It doesn't make sense, it doesn't even look good?!


Indian food

I söndags var vi riiiktigt trötta men vi beslöt oss ändå för att åka till Ikea en sväng. :) Marika skulle köpa nån present till sin blivande värdfamilj och jag passade på att bland annat köpa ett pepparkakshus som jag ska montera ihop med barnen nån gång! Efter det hängde vi på M's hostel som hon bor på nu i veckan och satt vid hennes dator innan vi gick ut och åt. Blev indisk mat, riktigt gott!
Gammal bild från Ikea

Måste dokumenteras när man går över en ny bro, tydligen. ;)

Indisk mat på en restaurang i slutet av Henry Street



Saturday night out

I lördags efter att ha sett Harry Potter and the deathly hallows (bra film för en gångs skull, längtar till del 2! Förstår dock inte hur dom som inte läst boken hänger med i filmen..? Jag hade inte gjort det haha! Fick förklara vissa saker för M. Tillbaka till saken) så gick vi tillbaka till vårat hostel, Shining hostel, för att börja fixa oss inför kvällen. Blev först ett besök på en off license store för att köpa lite B1 & B2 ;) Väl ute så fastnade vi bredvid River Liffey och tog ungefär en miljon bilder känns det som innan vi gick till Temple bar-området. Blev ett till besök på Fitzsimons, helt okej ställe med helt okej musik. Enda tråkiga med kvällen var att Marikas kamera på något sätt blev stulen?! Vilka oärliga människor det finns alltså! Alla hennes pengar och minneskort låg dessutom i kamerafodralet, riktigt surt alltså. Som tur var hade vi gentlemännen N & N där som kunde sponsra med lite pengar, riktigt snällt! Lite kul att man går ut på krogen och träffar svenskar haha. ;)
Dublin by night




Jag & Marika!



Marika är taggad för en utekväll! & skuttar som en kanin? ;)



Party?


En av gentlemännen!

Muskeln und küsse


En helt vanlig förmiddag

Eftersom Marika för tillfället är bosatt på hostel i Dublin i några dagar så kom hon hit till mig i Blanchardstown under tiden barnen är i skolan. Vi spenderade tiden i shoppingcentret strosandes i några affärer. Som vanligt kollar vi alltid in allt julpynt, haha... En helt vanlig förmiddag med Anna & Marika helt enkelt, enjoy!

Näsblod

Idag började Emily blöda väldigt mycket näsblod, bara sådär. Blod på golvet, blod på mattan, blod över hela Emily - hur kan så mycket blod komma ut ur en sådan liten näsa? Jag var själv nere på nedervåningen när jag hör hennes panikslagna rop, "Aaaannaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!", springer upp på övervåningen och hittar en skärrad Emily där. Inte det lättaste att lugna ner henne när man själv inte är helt lugn, haha. :P Nämnde det i alla fall för Anne när hon kom hem som sa att det här händer lite då och då, men att det oftast berott på att hon ätit dåligt eller nåt. Tror hon. Nåja, det blev lite kaos för mitt i alltihop skulle vi gå och hämta Luke från hans fotbollsträning och vi var redan försenade innan blod-incidenten. Vi hann till slut i tid i alla fall! :)

Ung & bortskämd

Alltså hur kul är inte det programmet haha? Eftersom jag inte har tillgång till SVT1 här så är det SVT Play som gäller! Jag ♥ internet ;)



Tummen upp: Daniel Paris - helt klart den roligaste i gruppen!
Tummen ner: 1. Jerry, vad gör han där? 2. Karolina & hennes pappa, stör mig grymt mycket på dom!

Idioter finns det gott om

... och den sista är inte född än.

På grund av en massa strul och värdföräldrar som är helt jävla körda i huvudet så ska Marika komma och bo hos mig ett par dagar. Vilken familj slänger ut sin au pair på gatan? Trots ett påskrivet kontrakt som säger att man måste stanna i två veckor om nånting skulle hända? Jag är så jävla arg just nu och jag kan bara ana hur Marika känner sig! Idioter säger jag bara...
Jag just nu

Lite skillnad

Något som jag absolut inte saknar med Sverige, eller snarare området där jag bor, är när och hur ofta bussarna går. Usch och fy för buss 709 säger jag bara! Kolla bara in dom här busstabellerna - först 709 och sen dom nuvarande (39a, 39 & 39n) som jag kan ta nu. Jag älskar friheten att bara kunna gå och ställa sig vid bushållsplatsen och vänta på att nästa buss ska komma. Man får sällan vänta mer än 10-15 min nån gång. :)





Jag älskar friheten med att bo i Dublin, jag kan till och med åka nattbuss hem! Jag har dock inte gjort det ännu - jag har istället valt att övernatta på vandrarhem så att dagen efter kan spenderas i Dublin. :) Varje bussresa kostar €2,20 förutom nattbussen som skulle kosta €5 istället. Busskort här är svindyrt! Hemma i Stockholm kostar det 700kr/månad och då får man använda det till buss, pendeltåg, tunnelbana och tvärbana + alla nattbussar. Här kostar ett busskort 1000kr/månad och då är det enbart till buss, inte dart eller luas. Dessutom så får man ändå betala €5 om man ska åka nattbuss för busskortet gäller inte då. Helt sjukt?

Onsdag

Blogg.se krånglar som vanligt! Föga förvånande. Det har alltså krånglat större delen av dagen, antingen så gick det inte att logga in eller när man väl var inloggad så gick det inte att öppna en ny ruta för att skriva ett nytt inlägg. Trassel.
Vad har jag gjort idag då? Fått iväg barnen till skolan, ätit skorpor (svenska från Pågen! Hittade på Tesco) och druckit te till frukost under tiden jag kollade på tv. Sen somnade jag. Faaaaail. Omöjligt att hålla sig vaken ju... Duschade innan jag hämtade barn nummer 1 från skolan och sen har eftermiddagen flytit på i samma rutiner som vanligt! Imorgon blir det dock lite annorlunda då Derek tar med sig Luke till... *trumvirvel*... the court! Nånting som hände med Lukes finger förut, vet inte exakt vad, så dom ska väl se om han lyckas få nån ersättning eller nåt sånt. Så det blir bara att ta hand om Emily hela dagen vilket kommer bli otroligt lugnt och skönt. :) Snart är det sängen som gäller för min del, är otroligt nog trött trots dom 2½ timmarna jag sov förut, så förhoppningsvis kan jag kanske hålla mig vaken imorn! Håll tummarna föfan. ;) God natt!

Tips!

Ligg inte i sängen och ät kakor, det blir smuligt! Haha. :)

Nu ska jag sova, ska upp om mindre än 7½ timme! Jag måste förbättra både mina sovvanor och mina matvanor. Försöka att inte gå och lägga mig igen på förmiddagen och minska intaget på sötsaker, that is. Imorgon blir det nog äggröra till frukost under tiden jag kollar på Without a trace. Sen får jag försöka underhålla mig med något, men det är svårt att inte gå och lägga sig när man är trött och har möjlighet att sova... Adios.

♥ :')

Som den stora Harry Potter-tönt jag är, hoho, på lördag smäller det!!!


Helgen

Hej! :)
Min helg spenderades som sagt i Dublin med Marika. Övernattade på ett hostel som jag bott på förut men denna gången var det sjukt fail. Aja, där sover man inte nån mer gång i alla fall! I lördags åkte vi på en River Liffey Cruise, spanade in det nyöppnade Forever 21 i Jervis Shopping Centre, kollade in alla juldekorationer och hade en utekväll på Fitzsimons och Sinnotts Bar. Igår strosade vi mest runt men Marika hade även ett möte med en familj. Ska inte säga mer än så om det för tillfället. ;) Mat på Mc Donald's och fika på O'Briens har vi också hunnit med, och en misslyckad jakt inne på Penneys efter julfåglar. Tänkte skriva separata inlägg om helgen så håll utkik!

Hörs imorn!

Jag lyckades försova mig med en timme så allting blev helt plötsligt väldigt stressigt. Nu ska jag i alla fall åka in till Dublin för att träffa Marika & Saskia! Jag och Marika ska gå ut ikväll och spendera natten på vandrarhem. Hinner inte skriva så mycket mer nu men vi hörs imorgon igen! :)

Starbucks

I söndags var första gången jag gick på Starbucks sen jag kom hit. Vet inte riktigt varför jag inte gått dit tidigare, speciellt eftersom det finns fyra stycken i och runt om the shopping centre, men det har inte blivit av bara. Var i alla fall där i söndags med Marika innan vi skildes åt. :)
Gingerbread latte

Movies

I söndags inhandlades det lite filmer på HMV. Dess två + Grinchen blev det!



The Orphanage kostade €3,99 & Paranormal Activity kostade €7,99. På HMV som sagt!

A taste of Sweden

Söndag 7 november

Det var två ivriga tjejer som på O'Connell Street gick på bussen mot IKEA. Äntligen liksom! När vi vi såg själva Ikea-byggnaden blev vi löjligt exalterade, i alla fall jag haha. Kameran åkte fram så fort vi gått av bussen! Vi gick först upp till restaurangen och åt köttbullar, potatismos, brunsås & lingonsylt och en dammsugare/punchrulle. Sen började vi strosa runt lite. :) Tanken var att Marika skulle köpa en likadan laptop-bräda som jag har men vi hittade den inte nånstans, och jag ville köpa en osthyvel men dom verkar inte ens existera på Irland..? Nåja, det slutade med att vi inte köpte nånting alls. Eller jo, men det var på Swedish food market. ;)














- Ikea't här var väldigt litet i jämförelse med den som jag brukar gå på i Kungens Kurva (som är världens största)
- Varför har inte vi såna där små blå påsar hemma i Sverige?! Skitsmarta ju! Och söta. I'm in love.

Jag behöver söka hjälp

Beroende. Av. Harpan.


Har alltså lagt 808 Harpan sen jag kom hit. Hujedamig. Jag spelar det dessutom väldigt flitigt på min Nokia, typ vid toabesök eller innan jag går och lägger mig. Haha.

Let me in (fail)

Lördag 6 november

Marika kom som sagt hit från Wicklow! Jag visade henne runt i the shopping centre lite, vi åt chicken wrap på Mc Donald's, hängde lite hemma hos mig och lite senare på kvällen gick vi på bio. Vi ville se en skräckfilm och alternativen vi hade var Paranoral Activity 2 (ingen av oss hade sett ettan) (& trailern verkade skitläskig) och Let me in, och av tidigare nämnda orsaker så valde vi att se Let me in. Big mistake. Det var en nyinspelning av Låt den rätta komma in/Let the right one in. Mega fail. En till version av den dåliga filmen liksom?! Som inte ens är en skräckfilm men som ändå går under genren "horror".




Keks mit Himbeerfüllung

Shortbread biscuits, cream with vanilla flavour and raspberry filling
Biscuits fourrés au coulis de framboise
Keks mit Himbeerfüllung

Singoalla såklart!

How the Grinch stole christmas

Idag har varit en väldigt lugn dag! Barnen var inte alltför jobbiga på morgonen, dagen flöt på med TV-tittande, dator, en massa prat, god lunch (älska kyckling!), läxläsningen gick fort utan nåt bråk och sedan såg vi på How the Grinch stole christmas! Barnen hade inte sett filmen förut men betyget från deras sida var väl "okej". Själv så tycker jag den är skitbra och rolig, haha! Passade på att köpa den på DVD i söndags för endast €3,99 (nedsatt från €16,99) så jag slog till när den var så billig. Köpte även ett par andra filmer som jag kan visa er imorn! :) Efter filmen hade klockan redan hunnit bli 5 och det var för min del dags att diska och för barnens del att ta sin dusch. En lugn dag med andra ord!
Juste, pappan började jobba igår! Han har inte jobbat en enda dag sen dagen jag kom hit haha ;) Men det innebär ju dock att det är slut för min del att få lite lediga timmar här och där. Sad times. Tror dock att han brukar ha en ledig dag i veckan men jag har ingen aning hur det kommer se ut nu eftersom han varit hemma från jobbet i två månader. Återstår att se! Å andra sidan så innebär 5 fulla dagar €120... ;)

Forts. Galway

Har nu laddat upp dom resterande bilderna från Galway!
Klicka här för att kika på dom. :)

National leprechaun museum

Söndag 31 oktober

Jag & Marika, som inte är speciellt förtjusta i museum, beslöt oss för att besöka National leprechaun museum. Vi har flertalet gånger gått förbi skyltar med vart museet ligger och i brist på annat att göra gick vi dit. Jag trodde man skulle få se en massa olika sorters leprechauns med jämförelser hur dom såg ut 'från början' jämfört med idag. Man fick inte se en leprechaun alls haha! Förutom en smurf. Jag fattade inte riktigt vad syftet med museet var ens? Så mycket klokare blev vi inte i alla fall. ;)












Fika på Eddie Rockets



Men det räcker, jag fattar, okej?!

Det är mer påfrestande att ha en inneboende än vad man tror, ska ni veta. Tjat tjat och gnäll gnäll, samma historia 75219595 gånger. JAG FATTAR!

Ja mamma, det är okej med familjen att hon är här. Men om jag är okej med det? Vettefan...

Visitor

Hej! :)
Sen i söndags kväll har jag haft en inneboende i mitt rum. En annan au pair som jag träffat några gånger, men tyvärr så fick hon problem med sin värdfamilj. Eller mamman snarare. Hon jobbade inte bara som au pair, utan som städerska av hela huset och trädgårdsarbetare också. Så hon var tvungen att lämna familjen och får nu bo hos mig i några dagar tills hon hittar en familj eller nån annan att bo hos. Därav en av anledningarna till dålig uppdatering!
Vi kom nyss in efter en timmes promenad ute i den friska luften. Det är inte mer än 3-4 grader nu om kvällarna men det var trevligt med en promenad! Vi gick till shoppingcentret och tillbaka och nu ligger vi här på våra madrasser och är osociala ;)
Jag & Sylwia för några helger sedan


Jag vill bo i en svamp

Var på IKEA igår. Vad som inhandlades? Godis haha. Bland annat skumkantareller, mums!

Två månader

Tänka sig, idag är det den sjätte november. Sjätte september satte jag mina fötter här på Irland. Två månader har alltså gått sen dess!

Det blir ingen utgång ikväll, min hals har blivit sämre. Men bio blir det istället och vi ska se nån skräckfilm har vi tänkt oss! Första gången sen jag kom hit som jag går på bio men det ska bli mysigt! Då har vi förhoppningsvis mycket energi att gå på IKEA imorn, en regnig söndag... Snacka om att det kommer vara mycket folk. Nu ska jag städa det sista i rummet innan Marika kommer men vi hörs senare. Ciao!

God natt!

Nu är det dags för mig och min onda hals att gå och lägga sig! Imorgon eftermiddag kommer Marika hit på besök. Vi ska besöka shoppingcentret, äta (haha), gå ut på kvällen och på söndag ska vi till IKEA! Blir halsen sämre till imorn kommer jag nog dock inte gå ut, men vår back up plan är att vi går på bio istället då. Hoppas såklart på att jag blir bättre. :)
Nybäddad säng!


Let's talk about the weather

Hahaha! Man får bjuda på sig själv, eller hur? Höhö. "Hallå där köp blåbär." Eh, ja. Förstår ni hur onaturligt det känns att prata med en kamera eller?


Skulle egentligen publiceras igår kväll men det tog för lång tid att ladda upp videon på Youtube.

Vad jobbigt det blev

Börjar känna mig lite trött såhär på kvällskvisten. Och i och med att jag somnade tidigare idag är det ovanligt att jag känner mig trött nu redan klockan tolv. "Nej om man skulle gå och lägga sig då", tänkte jag. Jo men tjena. Allting blev helt plötsligt mycket jobbigare.


Tvättade sängkläderna tidigare idag så nu är sängen OBÄDDAD! Suck, stånk & stön.

/ i-landsproblem

The man, the myth, the legend 2.0

Fråga: Hejsan. Åker kanske till Irland i januari som Au-pair. Måste fråga var grenkontakten är köpt? :)

Svar: Det är min låtsaspappa som har tillverkat grenkontakten själv på hans jobb! Han gjorde en liknande grej till min dator innan jag åkte hit. Vad jag vet så kan man alltså inte köpa just en sån grenkontakt nånstans och jag har ingen aning om hur man själv skulle tillverka en. Fråga föräldrar och andra bekanta om dom kan och har möjlighet att göra en!


Innan hade jag endast en adapter som begränsade mig till att bara kunde använda den till en sak i taget. Nu kan jag ladda mobilen, koppla in min externa hårddisk & ladda batterierna till kameran - samtidigt! Så mycket smidigare. Får börja ta beställningar från Benny snart alltså! ;)

Någon mer som har nån fråga? Lämna en kommentar eller skicka ett mail till: [email protected]

Morgondagens arbetstimmar

07:45-08:50 (få iväg barnen till skolan)
"Egentid", som pappan beskrev det
~18:00 och framåt (barnen går dock och lägger sig klockan 9)

Så ja, kommer jobba ungefär 4 timmar imorgon. Jag älskar mitt 'schema'! Pappan hämtar barnen från skolan och ser efter dom under eftermiddagen, och sen får jag ta hand om dom under kvällen medan föräldrarna går ut och gör vad dom nu ska göra. Rätt så nice om jag får säga det själv. Vet dock inte vad jag ska göra riktigt... Tvätta sängkläder & duscha är det enda som är planerat för dagen. Och ta igen lite bloggning!

Föräldrarna verkar tro att jag jobbar ihjäl mig med tanke på hur mycket ledig tid jag får hela tiden! Det är ju inte så att barnen är svårskötta heller. En 6-åring och en 8-åring är faktiskt rätt självgående. Bara jag sitter med dom när dom leker, ritar, tittar på TV eller spelar på sitt Nintendo DS så är dom nöjda liksom. I love my job. ♥

Ps. Tro nu inte att jag är världens lataste och tråkigaste au pair, jag medverkar faktiskt i dom flesta aktiviteter barnen får för sig att göra! Men skulle jag sitta med dom istället och bara hålla dom sällskap så är det inte världens undergång för dom. :) Tvärtom så uppskattar dom sällskapet!

Babysitta

Jaha, jag som vanligtvis aldrig brukar behöva sitta barnvakt ska nu babysitta på fredag kväll. Barnen går och lägger sig klockan nio så det blir bara tre timmars mer arbete, inte så farligt! TV:n är ju en väldigt bra uppfinning HÖHÖ. Nej men, det ska nog gå bra! :) Det här är andra gången jag behöver göra det och jag har snart varit här i två månader. Nice att bara behöva göra det en gång i månaden ;) Hoppas jag...

Damn you, M!

Men tack så mycket -.- Du vet vem du är!


Lite roligt

Jag önskar mig en hel pyjamas med fötter från Penneys. Kram mamma.
Malin önskar sig något Irländskt / Malin
Benny önskar sig en stek-termometer digital / Benny

Haha, nog drog jag på smilbanden allt när jag läste den här kommentaren. :') Vart köper man en digital stektermometer förresten?! Hjälp? Specifiera gärna "något irländskt" också. Annars kommer jag hem med en flaska whiskey hoho.

& R, visst kan jag köpa choklad! Vill du att jag ska vänta och chansa till jag är på flygplatsen (visst borde dom alltid sälja den där nu med?)? Eller ska jag gå till Carroll's eller Dunnes Stores och kolla vad det kostar där? :)


November? Vänta lite nu!

Kan inte fatta att det redan är november... Det var ju bara ett par veckor sen jag kom hit? Så känns det ungefär. Veckorna går ruskigt fort här och det är helgerna man lever för. Jag trivs fortfarande jättebra och jag kan inte beskriva tillräckligt hur nöjd jag är med min familj, arbetsuppgifter & lön (speciellt när man jämför med andra!) men det känns samtidigt skönt att jag 'snart' ska få komma hem. :) Ungefär 1½ månad kvar! Ser verkligen fram emot att få träffa alla igen. Får hoppas att november går lika fort!

Nästa projekt är att hitta julklappar till alla. Måste bara ta reda på vad alla vill ha först! Har bestämt mig för att vara ute i god tid det här året och inte skjuta upp allting, blir så himla stressigt. Jag har redan lite julstämning i och med att dom redan börjat pynta lite och sälja julsaker/pynt i alla affärer, redan i oktober Jag klagar dock inte - jag tycker det är riktigt mysigt! :*

Konstig musik

Sen när har jag börjat lyssna på sån här skum musik? Som dessutom är på tyska haha? Skyller allting på min morbror som introducerade låten Dopamin. Fast. Och sen hittades alla andra låtar. Fast igen.

Klicka HÄR för att komma till min lista på Spotify.


Lite blandat

Ah, internet har varit så segt nu på kvällen! Tar flera minuter för vissa sidor att ladda. I alla fall, jag hade en rolig helg i Dublin! :) Var som sagt med 4 andra au pair-tjejer, vi övernattade på hostel, gick ut på kvällen och såg alla galna Halloween-utklädnader, dansade och drack! Blev dock ingen nattklubb på grund av åldersgränsen, kul att dom skriver nånting helt annat på deras hemsida liksom (y) På söndagen var det bara jag & Marika som blev kvar i Dublin hela dagen och vi gick på National Leprechaun Museum, haha! Ska skriva ett inlägg om det + det andra.

Idag hade jag sovmorgon till 13:25 eftersom pappan skulle till sjukhuset och erbjöd sig att ta barnen till skolan. Jag föredrar ändå att gå upp (även fast det är skönt att sova ut ibland) men jag sover alltid på tok för länge, trots att jag ställer klockan. Sov till halv tolv idag, fy. Kommer alltså inte kunna sova nu men jag ska påbörja bok nummer två i Sagan om Isfolket. Började läsa första boken i söndags kväll och blev färdig med den idag på eftermiddagen. Man läser böckerna i en rasande fart kan jag lova, och jag som bara har dom fem första här! Buhu. Imorgon eller i övermorgon efter att jag lämnat barnen i skolan blir det lite shopping. Jag är i behov av nya kläder! Har samma saker hela tiden och eftersom jag inte har så mycket kläder måste jag tvätta skitofta. Prio ett är en lite varmare jacka, byxor, lite vanliga tröjor och ett par bekväma skor. Får se vad jag hittar.
Nej, nu ska jag lägga mig och läsa! Hörs imorn, god natt.

RSS 2.0